Cine se ocupă de presă

Elan Schwartzenberg s-a plictisit, probabil, să-şi tot cumpere SUV-uri, ceasuri de aur şi antichităţi pentru vila de la Snagov. Nu-i mai produceau nici o satisfacţie. Îl agasau chiar. Avea nevoie de o jucărie nouă, una cu telecomandă. Clinchetul de brăţări de la mîna lui Sorin Ovidiu avea să sune în urechea lui Elan precum clopoţelul recreaţiilor de la grădiniţa Harvard, acolo unde-l trimiseseră bunicii lui drept răsplată pentru că reuşise să adune de pe jos 92 de bomboane negre în urma unei transhumanţe.

Elan şi-a luat avînt şi a cumpărat de la prietenul Sorin jucăria cu telecomandă numită Realitatea TV. În loc să-i citească instrucţiunile de folosire, aşa cum fac toţi copiii cuminţi în timp ce părinţii lor se uită la ştirile de la ora 17.00 de la BBC, Elan anunţă o petrecere pentru luni seara. Un fel de emisiune specială, adică, în care “toţi jurnaliştii respectabili ai postului” să vină şi să-i pună întrebări.

Invitaţia la petrecere a stîrnit dihonia printre jurnaliştii postului. “Oare eu sunt respectabil?“, “Respectabilă-i mă-ta!“, “Du-te, bă, d-aici, că eu sunt mai respectabil ca tine“. “Şi dacă noi nu suntem invitaţi să-i punem întrebări o să fim nerespectabili?“.

Prin urmare, cineva care să înţeleagă ce e aia presă nu se putea găsi să cumpere televiziunea aia? Nu de alta, dar e total ineficient să-i cumperi unui puşti, la tăierea moţului, un Bentley din ăla cu care se plimba zilele trecute regina Marii Britanii, patroana BBC, la nunta surorii lui Pippa Middleton.

6 Comments
 • Gerhald
  May 2, 2011

  Intrebarea e cine urmeaza dupa Elan Schwartzenberg? Ca la un moment dat se va plictisi, o sa inceapa sa se planga de faptul ca politicul ii face probleme, ca a fost furat… te miri ce alte scuze. Poate vrea si Monica Tatoiu o televiziune? :P

 • Cristian Șuțu
  May 2, 2011

  chiar, in cit timp credeti ca se va plictisi Elan de noua lui jucarie?

 • lecampeur
  May 2, 2011

  Daca Elan e baiat destept sta acasa la el si le baga target de bani alora din conducere. Partea proasta a patronilor de presa din Romania este ca vor sa influenteze politicul si vad in presa un instrument si nu o afacere care sa faca bani. Daca Elan e destept se pupa si cu unii si cu ceilalti, face pe impartialul si are public din ambele tabere, deci rating mai mare, deci bani mai multi.

 • dracu gol
  May 2, 2011

  Ti-am zis… Stai sa vedem daca e jucaria lui, ca n-avea el proprii bani sa faca o asemenea combinatie. Mai sapam…

 • kekee
  May 2, 2011

  Nici eu nu cred că Realitatea e a lui elan.
  Poate i-a vândut-o Vântu fictiv, că şi-a dat seama că devenise un lest la barcă.
  E multe chestii ce nu ştim.

 • lulu
  May 4, 2011

  Mi-a palcut cum ai dat sens gestului d-lui Elan! :)
  L-ai cam dezarmat! N-o sa-l mai vedem curand rârâind nervos pe la tv! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *