Stai acasă? Ești prost.

Știu, n-ai nici o tragere să mergi duminică la vot. E, într-un fel, de înțeles. Și totuși, e bine să știi că absența ta la vot se va contoriza în dreptul celui mai toxic partid din istoria democrației românești. Exact pe asta mizează PSD: pe prostia și pe nepăsarea ta. Cealaltă mare catastrofă pentru România – ai ghicit, PNL – se va bucura și ea din plin de lenea și de prostia ta. E încă puțin prea devreme pentru a spune dacă din cei 18 milioane de români cu drept de vot vor veni la urne 4, 5, sau 6 milioane.

Dar eu îți dau în scris că dacă vor veni 7 sau chiar 8 milioane de oameni la vot, PSD va cobori pe locul trei, după PNL și USR-PLUS. Ceea ce, sper să gîndești ca mine, sună ca o veste bună. E un calcul matematic ce s-a tot făcut în ultimii 10-15 ani: cu cît prezența la vot este mai mică, cu atît procentul PSD (care dispune de un bazin de cretini bine spălați în cap) va fi mai mare.

Eu nu mai am nici un dubiu că PSD o ia la vale. N-are cum altfel. Și că va lua locul 2 sau locul 3 în aceste alegeri nu foarte importante. Pentru mine, important e cîtă lume va înțelege că nu PNL reprezintă alternativa. Ci USR-PLUS.

Altfel, da, tind să-i dau dreptate uneia dintre cele mai lucide minți din România, îl numim aici pe Traian Ungureanu, cel care n-a mai găsit loc pe lista pentru europarlamentare a PNL pentru că – nu-i așa? – era nevoie de Rareș Cațavencu.

Alegerile, guvernele şi programele vin şi trec degeaba. Nici o răsturnare politică, nici o recapitalizare financiară şi nici o nouă duzină de universităţi nu mai au rost. Toate se nasc fără rost pentru a confirma lipsa generală de rost a vieţii noastre comune. Tot ce ar trebui să fie formulă de viaţă organizată apare pe scenă fals, ca o mască lăsată în urmă de saltimbanci grăbiţi să prindă următorul spectacol, în judeţul vecin. Singura pasiune a etniei române cuprinse între graniţele statului naţional e prostia. Generală şi covîrşitoare. Fără rival şi alternativă. (sursa: Adevărul).

Hai să-i dăm lui Traian Ungureanu șansa unei retractări!

11 Comments
 • Gabi
  May 22, 2019

  Ba o sa merg la vot, chiar dacă o sa ma coate vreo treizeci de euro drumul până la consulat! Poa’ să fie și taifun, că tot o sa merg!
  Trebuie măcar sa încercam să scăpăm de infractorii de la conducerea guvernului!
  … să am și eu motiv să mă întorc în România.

 • Perkele
  May 24, 2019

  Da, o sa ma duc la vot, ma gandeam ca n-are rost ca PSD oricum o sa castige, acum tot vad articole ca PSD o ia la vale si sa mergem sa votam, deci PSD chiar are nevoie de ajutorul meu pentru ca Romania merita mai mult. Ma duc la vot si votez PSD, ceea ce va recomand si voua!

 • Perkele
  May 24, 2019

  In alta ordine de idei, cum poti sa il numesti pe unul dintre cei mai activi laudatori ai lui Basescu si un om care in editorialele sale derapeaza destul de des spre alt-right, anti-globalism si anti-UE, una dintre cele mai lucide minti din Romania?

 • EugenD
  May 24, 2019

  Iti dau in scris aici ca la o prezenta de 7 milioane, PSD se duce in 30% (bazinul lor consolidat este de 2 milioane de spalati pe creier, vezi istoricul alegerilor!). La 30% sau peste, PSD nu are cum sa fie pe alt loc decat primul.

  Este nevoie de minim 8,5 milioane pentru ca PSD sa scada sub 30% si sa speram sa fie depasit de un alt partid.

 • Bianca
  June 9, 2019

  Ma bucur ca ati iesit la vot, va multumesc tuturor!

 • Fotograf Nunta Brasov
  June 20, 2019

  Este bine ca a iesit lumea la vot!

 • Ioana
  July 6, 2019

  Sa speram ca se va iesi si la parlamentare.

 • Sutu Basinesco-Rrom
  July 16, 2019

  Eu am stat acasa dar nu am fost prost, caci am votat.
  La urna mea personala, de portelan cu capac de pvc.
  Ptr toate partidele, caci nu ma pot decide, valorile sunt prea egale.
  Separat am votat si ptr inteligenta propagandistior pnldlusr, asta pardon, influenserilor pnldusr, dar modul de votare a fost diferit, respectiv auriu, chihlimbariu.
  Hai succesuri si in continuare!
  Sus secera si ciocanelul roz, non binar, genderfluidissim!

 • Ioana Barbu
  July 25, 2019

  Ies la vot de fiecare data. Si de fiecare data, regret. Pacat…

 • pcFrog
  August 28, 2019

  Pronosticul a fost foarte aproape la alegerile europarlamentare. Sa speram ca la alegerile prezidentiale psd-ul nu va prinde turul doi sub nicio forma.
  Si eu cred ca se autodistrug. Este un lucru imbucurator. Sa ai atata putere si sa te autodistrugi denota o grasa incompetenta si superficialitate.

  Si da, votam ca de fiecare data!

  Multa sanatate ;)

 • Paul
  February 19, 2020

  Să sperăm ca la alegerile din vară o să fie mai mare mobilizarea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *