Părăsit politic

Un răspuns bun nu vine niciodată decît dintr-o întrebare bine aşezată. E ceea ce face Zoso în dimineaţa asta, cînd întreabă dacă ne simţim reprezentaţi de cineva în Parlamentul României. Nu ştiu cine vă reprezintă pe voi, dar eu mă simt singur şi părăsit politic. La alegerile din 2008, în colegiul meu, a fost un blat cît China de mare. PSD şi PDL au aruncat în luptă nişte candidaţi de paie, de care n-a auzit nimeni, niciodată. A “cîştigat” liberalul Bogdan Olteanu. Între timp, Olteanu a găsit un job mai bun, la BNR, şi ne-a părăsit. S-au făcut alegeri din nou, anticipate, şi blatul a continuat. A “cîştigat” un fost comunist, Radu Stroe, care pe vremuri a fost şef de lucrări la canalul Dunăre-Bucureşti, membru PCR şi activist UTC în Ministerul comunist al Transporturilor. Astăzi e liberal. Nu l-am văzut niciodată prin colegiul meu şi mi-e greu să cred că el ştie cu exactitate care sunt hotarele Colegiului 1 din Bucureşti.

Mă gândesc la Dragoş Dincă sau la Dan Dumitrescu, amândoi tineri, amândoi cu idei bune, amândoi au supt-o în mod original la alegerile trecute – spune Zoso. Îi ştiu pe amindoi şi, da,  înţeleg regretul lui. Eu însă mă gîndesc la alte două personaje pe care le-aş vota oricînd, chiar dacă ei – poate – nu s-au gîndit la posibilitatea de a intra în politică. Sunt doi oameni în care am încredere maximă. Ştiu ce au făcut, ştiu cum gîndesc şi cît de mult bine pot face. Numele lor sunt Sebastian Morea şi Cristina Bazavan.

Sebi! Cristina! Voi sunteţi parlamentarii mei. Dacă vă va trece vreodată prin cap să candidaţi, eu o să-mi dau demisia de la joburile mele şi-o să vin să lucrez pentru campania voastră electorală. Cu toată energia.

4 Comments
  • impricinatul
    October 4, 2011

    pai, pe asta se cam bazeaza si NR.
    se baga pe falia dintre alegatori si alesi. culeg si ei.

  • d
    October 4, 2011

    Exista o problema cu colegiile si reprezentarea. Probleme din colegiul meu sunt rezolvate de primarie si consiliul local, Parlamentul rezolva probleme de interes national…da legi care sunt valabile pt toti. Niciodata un parlamentar nu va putea sa introduca o lege care sa se plieze pe un anumit teritoriu limitat la 2 cartiere. Nu au cum sa reprezinte parlamentarii asociatiile de locatari…Probleme unui colegiu sunt probleme administrative de care se ocupa administratia…problemele pe care le pot rezolva parlamentarii sunt national valabile deci parlamentarul colegiului meu trebuie sa reprezinte atat colegiul cat si restul cetatenilor tarii.

  • Corina
    October 4, 2011

    De obicei oamenii aleg partidul pentru ca nici nu au auzit de candidatii propusi de orice partid. Pe mine ma scot din minti de exemplu, alesii care au fost votati datorita unui partid, si o data ajunsi in parlament decid sa migreze. Pai stati fratilor, noi votam ca idiotii si voi mergeti acolo si deveniti progresisti? Pacat ca nu exista o lege care sa ii dea afara direct din Parlament pe traseistii astia.

  • coteus
    October 5, 2011

    Dilema alegatorilor
    Partidele politice aşişderea oricarei organizatii, reprezintă combinarea şi utilizarea de resurse umane, financiare şi materiale în vederea atingerii unor obiective. Daca respectarea unor principii fara abatere da unei organizatii multinationale puterea sa domine piata, la partidele politice ( cu precadere cele din Romania) distribuirea puterii si autoritatii, asteptarile cu privire la functii sau îndatoriri, canale de comunicare si in general toate metodele ce au drept scop atingerea obiectivelor sunt lipsite de principii si deci organizatia chiar daca intentioneaza nu are ce sa respecte. La partidele politice cei care ajung in posturi de conducere se vad nevoiti sa satabileasca daca organizatia din care fac parte este stapana sau sclavul lor. Astazi putem afirma ( chiar daca nu 100%) existenta unui partid ( PD-L) impreuna cu satelitul sau contra-naturii ( UNPR) ce are atitudine de sclav in fata stapanului. Basescu hotaraste ce, cum si cine ocupa sau nu o functie si unde. Pot fi intrebat : Si cum? Udrea, Anastase, Oltean sau alti granguri din partid nu-si pot pune protejatii in functii ? Ei bine fara aprobarea stapanului nu, astfel toata lumea din organizatie este cuminte si multumita. Celelelte partide in momentul de fata doresc sa lase aceeasi impresie ca si portocaliii insa le iese conform “ barbatul hotataraste, dar nevasta decide” si oricat se zbat Ponta si Antonescu, tot organizatia pare stapana. Doar nu credeti ca ma refer la organizatia formata din organizatiile de baza? … ei bine nu, in PNL si PSD exista un nucleu ce se considera emanatia organizatiilor de baza care desi incearca sa schimbe imaginea partidelor cu presedinti simpatici, tineri si curati, raman reticenti la nou si continua sa se autopromoveze in functii si in parlament chiar daca rezultatele lor sunt dezastruoase. Aceasta situatie da apa la moara ( pe buna dreptate) pedelisti-lor care tipa sus si tare “ ce schimbare care schimbare toti sunt la fel” si constienti de pericolul baltirii dromaderilor pe functii incearca acum pe ultima suta schimbarea la fata. Ei bine ma tem ca vor avea succes ( -uri). In aceste conditii alegatorii asteapta masuri democratice de la partide nedemocratice manifestandu-si stupoarea si acuzand de blat intern la alegeri, nemultumiti fiind de prestatia alesilor pe care peste 85% din ei nici macar nu ii cunosc.
    Cu privire la contextul in care Zoso expune suptul ( practicat de mii de ani nu stiu ce mai poate fi original ?) pot afirma in cunostinta de cauza ca Dragos Dinca nu a pierdut mare lucru in contextul actual, dar stiu sigur ca organizatia PNL sector 2 Bucuresti in particular si PNL-ul in general au supt-o CLAR marginalizanu-l. Recomand alegatorilor fripti sa renunte la ignoranta, sa se informeze atent asupra candidatilor si sa nu se multumeasca doar cu prezentarea mestesugita din campanie, sa nu mai inghita reclama, sacosa si hartia de 500 si sa isi manifeste sprijinul pentru cel care merita inainte si nu dupa ce a pierdut alegerile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *