Purtătorii de tăceri. Azi, Valeriu Turcan.

L-am sunat vineri pe Valeriu Turcan, dacă vă spune ceva numele. În caz că nu, ei bine, atunci trebuie să ştiţi că el este Purtător de cuvânt al Preşedintelui României, Consilier de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale. Mă gîndeam că Valeriu Turcan ne poate da detalii cu privire la întîlnirea pe care preşedintele o anunţa în urmă cu cîteva săptămîni, atunci cînd declara: “Pe 1 septembrie voi avea o analiză cu Guvernul. Şi am promis-o partidului de guvernământ, aşa că o voi face“. Am fost un dobitoc. Cum mi-am putut imagina că voi primi acele detalii? Desigur, n-am primit decît un NU peste ochi. Că există nişte discuţii, că preşedintele ar putea avea o întrevedere cu PDL, dar că “în acest moment nu este programată o dată exactă a întâlnirii“. Bine, purtătorule de cuvînt, cum spui tu. Dar, dacă nu te superi, am putea afla şi noi ce faci tu la Cotroceni? Pentru că, uite, eu nu-mi amintesc cînd ai avut tu ultima conferinţă de presă în care să ne comunici ce mai face preşedintele. Ce e aia, mă întrebi? Păi, uite aici ce e aia. Sau ce-ai spune tu dacă ne-ai comunica măcar în scris ce face preşedintele? Cum adică, mă întrebi? Păi, uite-aşa. Că dacă mă uit pe pagina voastră de net, descopăr că preşedintele e-n vacanţă de vreo 2 săptămâni, deşi noi ştim bine că preşedintele lucrează 16 ore pe zi. Sau ce-ai zice tu dacă l-ai sfătui pe preşedinte să mai dea nişte interviuri, aşa, măcar de dragul meseriei pe care ai avut-o cîndva. Că arhiva cu interviuri e goală pe 2010. Iar Sorina Matei, spre exemplu, e chiar un jurnalist excelent. Bine, noi amîndoi ştim că preşedintele a mai dat vreo 2 interviuri la TVR şi unul la Hotnews, dar – vorba unui prieten – astea nu se pun.

La noapte, preşedintele Obama se va adresa din Biroul Oval naţiunii americane. Preşedintele Băsescu cînd mai vizitează un şantier de construcţii?

7 Comments
 • ioana
  August 31, 2010

  domnule, esti tot mai bun…nu numai fotografiile sunt excelente…pacat ca “ei” sunt din ce in ce mai multi, mai prosti, mai obraznici

 • dan
  August 31, 2010

  io stiu ca presedintele boleste la greu.

 • Traian
  August 31, 2010

  Mi se par niste pretentii complet exagerate de la un tata iubitor si un sot model al sotiei sale. Ca alte calitati nu-l recomanda.

 • Nevermind
  August 31, 2010

  Nu crezi ca vrei cam multe? Sunt doar alte “5 minute”. Dintr-un luuung sir…

 • Emi
  August 31, 2010

  Preşedinţii americani ţin discursuri despre starea naţiunii, deci e nevoie de: un preşedinte, o stare şi o naţiune. Noi stăm prost cu măcar 2 din 3, deci nu e loc de asemenea discursuri.

 • alinutza
  August 31, 2010

  Pe purtatorii de cuvant ai oficialitatilor noastre ii desemneaza clar si hotarat, pe baza unei singure calitati; si anume aceea de a fi cat mai tacut! Intr-un fel mi se pare normal, ca doar numai aberatii poti sa spui in conditiile in care sefii fac numai prostii…
  Sunt de acord total cu Traian – VT este sotul Turcanei, fosta pupila a lui draga Stolo :)

 • Kilroy
  August 31, 2010

  Nu il mai deranjati pe VT. Are gura plina si, stiti prea bine, nu e frumos sa vorbesti astfel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *