Vorbeam prostii zilele trecute. Ce să caut eu în Gordes, Franţa, pe post de culegător de lavandă? Cîtă lavandă poţi să culegi? Şi pînă cînd? Nu, nu. Eu vreau să fiu inspector. Inspector guvernamental. Ca Ştefan Gati. Nu ştiţi cine e Şetfan Gati, nu? Nici eu nu ştiam pînă acum cîteva minute, cînd m-a lovit peste ochi o ştire NewsIn. Ştefan Gati e noul secretar general adjunct al guvernului. Kafka, frate. Sau, dacă vreţi, cum pizda mă-sii?
Păi, uite cum.
În vremea lui Tăriceanu, august 2008, mai exact, UDMR îl propunea pe Ştefan Gati subprefect de Satu Mare. Omul era în vremea aia şi asociat la o firmă, Euronet Advertising Service, care scoate oareşce profit prin Satu Mare. În vremea lui Emil Boc, aprilie 2009, mai exact, cînd UDMR era deja în opoziţie, Ştefan Gati este mobilizat, prin Hotărîre de Guvern, în funcţia de inspector guvernamental, responsabil cu judeţul Vrancea.
Pînă aici vă e clar?
Buuun. Şi acum să vedem ce face un inspector guvernamental. Legea spune aşa: „coordoneaza activitati, proiecte sau programe complexe in legatura cu statutul României de stat membru al UE, precum si cu prioritatile strategice de dezvoltare a capacitatii administrative si institutionale”. Dar pentru că textele de lege sunt scrise ca să ne enerveze pe noi, să-l ascultăm pe însuşi Ştefan Gati, care povestea astă-vară unui ziar local din Vrancea cam ce face un inspector guvernamental: “Imi place foarte mult la Focsani, nu ma asteptam sa ma acomodez atit de bine, ma inteleg foarte bine cu colegii mei din Comitetul pentru Situatii de Urgenta. Activitatea intr-adevar nu a fost solicitanta, am facut mai multa activitate pe teren. Am fost in comunele vrincene unde exista risc de calamitati, precum inundatii, am identificat masuri, am analizat eficienta comitetelor locale pentru situatii de urgenta, dotarea cu echipamente a pompierilor”.
Deci, un inspector guvernamental nu duce o activitate solicitantă, merge pe teren, identifică măsuri şi verifică dotarea pompierilor. Mişto, nu? Ştiţi cît cîştigă un inspector guvernamental? 4000 de lei pe lună. La care se adaugă bani de transport şi de cazare. În total, cam 14.000 de lei pe lună.
Din cîte înţeleg, în România sunt cam 140 de inspectori guvernamentali. Unii dintre ei, după cîteva luni de identificat măsuri şi de verificat echipamente de pompieri, ajung secretari generali adjuncţi ai guvernului.
Hai, că e marfă în România…
January 28, 2010
Dupa cum fara indoiala stii, institutia inspectorilor guvernamentali a fost instituita ca sa poata fi mutati undeva prefectii nedoriti din punct de vedere politic, in pofida faptului ca fiind functionari publici ar trebui sa fie protejati de imixtiune politica.
January 28, 2010
Accepti si colaboratori? Ma inscriu.
January 29, 2010
Heeei! Remember? Eu am ales să fiu culegătoare de lavandă în Gordes, nu tu!! :))) Dar ia spune acum, ca inspector guvernamental, cine/ce ţi-ar intra în target? :D
January 29, 2010
@mika > cum ce? echipamentele pompierilor.
January 29, 2010
@irongates > te stiu. PR de inspector te fac
January 29, 2010
luftinspektor :):) is the best :) try it
January 29, 2010
Terenurile alea pe care merge, sunt trecute in declaratia de avere ?
January 29, 2010
da ma sutule dar tu vezi ce nume poetic are…?gati frate…nu sutu,nume de meltean…
January 29, 2010
“Salarizarea asta unica” … echilbrul universal poate mai modifica balanta, ca in rest…
January 29, 2010
In opinia mea parlamentarii sau un parlamentar sa se sesizeze si in urma unor analize care sa justifice sau nu nr mare de inspectori ar trebui sa adopte un amendament la legea in vigoare
cu respect