Super-caterinca Vodafone

Marieta are dreptate: e o tîmpenie publicitară de la McCann pentru Vodafone. Să dăm deoparte vedeta Chivu, care probabil că face aproape toţi banii, şi să urmărim discuţia. Adică să transcriem replicile din reclamă pentru a înţelege mai bine mesajul:

(…) diseară se lasă cu super-caterincă. Aşa că am dat o fugă tot de pe net. Chivuuuu (…)

Bun. Avem pentru început expresia super-caterincă. Care, s-o recunoaştem, nu e tocmai o expresie academică. Ea poate fi auzită cel mai adesea în zonele populate de personaje precum Piţipoanca de companie, Mîrlanul de Dorobanţi, Gherţoiul de bloc, Cocalarul de trafic, Bădăranul de cinematograf, dar şi alte specii din Atlasul de Mitocănie Urbană.

În DEX, cuvîntul caterincă este tradus prin flaşnetă şi e un cuvînt care vine din ucraineană, katerynka. Există în dicţionarul de argou şi o altă listă cu definiţii pentru caterincă. Zice aşa Dicţionarul de argou: 1. cursă, capcană. 2. zgomot, gălăgie. 3. scandal; ceartă. 4. (inrl.) vorbe neserioase prin care interlocutorul este ironizat fără să-și dea seama. În oricare dintre aceste variante de argou definit… nu e bine. Nu e bine deloc. Nici pentru Chivu, nici pentru scenariştii McCann, nici pentru Vodafone. Care va să zică, ceva e în neregulă.

Ce e totuşi super-caterinca la care poţi da o fugă seara pe ţeava de net de la Vodafone? E ceva marfă de marfă? Sau e ceva naşpa cu spume? Poate ne explică Vodafone în episodul următor. În care am putea să-l înlocuim totuşi pe Chivu cu Mitică de la Ligă. Sau, şi mai bine, cu Nicolae Guţă.

2 Comments
  • bogdan
    December 16, 2010

    foooarte inteligenta :( asa se face adevarata educatie

  • coco
    December 16, 2010

    nu tre’ sa ne miram, ca doar noile norme reglementeaza “nicio” si “intro”, “intrun” dupa ce invatatoarea ne-a dat cu rigla in palma sa scriem corect “intr-o”, etc. cum norma e data de numarul vorbitorilor…ne puteam astepta si la “super-caterinca”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *