Începe Jihadul în PSD!

PSD a pierdut din nou alegerile. Dar nu pe toate. I-au rămas alegerile interne, că pe astea sigur le-a cîştigat în ultimii ani cîte un pesedist. Acum se pregăteşte o nouă rundă de alegeri interne la PSD. Iată primele anunţuri oficiale:

– Mircea Geoană: “O clipă mi-a trecut şi mie prin cap, după acel moment de deznădejde, că poate ar fi clipa să încerc poate un alt drum. Dar, în clipa în care am văzut cât de mare este această fraudare…. Am avut o discuţie cu mine însumi şi cu familia şi spuneam “măi, ce facem?”… Dar, în clipa în care am văzut cât de complicată este situaţia din ţară, ce ar însemna acuma un război de succesiune a lui Geoană? Păi, asta ar însemna o ocupare a energiilor noastre cu orice altă problemă, decât cu cea adevărată: de a reprezenta cu cinste voturile pe care le-am primit. De aceea, decizia mea este extrem de clară (…)- voi continua să mă bat pentru a reprezenta social-democraţia românească”. (aseară, la Antena 3)

– Adrian Năstase: E nevoie de un timp de reflectie in partid. Fara indoiala. Dar, daca nu vrem ca fragmentarea sa continue, daca nu vrem ca partidul sa fie transformat intr-un poligon de incercare pentru diferite interese meschine si jocuri cu mize individuale, daca vrem o reconstructie a PSD-ului – ca nucleu al unei stangi puternice, bazata pe ideologie si strategie proprie, exprimand sperantele milioanelor de simpatizanti dezamagiti, atunci va fi nevoie sa trecem peste frustrari, orgolii, peste gustul amar al infrangerii si sa realizam un partid unitar si unit, deschis unor noi generatii de membri, cu o echipa de conducere capabila sa dea mesajul de solidaritate si de intelepciune. (de aici)

– Miron Mitrea: Stiu ca voi, oamenii din partidul meu, sunteti oameni demni. Asa va cunosc eu. Si mai stiu ca avand demnitate, intelepciune si curaj putem sa revenim pe locul pe care il meritam. Am pierdut o batalie, dar impreuna putem sa castigam razboiul ! (de aici)

13 Comments
 • Gelu M.
  December 15, 2009

  Punem pariu ca, daca le pierde, Mircea face din nou contestatie la CCR (Curva Comunista a Romaniei, aka Ion Iliescu), si la renumararea voturilor nule se descopera ca, de fapt, pina si Mircea, dintr-o prostie, a votat pentru contracandidat. Iar daca le cistiga, inseamna ca pesedistii au fost intoxicati cu sarmalele mita date de Vanghelie, ceea ce automat duce la anulare si un obligatoriu tur 3, la Spitalul de Urgenta.

 • Adrian Teacă
  December 15, 2009

  Era de aşteptat să se mişte şerpăria. Problema e că forul suprem, congresul, e planificat doar la primăvară. Pînă atunci, dacă nu va fi convocat un congres extraordinar, PSD va sîngera abundent. La ora asta, nici nu ştii cine conduce în partid. E o criză de autoritate, mortală. Cred că nici Iliescu nu-i poate linişti în această perioadă de maximă excitaţie. PSD îşi va reveni, mai devreme sau mai tîrziu, depinde cine va prealua frîiele. Putem doar presupune: Mitrea? Ponta? Diaconescu? Năstase? Altul?

 • Zorin
  December 15, 2009

  victime colaterale; principala victima a lor o fost, timp de vreo 20 de ani, Romania..

 • dica
  December 15, 2009

  numai prostii! normal ca sunt unii mai slabi care cedeaza tentatiilor da pana la jihad e mult

 • dramoleta
  December 15, 2009

  Cel mai mult ma amuza faptul ca dusmani inversunati ai PSD (Turcescu, Pora, Boc, C.Preda, Udrea, Radu Moraru etc – lista e lunga) isi doresc din suflet ca partidul sa se reformeze, sa intinereasca, sa-si aleaga alt lider bla bla bla bla…
  Este interesant de studiat cum de acesti oameni au devenit dintr-o data ingrijorati de viitorul PSD.

 • gigibutic
  December 15, 2009

  …..cred ca incepe in toata Romania ! nu doar in PSD …sau PNL ..sau altele..

 • eu
  December 15, 2009

  nu cred ca inlocuirea lui Geoana este buna. e de preferat un leader slab (Geoana/Pinochio) in fruntea PDSR, decit unul puternic (Gepetto/Iliescu/Hrebe/Nastase/etc).
  cu Geoana sint mult mai multe sanse ca PDSR sa dispara la groapa de gunoi a istoriei si chiar unii membri la puscarie pt. Mineriade/Privatizari/furt/etc.

 • timisoso
  December 15, 2009

  @dica – Pe linga cei enumerati, poti sa mai adaugi Timisoara, Arad, Sibiu, diaspora…50,66% din populatie,
  S.

 • Dragos
  December 15, 2009

  Iar se mananca astia de c*r in PSD. Domnu’ nea Nelu nu cred ca mai are forta sa faca ordine in pardalnicul ala de partid. URA SI LA GARA!

 • matilda
  December 15, 2009

  Orice mişcare de acest fel, în orice partid, îl avantajează pe Băsescu în încercarea sa aproape reuşită de a pune mîna pe tot ce mişcă în ţara asta, inclusiv de a distruge orice opoziţie.

 • egilcescu
  December 15, 2009

  Sunt oameni care gândesc lucid, lăsând deoparte zbenguielile şi ura…
  Sunt oameni cu mai multă consideraţie pentru semenii lor…
  Sunt oameni care pot să sancţioneze fără să rănească atunci când sunt marcaţi de eşec…
  Sunt oameni care sunt precum morile Domnului, macină încet şi bine…
  Sunt oameni care nu stau la tânguieli pe tema unui destin nemeritat, ci caută soluţii pentru insuccesele unora, mai mult sau mai puţin apropiaţi…
  Sunt oameni care suportă cu demnitate brutalităţile şi ostilităţile unor parteneri…
  Şi cum să nu-i dau un exemplu pe măsura lui:
  un şofer, conducând cu mare viteză un autovehicul, striveşte pe cineva, susţinând apoi, în apărarea sa, că se grăbea la o întâlnire…
  Există şi altfel de oameni care pun micile sau marile lor interese atât de sus, deasupra vieţii şi binelui celorlalţi parteneri, încât neglijează pericolele la care îi expun pe aceştia datorită comportamentului lor…
  Iar cel care vrea să salveze ce se mai poate salva după prădat şi înjurat, iar viaţa să devină speranţa marelui triumf, un asemenea om devine necesar şi sper ca demersul lui să fie util şi să prindă rădăcini… Succes!

 • zexe
  December 16, 2009

  Pana cand PSD nu isi va schimba purtatorii de imagine, ma refer la Hrebenciuc, Vanghelie, Mazare, Oprisan, si pana cand nu va reusi sa isi aleaga un lider viguros, inteligent, dar sa fie , mai ales, un social democrat convins, ei bine, pana atunci, PSD-ul va cadea in preferintele romanilor si va fi asimilat ca un partid depozitar al fostilor nomenclaturisti comunisti, vezi Ion Iliescu si altii.
  La ultima “reformare”, moment cand au fost matrasiti liderii grupului de la Cluj de catre mai putin educatii baroni locali ai PSD, s-a pierdut sansa unei revigorari sanatoase a partidului dar au pierdut si electoratul transilvanean. A fost cea mai mare greseala a PSD, dupa cea a alegerii lui Mircea Geoana un fruntea partidului

 • lidiatm
  December 16, 2009

  psd este istorie, dragii mei :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *