Dragnea, oprește-te!

SHU_0914-01

Stau și mă întreb ce faci tu acum, Liviu Dragnea. Te uiți la televizor și fumezi, nu? Mi-e greu să cred că nu te uiți. Îți place ce-a ajuns Piața Victoriei? Te amuză? E haos, Liviule! E război. Jandarmi și simpli cetățeni sunt duși la Spitalul Floreasca. Alții sunt reținuți. Se respiră gaze lacrimogene. Zboară bolovani, cutii de bere și blocuri de gheață. Se-njură. Ai reușit să ne întorci în vremea mineriadelor.

De ce? De ce faci toate astea, Liviu Dragnea?

Ce-ți lipsește? La mineriadele din 90 erai un simplu șef de inginer mecanic în Craiova. Azi ești ditamai șeful de partid de guvernare și președinte al Camerei Deputaților. Ai proprietăți și firme care-ți asigură un trai de boier, inginerule. Practic, îți poți permite orice. Vrei să fuți în Brazilia? E de ajuns să pocnești din degete.

Ce mai vrei? De ce simți nevoia să arunci țara ta în haos? Ți-e frică de un an-doi la pîrnaie? Păi, amintește-ți ce avere aveai la Craiova cînd erai șef de atelier. Cum dracu’ să nu plătești pentru “norocul” ăsta care-a dat peste tine? Acum 65-70 de ani alții făceau ani grei de închisoare doar pentru că nu erau comuniști. Tu însă ai furat! Ai furat, Liviu Dragnea! Ăsta chiar e un păcat, nu mai nega. Ești condamnat penal. Definitiv. Și riști să primești o nouă condamnare pentru că pe rolul instanțelor sunt și alte dosare pe numele tău.

Dragnea, oprește-te! E de ajuns. Ai vrut să ne arăți că ești șmecher? Ai reușit. Dar acum gata. Oprește războiul ăsta! Sunt sute de mii de oameni pe care i-ai scos în stradă pe frigul ăsta cumplit. Am văzut în seara asta mulți copii aduși de părinții lor la proteste. Ce dracu’? Ești nebun?

Pune-ți jigodiile din guvern să anuleze ordonanța aia mizerabilă. Ți-o cer nu eu, ci – într-un comunicat comun de presă – ambasadorii SUA, Franței, Germaniei, Olandei, Belgiei și Canadei. Ai citit? Noi, partenerii şi aliaţii internaţionali ai României ne exprimăm profunda îngrijorare cu privire la acţiunile Guvernului României din noaptea de 31 ianuarie 2017, care au subminat progresele înregistrate în ultimii zece ani de România în privinţa statului de drept şi în lupta împotriva corupţiei.

Nu ți-e jenă deloc, nu-i așa? Știu că te doare-n pulă (n-am să uit niciodată cum te lăudai prin 2003 cu ringtonul ăla manelist Mă doare-n pulă…), dar asta e deja prea mult. Dacă vrei să te uite istoria, renunță acum! Faci 1-2-3 ani de închisoare, apoi toate curvele din Brazilia vor fi ale tale. De nu, eu nu-ți văd un viitor prea bun. Vei sta în manuale lîngă cei mai odioși și te vor scuipa toți strănepoții noștri.

2 Comments
  • Anda
    February 2, 2017

    Profesorul me de drept spunea, combateti ideile si actiunile nu persoanele! Numai asa vor intelege unde gresesc!

  • Pretty Moda
    April 27, 2017

    odios personaj…nici nu merita sa ramana in istorie…pacat ca prostii l-ar mai vota inca o data

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *