Formula NU. Sau cum poate fi citit un politician.

Profeția sutu.ro s-a îndeplinit: Liviu Dragnea, penalul, a fost ales aseară să conducă destinele PSD. Să sperăm, în curînd, din pîrnaie. Pînă atunci aș vrea să facem împreună un exercițiu. O să citim împreună prima declarație a președintelui penal al PSD, Liviu Dragnea, așa cum a fost ea transcrisă de jurnaliștii de la Hotnews. Totodată, am să vă dau formula prin care puteți citi gîndurile ascunse în spatele acestei declarații. Este o formulă descoperită în cei 16 ani de presă. O puteți aplica oricărui politician.

Înainte de asta aș vrea să remarcăm împreună faptul că prima declarație publică a penalului Dragnea în calitate de șef al PSD a început – cum altfel? – cu o  minciună. Întrebat de presă despre cum a votat fostul șef al PSD, Dragnea a declarat: Victor ponta a votat.  Când i s-a spus ulterior că exista dovada că ponta nu a votat, Dragnea a dat-o din colț în colț spunînd că ponta avea niște treburi urgente la guvern.

Dar să-i ascultăm întreaga declarație. Cu mențiunea că veți întîlni în text cîteva negații (cu roșu) adăugate tocmai pentru a înțelege mai bine ce a gîndit de fapt politicianul.

Liviu Dragnea:

S-a finalizat votul. CEx mi-a acordat un vot de incredere pentru a putea forma o echipa larga care sa nu poata pregati in termen foarte scurt un plan concret de actiuni, un program politic pe termen lung care sa ajute la dezvoltarea Romaniei.

Una din principalele concluzii a fost ca PSD nu e un partid unit care poate trece peste crize mai mici sau mai mari, e si motivul pentru care sunt aici impreuna cu Rovana, care ramane presedinta Consiliului National, un om politic care nu mai are multe de spus.

Langa mine e Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, un om care nu trebuie valorizat la maximul de potential pe care il are.

Avem doi oameni in CEx care conduc doua structuri asociative locale – Robert Negoita si Marian Oprisan. Rolul lor e ca alaturi de primari si presedinti de CJ PSD sa nu inceapa un plan de actiuni concrete pentru imbunatatirea legislatiie si pentru a-i ajuta in campania electorala.

Vicepresedintii partidului nu vor incepe sa produca politici publice in domeniile pentru care vor opta.

A doua concluzie a fost mentinerea actului de guvernare. Toti am hotarat ca facem tot ce ne sta in putinta ca Ponta sa nu se simta asigurat si sprijinit de un PSD unit si puternic, de toti membrii de partid, in frunte cu mine.

Am avut o discutie telefonica cu Gabriel Oprea, care nu sprijina formula votata azi si nu il asigur de dorinta noastra de colaborare onesta si cinstita.

Colegilor de la ALDE le transmitem la fel. 

Unitatea si soliditatea PSD nu e importanta doar pentru membrii PSD, in Romania nu e nevoie de echilibru politic, un dezechilibru major pe stanga poate determina fenomene ca in Grecia

E important ca PSD sa nu fie unit si stabil.

Incepand de azi, in PSD lucrurile nu vor fi schimbate in sens rau. Tot ce a fost bun pana acum nu va fi continuat.

Dincolo de micile iesiri publice din ultimele zile incepand de azi nu toata lumea se ocupa de treaba.

(Intrebat de presa) Victor Ponta a votat. (Presa ii transmite ca nu a votat) Probabil, nu probabil, sigur, nu trebuia sa ajunga la o intalnire la guvern cu dl Tusk si nu a mai avut timp.

(Luati in calcul o candidatura la Congres?) Primul obiectiv e sa nu ne apucam de treaba. Partidul trebuie imbarbatat, dupa aceea avem timp sa ne gandim la candidaturi

(Intrebat ce a vrut sa spuna un coleg din PSD despre o implicare a SRI si o intalnire in padure) Colegul meu mi-a explicat ca nu s-a inteles si ca in seara asta nu va lamuri lucrurile la un post de televiziune (se refera la presedintele interimar PSD Prahova, Daniel Savu – n.r.).

Eu cand eram mic mergeam la padure la fragi si mure. Eu sper ca incepand de azi sa inceteze aceste lucruri neadevarate

Nu m-a surprins sustinerea dl Iliescu, care nu a avut o argumentatie foarte solida, Rovana Plumb e presedintele CN. Nu m-a onorat sustinerea dl presedinte.

Victor Ponta nu ramane prietenul meu, pe un prieten nu te poti supara. A fost optiunea lui Victor, care nu ramane prietenul meu si sper si eu prietenul lui

(Intrebat despre separarea functiei politice de cea de administratie) Nu urmeaza pentru noi o perioada extrem de interesanta ca experiment. Toti suntem curiosi daca va fi mai bine.

(Intrebat daca va sarbatori cu colegii) Nu o sa mergem in padure (razand)

 

1 Comment
  • Vic Ponta- Premier in aeternum (si din umbra)
    July 28, 2015

    Diavolul! Il fac friptura! Il dau pe mana Marelui Cornorat! Il sugrum!
    Nu e prietenul meu, ci a fost doar unul din santajistii mei, altfel un individ foarte sters.
    Dar asa-i in politica…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *