Partidul e-n toate

L-am reales pe omul ne-nfricat / El, …escu , Marele Bărbat, / Ce cu voinţă dârză, dreaptă, ţine / Măreţ stindardul patriei de mâine. Mi-am amintit de versurile astea cînd am citit că PDL ar putea să-l propună pe Florin Călinescu pentru o candidatură la alegerile  parlamentare anticipate din Colegiul 19. Deci, se poate. Partidul e-n toate. Zeci de mii de activişti ai PDL Bucureşti nu-s suficienţi pentru a se putea găsi un candidat. Partidul e-n cele ce sînt şi-n cele ce mîine vor rîde la soare. Spre exemplu, Florin Călinescu. De ce să nu rîdă şi el la soare? Partidul e-n holda întreagă şi-n bobul mărunt, E-n pruncul din leagăn şi-n omul cărunt, / E-n viaţa ce veşnic nu moare. Să-l aducem şi pe Dan Diaconescu, să-i mai dăm o şansă lu’ Dezonorius, că n-are papa cu cine să spargă seminţe-n plen. O băgăm la înaintare şi pe Alina Plugaru. Sau pe Eleva Porno, că e majoră acum. Apoi ne mirăm un pic de numărul parlamentarilor, desfiinţăm o Cameră şi, mai la primăvară, aşa, îi arestăm pe toţi candidaţii din congresele PSD şi PNL. Infracţiuni găsim, nu-i problemă. Băi, băieţi, da’ de ce să ne mai complicăm cu partidele astea? Şi-aşa sînt cam multe. Hai să facem unul. Unul şi bun. Scutim o grămadă de bani şi cu alegerile astea anticipate sau la termen. Vrei să candidezi? Nimic mai simplu. Îţi laşi plasa la coadă la Cotroceni şi, dacă ai o pilă, o relaţie, ceva, poţi spera să te primească Marele Bărbat. Dacă e-n toane bune, ai putea rîde şi tu la soare.

Hai, c-am luat-o pe arătură. Florin Călinescu, candidat PDL? Incredibil. Cît tupeu au unii…

18 Comments
 • dor
  January 29, 2010

  asta nu e ala despre care chiorul zicea “defunctul florin calinescu”?

 • lovingvama
  January 29, 2010

  Parcă era mare PNL-ist. Şi zicea că el intră în politică precum Brătienii, cu bani. Nu vrea să se îmbogăţească din asta.
  Cu PNL-ul, pare-se, n-a reuşit mare lucru. Va reuşi oare alături de PD-L? Eu zic că da :)

 • Rodica
  January 29, 2010

  Sper ca-I gluma. Ca de nu, mi se face greata

 • sorin andreica
  January 29, 2010

  ce fel de legi vor fi adoptate cand vor ajunge in parlament cu astfel de mentalitati si cu cei care nu sunt hotarati,,eu cu cine votez…….“

 • Toni
  January 30, 2010

  Bietul Florin… A luat-o într-o direcţie din care nu prea mai are cum să revină la calea pe care credea că se află…
  Dacă apucă să şi candideze, devine Horrorius 2! Măcar să fi fost primul! Jalnic, pentru um om cu orgoliul lui imens… Dar fiecare pasăre pe limba ei … Cântă, (se) alege, piere… Nu mai cântă…
  Dacă se transpune în penajul piţiguşilor care mâncau stick-uri din gingaşa mână întinsă, expunându-se obiectivului fotografic (doar obiectivului, din fericire pentru ei!), n-are decât să suporte consecinţele… Diferenţa e de expunere: el se expune oprobiului public, nu Cannon-ului. Tot un fel de tun, până la coadă, şi gura lumii… Dar de ce calibru! Obuzier!
  Tare mă tem că bietul de el, invidios pe Mircea Diaconiu sau Mihai Mălaimare, se şi crede un Ronald Reagan sau un Arnold Schwartzenegger! Cu atât mai dureroasă va fi trezirea!
  Good Bye, my friend, good bye…

 • [D][S][N]
  January 30, 2010

  Cum, cu manutele astea doua ?!…

 • aurel
  January 30, 2010

  dar candidat pnl a mers. nu era nici o problema.

 • WickerMan
  January 30, 2010

  Corect era : In Udrea sunt toate… :)

 • Cristian Șuțu
  January 30, 2010

  in toate-toate chiar nu e. stiu eu citeva in care nu e ;)

 • sophia
  January 30, 2010

  pe el, cica, nu l-a intrebat nimeni

 • Canadian Stories
  January 30, 2010

  La cum merg treburile in Romania si eu as candida. problema e ca as si castiga.

 • Marius
  January 31, 2010

  E adevărat. E se ajuns PDL-ul, la care să mai adăugam câţiva sateliţi, de genul socialiştilor independenţi, gen Oprea. Doar noul partid va fi unul popular, şi nu-i aşa, boborul e-n toate!!! Ne mai trebuie un Băsescu pe viaţă şi ne-am reformat.

 • Bondarul
  January 31, 2010

  S-ar putea sa ai dreptate, cu putina curatenie fortata model “canal” sau “insula mare a Brailei” in curand vom folosi din nou apelativul “Tovarase” ca doar na Partidul trebuie sa fie al poporului!

 • pantera roz
  January 31, 2010

  Hingherii politici au inceput prigoana ziaristilor incomozi
  http://panterarozbonbon.wordpress.com/2010/01/31/hingherii-politici-au-inceput-prigoana-ziaristilor-incomozi/

 • Atitudini
  January 31, 2010

  Pe bani lucrurile arata altfel decat in cartile de doctrina si educatie politica…
  Si unde e mai usor si benefic sa faci astfel de salturi politice decat pe inegalabilul plai mioritic…

 • dana reru
  February 1, 2010

  http://www.ecopin.ro/
  ia de te uita! astia mai exista
  ?

 • sergiu
  February 1, 2010

  Aici cred ca exagerezi…..florin calinescu mi se pare un tip ok….un om de cultura si cu ceva cultura…..are experienta…..e total deplasata comparatia cu alina plugaru……am fost de acord cu cele ce ai spus despre prigoana…dar, acum acest post este dezamagitor….nu stiu, sa-l scoatem si pe Mircea Diaconu din parlament ? Cine se mai califica sa candideze la parlament ?
  Pur si simplu…o exagerare….

 • dan
  February 6, 2010

  la cat de oportunist e… nimic nu ma mira. am vazut cu prinzipii care s-au facut pedelei. zice ca n-a facut politie politica, dar a dat cu subsemnatul de bunavoie si cu avant proletar. pe aici cred ca se-nvart toate, asa-zisele, “tradari”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *