Portret de candidat – ep.22

ponta ratiu

Priviți cu atenție minciuna! E ascunsă în print-screenul de mai sus, nu se vede cu ochiul liber, dar este. Dacă n-o vedeți, citiți mai departe. Tînărul Victor ponta avea la alegerile 1990 numai 17 ani. Legea îi permitea să voteze pentru că împlinea 18 ani în anul alegerilor. Scrutinul a fost în acel an pe 20 mai, iar ponta devenea major pe 20 septembrie. Diferență de patru luni. Întrebările sunt numeroase, dar ne rezumăm deocamdată la două: 1. A votat Victor ponta în 1990? 2. Dacă da, a votat el, într-adevăr, cu Ion Rațiu? Dacă e să-l ascultăm pe Victor ponta, răspunsul este afirmativ. Dacă, însă, o ascultăm pe mama lui Victor ponta, atunci avem o problemă. Dintr-o emisiune tv de dată recentă (click aici) aflăm că Victor ponta a împlinit 18 ani la Paris. Mama lui Victor susține că a fiul ei a stat în Franța circa opt luni. E posibil, așadar, ca Victor ponta să se fi aflat la momentul votului din 20 mai 1990 la Paris. Credeți, dacă lucrurile stau așa, că Victor ponta a votat la Consulat? Dacă da, o fi stat la coadă pentru a-și exercita votul?
Să mergem mai departe. Tot de la mama lui Victor aflăm că tînărul ponta s-a înscris în ianuarie 1990 la liberali și că – citez – până în 2009, când l-a votat pe Mircea Geoană (PSD) la alegerile prezidenţiale, nu a pus niciodată ştampila decât pe liberali.. Hopa! Avem o nouă problemă. În 1990, liberalii au avut propriul candidat – Radu Câmpeanu. De ce oare tînărul liberal Victor ponta ar fi votat cu țărănistul Ion Rațiu? Asta, evident, dacă ar fi votat. Pentru că tot de la mama lui Victor aflăm că tînărul liberal ponta era boschetar în gara din Paris, nu voia să se întoarcă în țară și că a fost nevoie de insistențele ei, care a mers după fiul risipitor în Franța, pentru a-l convinge să se întoarcă în țară și să își dea Bacalaureatul.
A, și încă ceva. Dacă mama lui ponta susține că pînă în 2009 fiul ei nu a votat decît cu liberalii, asta înseamnă că în 1990 a votat cu Radu Câmpeanu (PNL), în 1992 și 1996 a votat cu Emil Constantinescu (CDR, din care făcea parte PNL), în 2000 a votat cu Theodor Stolojan (PNL), iar în 2004 a votat cu … Traian Băsescu (Alianța Dreptate și Adevăr PNL-PD). Să vă reamintesc și declarația recentă (click aici) a lui Victor ponta cum că la alegerile precedente, din 2009, în turul 1, el a pus ștampila pe Crin Antonescu (PNL)? Confirmă cumva declarațiile mamei.
Cum adică? Omul ăsta e, de fapt, liberal acoperit? Sau, pur și simplu, minte de îngheață apele?

11 Comments
 • Vasile
  November 6, 2014

  In 1990 s-a dat decret pentru a se permite tuturor cetatenilor care implineau 18 ani in acel an sa voteze. Iar Victor Ponta a implinit 18 ani pe 20 septembrie 1990.

  DECRET – LEGE Nr. 92 din 14 martie 1990 pentru alegerea parlamentului si a Presedintelui Romaniei – ART. 9: Au dreptul de a alege cetatenii romani care au implinit 18 ani sau care, in anul alegerilor, implinesc aceasta virsta.
  http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=7528

 • Cristian Șuțu
  November 6, 2014

  asa, si? eu am scris altceva?

 • Dumas
  November 6, 2014

  Prea multe intrebari …prea mult detaliu …. raspunsul la postare si la toate intrebarile puse este atat de simplu incat in gasesti in DEX….
  DEMAGOGÍE, demagogii, s. f. Înșelare a opiniei publice prin promisiuni mincinoase, discursuri bombastice etc., practicată de cineva pentru a-și crea popularitate; purtare de demagog. – Din fr. démagogie.
  Sursa: DEX ’09 (2009)

 • Cosmin
  November 6, 2014

  Ca minte ca porcul nu e nicio noutate.
  Insa e placut sa-l mai prinzi din cand in cand cu fofârlica :))

 • Rares
  November 6, 2014

  Cand vine vorba de atras voturi de la PNL sau alte partide, ponta e un mic cameleon.
  Nu cred ca partidul va fi foarte tolerant cu el dupa ce isi pierde puterea.

 • mihnea
  November 7, 2014

  “ponta e un mic cameleon”

  Da, e un “mic cameleon”. Dar sa vedem partea plina a paharului: tocmai suntem pe cale sa scapam de un “mare cameleon” in persoana super-porcului mincinos basescu, asa ca tot se inregistreaza un progres chiar si daca ii urmeaza un “mic cameleon”.

 • silicon_v
  November 7, 2014

  Minte de ingheata apele, as usual. Are nevoie de voturi din patura urbana-medie si o tine inainte cu minciunile astea. Votantii de peste 65 de ani incep sa se retraga, nu prea mai vin la vot (vezi ultimele statistici dupa turul I la prezidentiale). Cred ca astea sunt ultimele alegeri pe care PSD-ul le poate castiga relativ lejer cu electoratul actual. Ori se schimba, ori face opozitie a la long.

 • Rares
  November 8, 2014

  @mihnea: Hai sa votam cu Dr. mincinos pentru ca nu ne-a placut de pesedintele precedent. Asta e inspirata de domnul conferentiar dan sova?

 • done8989
  November 8, 2014

  Din articolul cu declarația mamei lui:

  “A rămas opt luni la Paris, [..] A venit în februarie, şi-a dat tezele, bacul, l-a luat”, a spus mama lui Victor Ponta.”

  Deeeci, a plecat în iulie sau august 1990 și s-a întors în februarie 1991. Avea cum să meargă la vot.

 • Vic Ponta -Presedinte de-a gata
  November 11, 2014

  Sunteti niste rauvoitori calificati, ati merita sa fiti impuscati la colt de tomberon! Eu am votat cu Ion, e adevarat, doar ca m-am incurcat, si l-am nimerit cu stampila pe celalalt, care zambea mult mai frumos! Ce mare lucru: ca-i Ratiu, ca-i Iliescu, ca-i Campeanu, ca-i Putin… tot Ion se cheama ca e !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *