Ăştia mint şi cînd respiră

Eu ştiu sigur că singurul om pe care nu trebuie să-l întrebi cît e ceasul atunci cînd vrei să afli ora este politicianul. Ştiu asta de mult. Şi, totuşi, nu pot să nu mă tăvălesc pe jos de rîs citind răspunsurile diferite ale politicienilor la aceeaşi întrebare, aşa cum rezultă din două materiale jurnalistice (aparent fără nici o legătură de inspiraţie între ele): din ziarul Puterea şi de la Realitatea tv.

Întrebarea e: ce visaţi să ajungeţi pe cînd eraţi copii? Citiţi cu atenţie răspunsurile lor!

1.1 Alina Gorghiu, pentru Puterea:

La mine e simplu. Eu de mică am vrut să mă fac avocat. Aveam o rudă care era avocat şi mi s-a părut mie că e o meserie nobilă. Pe parcurs, profesând, am descoperit că uneori nu e chiar aşa (râde, n.r.). Părinţii mei sunt ingineri şi am refuzat din start meseria asta. Mai ales că matematica şi fizica nu erau tocmai domeniile mele de expertiză, ca să spun aşa.

1.2 Alina Gorghiu, pentru Realitatea:

Voiam sa ma fac bucătăreasă. Eram la grădiniţa şi aveam o bucătareasă care facea foarte bine ciocolata de casă. Am zis că atunci când o să mă fac mare o să mă fac bucatareasă tocmai ca să îmi gătesc în fiecare zi acea ciocolată de casa minunată.

2.1 Adriana Săftoiu, pentru Puterea:

Visam să mă fac ceea ce am şi ajuns la un moment dat – profesoară. Asta poate şi din cauza relaţiei cu sora mea mai mică. Trebuia să am grijă de ea, să o ajut la lecţii şi probabil că de acolo mi se trage. De altfel, acesta a şi fost scopul pentru care am dat la facultate, pentru a deveni profesor. Sincer, cred că mi-am ratat meseria. Cred că aş fi fost mai fericită acum dacă aş fi rămas profesoară, cu toate minusurile pe care le implică meseria.

2.2 Adriana Săftoiu, pentru Realitatea:

Eu îmi amintesc că am vrut să mă fac soldat. Dintr-o raţiune foarte simplă. Speram că, făcându-mă soldat va pica în sfarşit fratele meu pe mâini bune şi ca mă voi razbuna pentru toate batăile pe care ni le trăgeam reciproc în copilarie.

3.1 Victor Socaciu, pentru Puterea:

Am avut două opţiuni: prima oară am vrut să fiu pilot, iar apoi saxofonist.

3.2 Victor Socaciu, pentru Realitatea:

Mi-am dorit sa fiu medic chirurg. Chiar la un moment dat, mult mai târziu, când devenisem adult, am ajuns într-o sală de operaţii şi medicul chirurg de acolo mi-a spus: ai o privire de chirurg!

6 Comments
 • sandman
  June 5, 2011

  Niste idioti. Punct.

 • androidul cu sobolani
  June 5, 2011

  :-) asta inseamna ca la puterea dau raspunsuri mai “intelectuale” iar la realitatea dau raspunsuri pentru tarani. in functie de profil.

 • Olga Cepoiu
  June 5, 2011

  “…de la mana pana la gura…”… Poate fi numita uitare? :)

 • Bonibon
  June 5, 2011

  Se confirma inca o data ca politicienii au personalitati multiple, unii chiar de mici. :)

 • Un liberal deja optmist
  June 5, 2011

  Chestia e ca pe voi nu v-a intrebat nimeni! Si eu cand eram mic voiam sa ma fac birjar(era cel mai grozav tip din tot oraselul ala prafuit de provincie-si unicul!)

 • alinutza
  June 6, 2011

  Erau si sunt ‘oscilanti ‘ de mici :) . Acum schimba orientarile si taberele politice …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *