Se caută un fotograf. La Senat.

O soluție foarte bună împotriva plictiselii la birou e să intri în galeria foto a Senatului României. Ajungi imediat, dacă apeși aici. Ai intrat, da? Bun! Și acum spune sincer: ai văzut vreodată niște fotografii mai cretine? Eu am rîs cu lacrimi la toate, dar mai ales la asta și, of, Doamne, la asta. De unde l-or fi luat pe săracul om care a putut face asemenea fotografii? E, oare, el angajat la Parlament? Și dacă da, pe cîți bani?  Punîndu-mi eu întrebările astea – oameni buni, e totuși Senatul României, nu Clinica de Retarzi – și încercînd să aflu mai multe, am dat peste un anunț de angajare. Care zice cam așa:

 

senat anagajare

 

Mergînd pe firul apei, ce să vezi?, postul vacant se referă fix la un post de fotograf în cadrul Biroului de presă, imagine și pagina web a Senatului României. De unde rezultă că, probabil, și-au dat și ei seama… Ei, ce ziceți? V-ar plăcea un job de fotograf la Senat? Mie, vă spun sincer, nu. Dar îmi amintesc că am avut recent o discuție cu un amic căruia i-ar fi surîs ideea de a fi fotograful oficial al unei autorități precum Parlamentul României. Job-ul dă bine la CV. Mărturisesc că am încercat – timp de un an de zile, fără succes – să-l conving pe Traian Băsescu să mă lase în preajma lui timp de o săptămînă, de dimineața și pînă seara, pentru a face un documentar foto. Care să fie și publicat sub forma unui album cu titlul “Portret de Președinte”.

Revenind la jobul de fotograf al Senatului, dacă vă bate vreun gînd, aveți aici toate cele necesare:

fisa postului

tematica

Nu mă întrebați cît e salariul, că nu știu să vă răspund. Bănuiala mea e că, avînd în vedere cele scrise la fișa postului, aveți toate șansele, de veți cîștiga concursul, să dați peste niște cretini acolo…

 

5 Comments
 • tudor CeMerita
  February 3, 2015

  Proba scrisa si orala ptr un post de fotograf? Si orala…la barbat sau la femeie? Sau in functie de sexul angajatului se decide?

 • Cristian Șuțu
  February 3, 2015

  asa e la ei. se da proba orala inclusiv la un post de ingrijitor. ;)

 • fotografescu
  February 4, 2015

  postul este demul dat si fotografiile vor fi la fel de “colorate” si de acum inainte… sau poate cine stie,…

 • Monichis
  February 4, 2015

  Proba orala e de fapt un interviu… Cam asa e in institutiile publice… Plus ca la proba scrisa va avea cu siguranta si cate una alta de invatat din legislatia functionarilor publici… Pacat ca nu au solicitat un portofoliu… Ar fi fost mai relevant decat teorii despre fotografie…

 • Cristian Șuțu
  February 5, 2015

  corect

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *