Ştiaţi că…?

Am vorbit destul şi pe bună dreptate despre dispariţia presei sau, după cum spunea Petreanu, despre zombificarea presei. Daţi-mi voie să vă ofer şi cîteva excepţii de la regulă.

 1. Un excelent reportaj semnat de Liana Petruş în revista Flacăra: “Am fost în biroul abdicării”. Că tot ne întrebam de ce Regele Mihai a preferat să tacă după mîrlănia preşedintelui Băsescu despre trădarea fostului suveran. Tot în revista Flacăra citiţi şi o declaraţie în exclusivitate a istoricului Neagu Djuvara despre momentul abdicării. Pe scurt, două lovituri de presă.
 2. Revista Biz, o altă senzaţională publicaţie din România, a reuşit să-i adune la un loc pe cei mai importanţi bloggeri din România în cadrul unei acţiuni care va începe vineri la Pârâul Rece. Social Media Summer Camp e numele acţiunii, iar detalii găsiţi aici şi pe hashtag-ul #bizsmscamp.
 3. Foarte bun materialul semnat de colegul meu Ionuţ Dumitrescu în ziarul Puterea despre nunta fiicei ministrului Gabriel Oprea. Îl găsiţi aici. Am rîs cu lacrimi cînd am citit că preşedintele Băsescu, care a fost aşezat la masa mirilor şi naşilor (WTF?), a fost singurul care şi-a permis să fumeze în sala nunţii, în ciuda faptului că organizatorii au interzis fumatul pe motiv de căldură sufocantă. Yes, we can (be rude)!, vorba omologului american.
2 Comments
 • giurgiu-net.ro
  July 19, 2011

  Acum, cand “oamenii legii” au sub control problema focoaselor, putem spune ca suntem cei mai documentati bloggeri si cei mai experimentati in focoase, iar astfel va putem dezvalui si dumneavoastra adevaruri socante in aceasta privinta:

  Focoasele nu au fost furate, ele au fugit singure din tren!

  Pentru ca adevarul trebuie sa iasa la lumina, va vom prezenta filmul disparitiei respectand etapele cronologicie. Cele optzeci de focoase ardelence imbarcate in tren la Brasov urmau sa mearga la produs in teatrele de operatiuni de la granita cu Turcia, acolo unde prin traditie exportam petarde si focoase de peste douazeci de ani , fara ca vreuna sa fuga din tren sau sa creeze probleme de acest gen. Misiunea acestora era de aceasta data sa dea un tun rapid fara fumigene sau alte pirderi inutile de timp.Pentru ca CFR-ul este o ruina, iar drumul de la Brasov pana la Giurgiu a durat peste douazeci de ore, focoasele s-au gandit ca nu ar strica putin entertainment cu jandarmii giurgiuveni.

  Jandarmii nu au nici o vina !

  Cei zece jandarmi investiti in misiunea de a supraveghea transportul focoaselor nu pot fi acuzati de nimic. In primul rand pentru ca au fost depasiti numeric. Oricat de viteji ar fi baietii nostri, sa pui sa se ocupe zece jandarmi de optzeci de focoase este totusi prea mult. Epuizat, dupa douazeci de ore de supraveghere continua, detasamentul de jandarmi a hotarat sa opreasca la Stanesti unde sa schimbe doua galeti de motorina pe una de vin ca sa mai prinda puteri si sa nu lase problema focoasa a focoaselor nerezolvata.

  Paracioasele dracului!

  Cu toate ca jandarmii giurgiuveni au servit patria cu cinste si devotament, in momentul anchetei focoasele pline cu substante nesaturate au reclamat baietii nevinovati ca au stat in gara ore in sir in fata televizoarelor, fara sa le acorde atentie si implicit favoruri de natura militara, cum ar fi instructia, care in limbaj militaresc poarta alta denumire.

  Dupa 24 de ore de la disparitie focoasele au fost gasite pe centura Bucurestiului, la Chitila.

  Chiar nu imi pot imagina de ce a durat atat de mult pana cand “oamenii legii” sa isi dea seama unde pot fugi optzeci de focoase cu dorinte militare. Asa cum era de asteptat de la orice focoasa care se respecta, acestea au mers acolo unde le este locul, pe centura Bucurestiului, in localitatea Chitila, in curtea numitului Gore din Chitila, despre care se spune ca este un interlop specializat in problema focoaselor pe centura, implicat intr-un scandal mai vechi cu un alt interlop autohton pe nume Mitu.

  Exportul focoaselor se anuleaza intrucat acestora le lipseste sigiliul.

  Printr-un comunicat trimis pe fax, firma bulgara care comandase marfa in Romania refuza sa mai primeasca focoasele, deoarece acestora le lipseste sigiliul.

  “Nu putem primi focoase desigilate” ne-au spus acestia ” Nici nu credem ca mai pot face performata dupa ce au fost expirate de jandarmi si de tiristii de pe centura. In plus noi am crezut ca vom primi focoase bune , nu pe acestea care sunt niste stricate .”

  Surse din Orientul Mijlociu ne-au delarat ca traditia zonei spune ca o focoasa nu poate fi inclusa in teatrele de operatiuni fara un sigiliu din fabricatie intact, acestia refuzand de multe ori chiar si focoase cu sigilii artizanale confectionate de medici virtuosi din zona.

 • Dan Doran
  July 30, 2011

  Intzelepte masuri… Niste focoase… prea focoase se pot arde prea repede. Din pacate, focoasele cu sigiliul intact au devenit monumente ale naturii, sau inca se scolarizeaza pe la gradinitze diverse… Vecinii bulgari vor ramine momentan nesatisfacuti…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *