Fir-ați ai dracului de obsedați de ceasuri!

pnl
Prin urmare, runda de consultări ale președintelui României cu partidele parlamentare și – în afara Constituției – cu persoane private, pentru desemnarea unui premier care să propună un nou Executiv s-a încheiat astăzi fără rezultat. Senzația mea – mă iertați dacă greșesc – e că președintele-spectator nu prea a citit Constituția țării pe care o conduce. Care spune foarte clar că președintele desemnează un premier după consultarea partidelor parlamentare. Ce declară Iohannis? Am constatat și probabil și dumneavoastră ați constatat, fiindcă s-au făcut declarații după fiecare serie de consultări, că nu a venit nimeni cu o propunere de Prim-ministru, este o noutate în politica românească. Băi, oameni buni care lucrați în Administrația Prezidențială, încercați, vă rog, să-l convingeți pe Somnoros că rostul lui este să desemneze un premier. Acum. Cît mai repede. Și că nu trebuie să primească de la nimeni sugestii. El desemnează. Nu partidele. Nu strada. Nu piața. Explicați-i, de asemenea, că e total absurd să vorbească despre alegeri anticipate. Acestea – incapabililor – pot avea loc doar după ce vor pica la vot în Parlament două propuneri succesive de guvern. Dar pentru asta trebuie să existe o desemnare.
Reiau, ca să fie foarte clar pentru toată lumea: jobul lui Iohannis, acum, este să desemneze un premier. Atît. E simplu. Ce dracu pare așa greu?
Citesc ce-a spus azi Iohannis și-mi vine s-o iau razna: Eu sunt optimist, voi convoca o nouă rundă de consultări pentru începutul săptămînii viitoare și cred că este posibil ca, poate deja la sfîrșitul săptămînii viitoare, să avem o concluzie cu care pot să vin în fața publicului. O nouă rundă de consultări??? E posibil să avem o concluzie abia la finalul săptămânii viitoare? Băi, fraților, pe cine am ales noi președinte? Un melc?
Și încă ceva. Are cineva vreo idee de ce zîmbește Iohannis la poză? Că mie, unul, mi se pare extrem de gravă situația în care ne aflăm. Sunt zeci de mii de oameni în stradă care urlă la stele împotriva corupției și incompetenției. Sunt oameni care nu vor altceva decît să fie reprezentați de niște oameni competenți, corecți și cu bun simț.

Iohannis, acum îți spun ție în mod direct. Cu cît te miști mai iute în chestiunea desemnării unui premier, cu atît mai repete putem scăpa de dubiosul ăsta de Sorin Cîmpeanu. Care e de doar 2 zile premier interimar. Și care în fiecare zi a venit la muncă cu alt ceas de lux la mînă. Priviți aici și aici. Dacă nu se vede bine, v-am făcut eu un zoom aici și aici.
Fir-ați ai dracului de obsedați de ceasuri!

Iohannis, trezește-te!

8 Comments
 • Nu e important
  November 6, 2015

  Voua oricum nu va convine nimic, de-ati primi toti 1.000.000$ / luna v-ati plange ca vecinu’ i-a strans timp de un an si ca are mai multi bani ca voi. Stiti numai sa criticati, nu stiti ce vreti sau macar ce urmariti. Vreti schimbare, insa sunteti niste ipocriti si nici pana acum nu stiti ca schimbarea trebuie sa fii tu. Va plangeti de Ponta, insa cu ajutorul lui Romania se mai ridicase cat de cat (TVA scazut cu 15% pentru alimente, alocatii dublate, majorari de salarii – inclusiv a minimului pe economie, urma chiar si sa scada TVAul general cu cinci procente). Va plangeti de Iohannis, insa un presedinte are o putere foarte limitata, neputand sa faca prea multe pentru ‘schimbarea’ pe care o vreti…o sa ajungem sa distrugem mai rau aceasta tara de cacat.

 • Shadow
  November 7, 2015

  Bai cristi dar ce democrat esti, de unde ai scos-o pe aia “ca nu trebuie sa primeasca sugestii” ci sa “desemneze”. O fi “desemnarea” aia rupta din rai si data “presedintilor absolutisti” romani. Hai serios devii pe zi ce trece mai ridicol.

 • marc
  November 7, 2015

  De ce atîta grabă? De fiecare data toate s-au facut in graba,fara gindire,fara chibzuință.Acum este altfel si sper sa fie bine.
  Nici mie nu-mi place cimpeanu,dar cred ca nu v-a ramine .

 • iulia
  November 8, 2015

  Cum de ce zambeste? Asa i se spune ca da bine, in general. Iar pentru a te adapta la situatie, este nevoie sa treci prin filtrul personal, evenimentul in cadrul caruia te hlizesti sau esti marcat, si sa te adaptezi. Sa simti, altfel spus. Sa te procupe fondul, nu forma. Nu este cazul.
  Perdelele si toalelel lui Iohannis si ale consoartei au fost prioritatea nr.1 a acestui presedinte, da’ nu pentru ca asa vrea el, ci pentru ca RESPECTA institutia prezidentiala.
  Domnule, un presedinte are consilieri. Limita sfaturilor acceptate de catre presedinte, este stabilita de el. Acuma, cu un săf precum Mihalache si cu un tip gen Iohannis, v-ati astepta sa iasa altceva?
  Stiti ce? Mai mult ca niciodata este valabila acea vorba populara, “Sa nu ne dea D-zeu cat putem duce”, caci daca nu va fi asa, ne-am ARS si noi, toti, la fel ca bietii copii dusi sau aflati acum in suferinta.

 • mimi
  November 8, 2015

  Iohannis nu se va trezi ….
  Important este sa ne trezim noi si sa recunoastem ca am facut o alegere gresita – ditijata sau nu….
  Iohannis poarta o palarie prea mare pentru el.
  Si asta a fost oferta marilor partide PONTA si IOHANNIS doi oamni cu aceleasi metehne – erau din acelasi grup politic bine ticluit PSD SI PNL =USL
  Acesta este adevarul.

  Tot ce spuneti aici este real, important este ca lumea sa-si dea sema de gafele monumentale ale presedintelui care nu respecta Constitutia si Fisa postului..
  Oare ce s-ar intampla cu un angajat care ar proceda asa?!

 • Mih
  November 8, 2015

  Johannis e treaz. Dar asa e el. Si sunt tot mai convinsa (confirmarile vin pas cu pas) ca d-aia e unde e. El stie asta. A stiut-o de la inceput, i-a convenit si-i convine. Va avea si pe mai departe aceeasi imagine, in perfect acord cu sine insusi.
  Despre Constitutie: se prea poate sa n-o fi citit (au mai fost momente care impuneau concluzia asta), dar mi se pare evident ca pur si simplu o ignora, o sfideaza si drept consecinta, o incalca.

 • cristian
  November 8, 2015

  Cred ca ai inteles o ….a.Nu e nevoie sa se grabeasca,macar acum sa stea sa chibzuiasca bine,chiar nu pricepi ca au murit zeci de oameni si ca avem nevoie de un moment de respiro inainte de a numi in fruntea guvernului alt smenar? In ceea ce priveste consultarea cu strada,chiar daca nu e trecuta in constititie,ea a fost mai degraba o discutie cu ceea ce ar trebui facut de urgenta pt a indrepta mizeriile facute de actualul parlament,nu s-a pronuntat niciun nume,deci nu strada pune primul ministru.Spui ca el numeste primul ministru,dar stii ca daca nu are sustinerea partidelor nu poate trece prin parlament,deci nu ti se pare normal sa aibe runde succesive de discutii pt a se ajunge la o formula decenta,care sa multumeasca pe toata lumea? Inclusiv strada.Mergem pe repede inainte si gata treaba,sarim in capul lui ca sa grabit.Iar chestiunea cu zambetul a fost doar dupa ce a iesit de la discutiile cu societatea civila,au fost discutii relaxate,nu ca si cu partidele politice,trebuia sa iasa bocind??? Vad ca te preocupa ceasurile lui Campeanu,nu pt ceasuri trebuie sa dispara personajul ci pt modul mizerabil in care l-a acoperit pe Ponta in scandalul plagiatului.O postare jenanta prietene,ramai la fotografie,cu scrisul e mai greu.

 • Alex Ciocan
  November 9, 2015

  Din cate am inteles eu, presedintele trebuie sa primeasca doua propuneri de premier, daca le refuza pe ambele urmeaza alegeri anticipate. Nu cred ca poate sa puna el din burta pe cineva prim-ministru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *