Povestea #portretdefamilie

Povestea #portretdefamilie începe încă de astă primăvară, cînd eu şi cu Radu ne-am dat seama că am făcut o treabă tare frumoasă cu #portretdefemeie. A fost, dacă vă mai amintiţi, modul nostru de a le spune la mulţi ani! femeilor în perioada 1-8 martie 2011. Le-am chemat la studio şi le-am făcut cadou cîte un portret.  Ce a ieşit vedeţi aici. Şi nu este decît o parte din miile de fotografii pe care le-am făcut în săptămîna aceea şi cu care noi sperăm să facem o expoziţie la începutul anului viitor, în preambulul ediţiei cu numărul 2 a proiectului Portret de Femeie.

Ne-a plăcut atît de tare să le vedem pe toate acele femei zîmbind la propriile fotografii, edidate cu măiestrie şi cu fooooarte multă răbdare de Luca Achim, poate cel mai bun editor foto din România,  încît încă de atunci ne-am gîndit să facem ceva şi de Crăciun. Şi uite-aşa s-a născut ideea Portret de Familie.

Am pus pe hîrtie proiectul şi l-am arătat unor prieteni. Fooooarte tare! – ne-au spus cei de la Pepsi şi Xerox, care ne-au dat în scris că vor să susţină proiectul.  Ikea ne-a ajutat cu decorul, iar Starbucks ne-a trimis cafeaua pe care s-o gustăm cît timp vor ieşi fotografiile de la editare şi din minunata imprimantă Phaser 7800 pregătită să le scoată sub forma unor cărţi poştale pe care voi, cei care veţi veni începînd de mîine şi pînă pe 13 decembrie, după orele 17.00, la studioul din Săgeţii 6, le veţi primi şi le veţi trimite cu poşta pe adresele prietenilor şi rudelor.

Apoi ne-a gîndit la afişul evenimentului.  Eh, aici am avut ceva de furcă. Trebuia să iasă ceva minunat, iar noi eram deja un pic obosiţi după cîteva luni bune de pregătiri. Şi atunci m-am gîndit la Corina Moscu, la ale cărei lucrări puse pe facebook tot priveam cu invidie. Trebuie să ştiţi, Corina e nu numai fotograf, ci şi un graphic designer genial. I-am descris proiectul şi mi-a zis aşa: dă-mi două-trei zile.

De mîine seară vă aştept la #portretdefamilie.

4 Comments
 • Radu
  December 5, 2011

  Foarte frumoasa idee… nu trebuie sa facem programare? Adica e suficient sa ne facem aparitia pregatiti de poza? Intre ce ore? am inteles ca dupa 17, insa banuiesc ca nu o sa stati acolo toata noaptea :)
  E adevarat ca inca nu avem copii, insa sotia este insarcinata si ma tot pistoneaza sa ii fac poze, ori eu nu sunt convins ca pot sa o “scot” asa frumoasa cum este ea in realitate.

 • Cristian Șuțu
  December 5, 2011

  radu, nu e cu programare. e pe principiul primul venit, primul servit. au intaietate, evident, persoanele insarcinate :) o sa stam in fiecare seara pina pe la miezul noptii

 • Rosemarie
  December 5, 2011

  frumoasa intiativa :)

 • Andra Iacob
  December 6, 2011

  Uuu! Vin si eu :) Si o sa tarasc si o prietena dupa mine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *