Gratis

De 1 , Permalink 0

Își ridică sprînceana și-ți răspunde că nimic pe lumea asta nu e gratis. Și are dreptate. În fond, esența vieții e mișcarea. Iar pentru ca lucrurile să se miște e nevoie de ceva efort. Doar că pentru mulți dintre noi efortul e greu. Sau foarte greu. Și atunci cînd li se pare greu sau foarte greu, ei îți spun, între altele, că nimic nu e gratis. Sau că nu merită. Sau că ceva nu e bine.

Niște băieți – nu știu cine sunt ei – au dat drumul la o treabă care se numește Taxi Gratis. Nu mi-e clar de ce au făcut asta. Nu-mi e clar nici dacă se ascunde altceva în spatele acestei idei. Cert este că sunt cîteva persoane care au folosit acest serviciu. Gratis. Pentru ei a fost gratis. Deci?

1 Comment
  • George
    March 28, 2013

    Mi-ai adus aminte de un barbat din satul meu natal, aflat la vreo 10-12 km de gara, care in fiecare zi se ducea cu caruta proprie la gara cu oameni din sat si-i aducea in sat pe cei care veneau cu trenul. Niciodata nu cerea nimic, refuza orice plata, facea totul doar pentru “Sa-ti dea Dumnezeu sanatate, Marine!”. Traia singuratic, nu avea pe nimeni, doar rude indepartate. Probabil, asa gasea el solutia de a fi in preajma oamenilor, cine stie… Trist este ca dupa ce s-a introdus o cursa de autobuz care a rezolvat problema mersului la gara, Marin a mai trait vreo 4-5 luni… Si si mai trist este ca oamenii din sat l-au descoperit mort dupa alte 2 saptamani…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *