Secretul lui Bachus

Care va să zică, omul avea dosite, fără să le fi declarat, tablouri de Picasso, Renoir, Tonitza, Grigorescu și Petrașcu. În total, 91 de picturi descoperite de procurorii DNA. Unele ascunse sub pereți falși, în locuințele unor prieteni. Avea, de asemenea, în seifuri, mulți dolari, lei și 3 kg de aur sub formă de lingouri. Prin urmare, un adevărat colecționar. Cine-ar fi crezut? Darius Vâlcov, soțul tupeistei Lavinia Șandru, iubitor de artă…
Mie, vă spun sincer, îmi dă cu virgulă. Mă uit la figura lui și aș putea să jur că omul ăsta are mai puține cunoștințe despre pictură decît ai tu, cititorule, despre limba sanscrită. Bănuiala mea avea să fie confirmată după ce-am aruncat un ochi pe pagina lui de facebook. Ia priviți cum îl descrie pe Spiru Vergulescu: “portretist de case, de umbre, de spirite și de autoportrete“. Portretist de case??? Portretist de autoportrete??? Acum înțelegeți pe mîna cui au ajuns operele pictorilor enumerați mai sus?

valcov picturi

Vi-l amintiți pe Bachus? El e. Darius Vâlcov. 30 de ani mai tîrziu.

1 Comment
  • Vic Ponta, superpremier absolut
    April 9, 2015

    O nenorocire! O noua nenorocire de nivel colosal,absolut si inncomensurabil! O noua victima a basescianismului fara rusine! Vai de Romania, daca se aresteaza marile ei valori politice si artistice!
    Moare politica romaneasca, oameni buni! Mor mari cariere politice realizate prin sudoarea fruntii, mainilor si buzunarelor ! Si tu, Sutzule, faci glumitze….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *