A-nnebunit Kiseleffu’

Îmi plac tot mai tare ăştia de la PSD. Sunt atît de ancoraţi în sinergia faptelor, încît mă tem că soarta lor va ajunge subiect în manualele de istorie. Treaba stă în felul următor: guvernul vorbeşte despre concedieri în masă. 75.000 de bugetari ar trebui trecuţi în şomaj, dacă e să ne luăm după spusele unui consilier al premierului. Consilierul guvernatorului BNR vorbeşte despre 100.000 de concedieri în sectorul bugetar. Iar deputatul PDL Iulian Urban merge şi mai departe şi spune că ar trebui daţi afară 300.000 de bugetari. La ora la care scriu aceste rînduri, Traian Băsescu conduce prima şedinţă de guvern la Palatul Cotroceni, cu Elena Udrea pe post de ministru al Turismului îmbrăcat în bluziţă-leopard. Dincolo de problema concedierilor, vine treaba cu reducerea pensiilor. La fel de dificilă. Ei bine, cu asemenea caşcaval de opoziţie în mînă, ce credeţi voi că fac pesediştii? N-o să ghiciţi. Se ceartă pe datoriile de la partid. Geoană şi Ponta sunt ca aia micii: “Te spun lu tata că mi-ai cheluit banii”. Şi se ceartă, şi se tot ceartă. Nenea Ponta, nenea Geoană, eu v-aş propune cîteva teme de dezbatere publică, dacă tot aveţi chef de taclale: salvarea bursucilor, studiul pişcotului de cofetărie, soarta ibricelor de alamă cu mîner lung, formule alternative pentru compoziţia vopselelor de ouă, viitorul azbestului, metode ecologice de împachetat pătrunjelul şi leuşteanul.

Să dezbateţi bine!

6 Comments
 • Tudor
  April 20, 2010

  I lol’ed.

 • joness
  April 20, 2010

  Am remarcat si eu bluzitza Elenei. ;;)

 • Rodica
  April 20, 2010

  Nu ca eu as detine adevarul absolut (la politica cred ca as fi luat 3 pe linie de ar fi fost materie de studiu, dar la logica eram premianta). Hai sa analizam:
  1. cu cat a crescut aparatul bugetar in guvernarile de dupa 2004? – vreo 500.000 – ipoteza 1
  2. exista vreo cale sa nu se reduca numarul de bugetari? nu – ipoteza 2
  3. tot sectorul privat sta numa’ sa sara la gatul bugetarului? – da – ipoteza 3
  4. sectorul privat inseamana la unison patroni si claasi? – da – ipoteza 4
  5. cand sunt urmatoarele alegeri? – peste 2 ani- ipoteza 5

  Concluzie: nu mai bine stai cuminte si te detasezi mata PSD de bugetari (vezi ca nu mai iau si de pensii) si iti faci masa de lucru-n alte zone. Ca bugetarii oricum vor scadea si daca te focalizezi pe ei pierzi la numarul de votanti in 2012 si-ti mai pui si eticheta de comunist.

 • Oana Portase
  April 20, 2010

  Insensibilule! Salvarea bursucilor chiar este o problemă importantă :))

 • ioan luca
  April 20, 2010

  urban e senator.
  imi pare mai mult ca ponta se joaca cu p_lica in nisip. nu-l arde grija de rata somajului si de disponibilizari, dar are treaba cu datoriile lui geoana, paracioasa mica.

 • Smatei
  April 20, 2010

  si seful tau patriciu propune 600 mii concedieri. dar nu se aude

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *