Cum am sărbătorit Ziua Libertăţii Presei

Pentru 99,99% dintre români, ziua de 3 mai 2011 a fost o zi de marţi. Banală şi ploioasă. Pentru restul, a fost Ziua Mondială a Libertăţii de Exprimare a Presei. Ştiu, vă întrebaţi care presă. Că singurele publicaţii care mai vând câte ceva sunt tabloidele cu titluri mari despre cât de lăsaţi sunt sânii cutăriţei sau despre amantele lui cutare. Întrebarea e pertinentă atâta vreme cât în ultimii ani au dispărut de la tarabe titluri importante precum „Gândul“, „Cotidianul“, „Gardianul“ sau „Ziua“. Sau atâta vreme cât preşedintele României vorbeşte despre moguli muuuuuult mai mult decât despre bunăstare, asta în timp ce bătăuşii patronilor de televiziuni se bat cu bătăuşii managerilor aceleiaşi televiziuni, iar moderatoarea unei emisiuni TVR se extaziază de silueta ministrului turismului, care a şi plătit emisiunea cu pricina.

Ziua Libertăţii Presei s-a sărbătorit, totuşi, ieri, în România. Prefectul judeţului Călăraşi a ordonat secretarei sale să trimită la tipografie, pentru printat, o diplomă cu antetul Guvernului României. Pe diplomă stă scris aşa: „Se acordă redacţiei DinCalaraşi.ro, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, pentru contribuţia la corecta informare a comunităţii şi promovarea constantă a valorilor democraţiei în judeţul Călăraşi”. Semnează prefectul şi subprefectul. Carevasăzică, democraţia a învins în online la Călăraşi.

(continuarea aici)

1 Comment
  • Elena
    May 5, 2011

    dar ce ai tiu cu online-ul de Calarasi? :D diplomele respective se duc in fiecare redactie din oras. e un fel de traditie, de vreo 6-7 ani :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *