Nimic de la Cotroceni (ep.2)

agenda KI

Mi-aș pierde o lună din viață pentru a calcula numărul cuvintelor exprimate prin viu grai de președintele Klaus Iohannis în respectiva perioadă de timp. Nu vă imaginați că va fi complicat. Îmi amintesc să număr pînă la 40. Apropo, știați că de la 1 august 2015 salariul președintelui României a crescut la 15.108 lei (față de 6500 lei în iulie)? Vă ispitește cumva vreo curiozitate legată de ce a făcut alesul pentru banii ăștia? Am făcut eu pentru voi o evaluare. Vă rog să nu vă enervați. Urmează încă patru ani și vreo 4 luni de salarii inutil plătite.

 • 3 august 2015. Klaus Iohannis a desemnat-o pe Ligia Deca, consilier de stat, să citească în numele lui un mesaj cu ocazia celebrării a 15 de ani de existență a Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România.
 • 7 august 2015. A semnat decretul de decorare a unor cadre militare și personal civil din Ministerul Apărării Naționale.
 • 11 august 2015. A semnat patru decrete pentru acreditarea unor ambasadori români în străinătate.
 • 15 august 2015. L-a desemnat pe Ion Oprișor, consilier prezidențial, să citească în numele lui un mesaj cu ocazia Zilei Marinei Române.
 • 19 august 2015. S-a întîlnit cu premierul Victor ponta. “Pe agenda discuțiilor s-au aflat prioritățile legislative din această toamnă, fiind abordată, în cadrul acestei consultări instituționale, inclusiv tema Codului Fiscal”. Nimic mai mult.
 • 22 august 2015.  L-a decorat post-mortem pe subinspectorul de poliţie Gheorghe Ionescu.
 • 23 august 2015. A transmis prin intermediul Biroului de Presă un mesaj cu prilejul Zilei Comemorării Victimelor Fascismului şi Comunismului.

Cam asta a fost tot ce a făcut președintele nostru pentru primul său salariu de 15.108 lei. Cum era aia cu România lucrului bine făcut?

 

4 Comments
 • Alice
  August 23, 2015

  Știți pentru ce n-o să-l iert niciodată? Pentru că mi-a omorât pasiunea pentru politică. Omul chiar e moartea pasiunii.

 • vasile
  August 23, 2015

  pai ce ar trebui sa faca un presedinte, lămurește-ne tu?

  Iohannis isi face doar treaba de presedinte, care e una diplomatica. Asta trebuie să facă un președinte, să se plimbe prin lume și să aibă întâlniri cu alți lideri. Era mai bine era cu alcoolicul de basescu care si-a batut joc 10 ani de tara asta si numai cu “hăhăieli” ne-a ținut?

 • coca
  August 24, 2015

  Din punctul meu de vedere este foarte simplu : salariul Dlui Iohannis este un lucru bine si chiar FOARTE BINE FACUT. Si de durata .

 • Joffre
  August 31, 2015

  Iohannis își face bine jobul de președinte, mult mai bine decât și l-a făcut Băsescu. Nu mai spera să-l vezi pe Băsescu în vreo funcție a statului român, fie și una onorifică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *