Urmașii lui Vadim

nebun

Se va face în curînd un an de la moartea lui Corneliu Vadim Tudor. Și tot atîta de la eliberarea culoarului extremist-naționalist de pe eșicherul politic românesc. Prin urmare, dacă vă întrebați ce i-a venit lui Mirel Palada să se înscrie în Partidul România Unită (director de comunicare și purtător de cuvînt), răspunsul e acesta: de pe tabla românească de șah lipsesc astăzi nebunii.

Politica, dacă nu v-ați prins deja, e o afacere. În care tu ca politician joci un rol. De socialist, de liberal, de extremist, de ce-o fi. Și-ncepi să reciți. Pînă ajungi, dacă reciți bine, la guvernare. Cînd a ta va fi împărăția cerului de deasupra Ministerului de Finanțe. Tu decizi cînd va ploua și cînd nu. Unde și unde nu. Cum și cît va ploua. Produsul Intern Brut al acestei țări nu e prea mare, dar e suficient: cam 150 de miliarde de euro pe an. Din acest buget micuț s-au adăpat de-a lungul ultimilor 25 de ani cu toții. Unii au ajuns milionari, alții miliardari. Nu vă uitați în declarațiile lor de avere. Nu acolo sunt banii, că doar n-or fi proști. Vi-l amintiți pe cretinul ăla de Vâlcov, care, pînă să descopere procurorii DNA, își ascunsese prin casă, pe sub pereți falși, bani mulți, kilograme de aur și tablouri de Picasso Renoir, Tonitza, Grigorescu și Petrașcu? Ăla fusese primar PDL, apoi senator și ministru PSD. Cam așa s-a furat și se fură în România. Cam ăsta e motivul pentru care lumea face politică.

Care va să zică, Mirel Palada a decis: va juca în forma piesei numită nebun. Să-i fie de bine. Eu îi doresc, sincer, să realizeze cît mai repede ce mare greșeală face. Că ești mai liniștit cînd faci un sondaj de opinie pe bune sau cînd citești o carte. Omul – îl cunosc – nu e prost deloc. E doar ispitit. Nu știu dacă doar de banii ăia mulți pe care îi au în cap toți cei care fac politică. Cît de ideea de putere. Pe care-a mirosit-o în cei doi ani cît a lucrat la Guvern cu Hoțul ponta.

Apropo, dacă vă întrebați cînd se va alătura Victor ponta Partidului România Unită, să știți că e o mică problemă. La articolul 16, alineatul 6 din statututul PRU (vezi aici) se spune clar că Victor ponta nu poate fi membru al partidului. Mai concret, nu poate deveni membru al Partidului România Unită persoana care este cercetată penal sau s-a dispus începerea urmăririi penale, pentru infracțiuni de corupție.

Altfel, vă anunț că vor urma mai multe știri despre noul partid naționalist despre care se spune că ar fi și pro-rus. Care, by the way, nu joacă singur pe culoarul ăsta. Noua jucărie politică a lui Marian Munteanu – Alianța Noastră România – a început să se miște și ea un pic pe tablă. Cu ajutorul oamenilor lui Măgureanu, fostul șef al SRI-ului din perioada Iliescu.

În fine, o să vă țin la curent dacă e să se întîmple lucruri care merită semnalate. Deocamdată, să rîdem un pic de ei. Sau, mai bine, să ne facem o cruce și să ne rugăm să ne ferească…

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *