La ce bun politica?

De 21 , Permalink 0

Cum stăteam eu, aşa, şi muşcam dintr-o primă felie de pizza, mi-a trecut prin cap o întrebare la care n-am găsit răspuns nici măcar la capătul ultimei felii. Poate aveţi voi răspunsul:

Există vreo idee politică sau vreun gest politic din ultimii ani în care să vă regăsiţi?

21 Comments
 • aldo raine
  November 23, 2010

  care ultimii ani? 5, 6, 10, 20? in cei 20 de ani singurul gest politic in care m am regasit a fost acel a lui Corneliu Coposu cand a vrut sa demareze reinstalarea Regelui Mihai la putere prin inlaturarea oportunistilor si fostilor comunisti ce au acaparat Puterea pana in ziua ed azi…

 • Cristian Șuțu
  November 23, 2010

  @aldo raine > da, e un raspuns bun

 • Sorin Grumazescu
  November 23, 2010

  Da. Poate doar gestul lui Cristian Diaconescu, care a avut curajul (daca e bine spus asa) sa se ia de gat cu autoritatile italiene legat de valulurile de violente, xenofobie si tot ce a mai fost atunci. In rest…mai nimic.

 • Marcus
  November 23, 2010

  Nu! Daca nu am fi o tara la coada lumii civilizate, atunci ne-am putea distra cu acesti comici vestiti care ne conduc de 20 de ani…Dar asa??? Nu avem cum…Nici nu cred ca putem iesi din mocirla, nu vad cum, pentru ca borfasii astia de la butoane au cumparat Romania pe felii

 • Cristian Șuțu
  November 23, 2010

  @sorin > nu stiu ce sa zic. ma gindeam totusi la o un gest politic pe care sa-l simt direct ca fiind in favoarea mea.

 • [D][S][N]
  November 23, 2010

  Nu!

 • laurentiu
  November 23, 2010

  nu vere, nu, ceea ce e de speriat :)

 • habarnam
  November 23, 2010

  decizia de a adera la UE.

 • Adinel
  November 23, 2010

  cum zice omul asta: 4.6 % au crezut. restul nu au stiut ce fac.

 • Sorin Grumazescu
  November 23, 2010

  @cristian ….. :) Am spus tot, nu?
  Iar legat de ce a facut Diaconescu, da, in acele momente, cand fierbeam si cand mi-am spus ca niciodata nu ma voi duce in vizita in Italia (desi sunt mult prea multe de vazut), m-a facut sa ma simt bine. Am vazut ca exista si oameni care pot/puteau face ceva.

 • alinutza
  November 23, 2010

  A condamnat presedintele comunismul !!! :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Cea mai buna gluma .
  Raspunsul meu : inca nu !

 • odojak
  November 23, 2010

  Decizia opozitiei unite de a asustine pe Jonannis premier. Un gest, din pacate, fara consecinte.

 • Cristian Șuțu
  November 23, 2010

  @odojak > ce bine ti-a facut tie decizia aia?

 • Norel Mindaianu
  November 23, 2010

  Raspunsul e clar: NU. Dar intrebarea vine foarte tarziu. Sincer, am ani buni de cand nici nu mai sper ca se va intampla asta.

 • andy
  November 23, 2010

  Intrebarea nu stiu cit de pertinenta este la nivel de persoana vs. natiune. La nivel personal, incompetenta politicienilor imi convine (nu stie nimeni ce fac, unde fac, cum fac, etc), lucru neintilnit in lumea ‘civilizata’, in acelasi timp beneficiind de o infrastructura relativ buna, chiar f. buna (centru bucuresti).
  Nivel national: haos, dezastru, etc!
  aceasta este o gindire liberala, in sensul pur al termenului (nicio legatura cu PNL-ul), unde nu am nevoie de niciun serviciu esential din partea statului, platind totul la utilizare.
  nb. nu sunt legat de nicio activitate ilegala, ba mai mult sunt implicat in domenii cu inalta calificare profesionala! (pt orice suspiciune / paralela cu lumea interlopa)

 • Kilroy
  November 23, 2010

  Gestul lui Rebengiuc la TVR cu hartia igienica.

 • dracu
  November 23, 2010

  destule:
  *votul oarecum “uninominal”
  *impunerea declaratiilor de avere pentru borfasi
  *propunerea (de care se fac toti ca au uitat) de reducere a numarului de trantori
  *politica externa de “siktir, muscalilor!”, chiar daca reversul ei e licuriciul mare
  *cota unica
  fireste, nu prea pot fi banuit de simpatii de stanga :D
  mai sunt si altele, mai vreti?

 • ciavistu
  November 24, 2010

  cota unica (nasol ca a venit la pachet cu basescu);
  legea 10(parca)/19xx (aia prin care s-au dat inapoi terenuri), desi asta e o reparatie partiala, nu un lucru bun prin el insusi;
  eliminarea vizelor pt turism in ue.

 • viola
  November 25, 2010

  M-am regasit recent in proiectul Johannis. Am apreciat si introducerea cotei unice sau a indemnizatiei de maternitate, intrarea in UE si desfiintarea vizelor. M-am regasit in discursul lui Ion Ratiu si Corneliu Coposu. Ma regasesc complet in Proclamatia de la Timisoara si in manifestațiile din Piata Universitatii.
  Ma detasez in schimb de de cei care au transformat furtul, minciuna si manelismul intr-o politica de stat, au distrus demnitatea si mandria de a fi romani.

 • Vantu'
  November 26, 2010

  Ei bine, da, a existat ceva care mi s-a parut bun si pe care acum vor sa-l schimbe. Legea prin care se dadea o indemnizatie in functie de veniturile din 12 luni pentru o perioada in care sa-ti cresti tu copilul. Si initiativa de a vinde mai repede casele la anl-isti, desi nu sunt de acord chiar cu 1 an, dar dupa 2-3 e ok. Un alt lucru care mi s-a parut ok a fost acela de a micsora nr de parlamentari. In rest? O gramada de propuneri, doar ca sa se vada ca cica ei fac ceva, in loc sa aiba 1-2 max 4 legi pe care sa stea sa le studieze cu adevarat si sa le faca cum trebuie.

 • Vantu'
  November 26, 2010

  Ei bine, da, a existat ceva care mi s-a parut bun si pe care acum vor sa-l schimbe. Legea prin care se dadea o indemnizatie in functie de veniturile din 12 luni pentru o perioada de 2 ani in care sa-ti cresti tu copilul. Nu sunt de acord cu cota unica, pentru ca atunci ar ramane sa-si creasca singure copii doar cele care au posturi putin platite. Si initiativa de a vinde mai repede casele la anl-isti, desi nu sunt de acord chiar cu 1 an, dar dupa 2-3 e ok. Un alt lucru care mi s-a parut ok a fost acela de a micsora nr de parlamentari. In rest? O gramada de propuneri, doar ca sa se vada ca cica ei fac ceva, in loc sa aiba 1-2 max 4 legi pe care sa stea sa le studieze cu adevarat si sa le faca cum trebuie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *