Victoraş, ai grijă de tăcerile tale!

Daţi-mi voie să vă anunţ că am descoperit un homo sapiens mai mic decît Emil Boc. Numele lui este Victor Ponta şi are 192 cm.

Să vă explic.

În urmă cu trei zile, pe la orele prînzului, reportofoanele ziariştilor acredidaţi la PSD au înregistrat cîteva sunete emise din laboratorul de experimente politice al chimiştilor Năstase Adrian şi Iliescu Ion. Îl numim aici – v-aţi dat seama – pe Victor Ponta, fost tocilar şi procuror, astăzi însoţitor al perdantului Crin Antonescu la conferinţele de presă ale unei formaţiuni politice care încă n-a aflat că va pierde alegerile de anul viitor.

Din memoria acelor reportofoane redăm următoarea înregistrare datată 14 noiembrie 2011, pe la orele 13.00:

Până la Comitetul Executiv, care va fi convocat săptămâna viitoare, în ziua de 22, eu cel puţin mă voi abţine de la alte comentarii şi de la a răspunde la orice fel de provocare. Cred că şi ceilalţi colegi ai mei vor face la fel.

Victoraş se referea, aţi ghicit, la Mircea P. Geoană. Care va să zică, Ponta adoptă poziţia mucles pe tema Geoană pînă pe 22. Să vedem dacă e aşa.

Doar cîteva momente mai tîrziu, Victoraş nu se abţine şi este auzit spunînd:

Îmi permit să fac un apel şi pentru domnul Geoană, dacă într-adevăr mai are un pic de respect pentru partidul care i-a oferit atât de multe, ar trebui şi domnia sa să ne sprijine în a nu mai încuraja deturnarea agendei publice de la problemele reale.

Apoi a lovit din nou:

Este foarte clar că domnul Geoană nu a reuşit să accepte înfrângerea din alegerile din 2009 şi cea de la alegerile din 2010 şi că domnul Geoană a făcut o alegere pe care niciun alt membru al PSD de bază nu a făcut-o până acum şi nici eu nu aş fi făcut-o niciodată, între partidul care te propune şi funcţie, să alegi funcţia.

În seara zilei de 14 noiembrie, Victoraş s-a dus la tv. Mai întîi la Antena 3 şi apoi la B1. A lovit din nou în Geoană, din toate poziţiile. Nu vă mai dau citate, vă reamintesc doar că la insistenţele “moderatorului” Cristoiu, Ponta a spus că glonţul e pe ţeavă, adică e practic imposibil ca PSD să se răzgîndească cu privire la excluderea lui Geoană.

Astăzi, Victoraş s-a ţinut din nou de cuvînt şi a evitat subiectul Geoană. Să-l ascultăm:

Îmi imaginez că sunt momente în care domnul Geoană nu spune adevărul, ca să nu folosesc un termen mai dur, dar pentru că ştiu această caracteristică a domnului Geoană n-am avut niciodată o discuţie între patru ochi cu domnia sa după 20 februarie 2010.

Pînă marţi, 22 noiembrie, au mai rămas cinci zile. Pe ce facem pariu că Victoraş Ponta va evita în continuare să se abţină de la comentarii în cazul Geoană?

7 Comments
 • androidul cu sobolani
  November 17, 2011

  zici ca antonescu e perdant, ponta e mic si USL va pierde alegerile anul viitor. si atunci cine la va castiga?

 • Adinel
  November 17, 2011

  @androidul vezi si tu ce zice titlul videoclipului asta http://www.youtube.com/watch?v=Oz3XgYLqCjg (mai putin partea cu In America). Dar mai mult de atat urmareste cu atentie 2 secunde (45 si 46) daca te prinzi scrie aici

 • androidul cu sobolani
  November 17, 2011

  tulai, adinel! mai ceva ca si Carl Gustav Jung. ma psihanalizezi aici si-mi verifici asociatiile. no bine, eu cred ca te referi la regele care a fugit cu vagoanele de aur si picturi in ’48.

 • Adinel
  November 17, 2011

  @androidul Din pacate nu ai ghicit. E mult mai subtila asociatia (speculatie vizuala din partea mea):
  1. Nu il citesti de foarte mult timp pe Sutu altfel ai fi citit la timpul lui articolul asta – http://vechiul.sutu.ro/2009/10/05/oprescu-favoritul-evreilor/
  2. Ai uitat ca mai era un om politic in vizita prin US. Ia zi tu care era?
  3. Mai pune odata un ochi pe clipul youtube de mai sus la secunda 45-46 si zi-mi ce vezi. Daca nu e clar uita-te in comentariile la articolul din 2009 la unul pe nume Adinel vezi ce zice si apoi iar te uiti la clipul Mitt Romney, la secunda 45-46. Daca nici atunci nu-l vezi ma dau batut.
  4. Incearca o singura data in viata sa il pui pe regele Mihai deoparte lasa-l intrun sertar si analizeaza politica fara nici o referire la el. Daca nu poti fara sa te raportezi la el ei bine atunci…. Spor in viata!

 • george
  November 18, 2011

  cand iei bani de la pd e clar atunci ca antonescu e perdant ;)

 • Dli
  November 18, 2011

  Sa fim seriosi. De asta l-au gonit pe Geoana ca stiu ca are sanse pentru alegerile de anul viitor asa ca, pentru asigurarea drumul spre prezidentiale, a venit Victoras pe imas si a facut prapad putin pe la PSD.

 • androidul cu sobolani
  November 20, 2011

  interesanta chestia cu Maersk. adinel e la level 2. sutule, tu ce zici, ai scris asadar despre treaba asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *