Ultimul sondaj de opinie: 51,4% – 48,6%

Sursele mele spuneau acum o săptămînă că Victor ponta va câștiga alegerile de duminică cu peste 55%. Între timp au fost cele două confruntări directe, pierdute, aparent, de Klaus Iohannis. Doar că în cel mai recent sondaj de opinie, ale cărui rezultate au fost cunoscute acum două zile de staff-urile de campanie ale ambilor candidați, ecartul s-a micșorat semnificativ. Astfel, Victor ponta este cotat – potrivit informațiilor obținute de sutu.ro – cu 51,4%, iar Klaus Iohannis cu 48,6%.
Au mai rămas foarte puține ore pînă la deschiderea urnelor. Nu știu ce să spun, în sensul că nu pot face o predicție. Ce știu foarte sigur, însă, e că la cotele de pariuri și în sondajele de opinie, Victor ponta este dat drept favorit.

cota pariuri

Nu vă bucurați/întristați prea tare. Știți care erau cotele de pariuri în 2009 pentru confruntarea finală Mircea Geoană – Traian Băsescu? Priviți mai jos.

cota pariu geoana

Mergem și mai departe. Știți care erau cifrele din dreptul lui Adrian Năstase în sondajele de opinie din 2004? Dați-mi voie să vi le reamintesc: un sondaj de opinie realizat de IMAS, în perioada 29 noiembrie-5 decembrie 2004, dat publicității la 8 decembrie 2004, pentru al doilea tur al alegerilor prezidențiale, arăta că Adrian Năstase ar întruni 57% din voturile electoratului, iar Traian Băsescu, 43%. Un alt sondaj de opinie, difuzat în aceeași zi, realizat de Metro Media Transilvania (MMT) după primul tur de scrutin, îl indica drept cîștigător tot pe Adrian Nãstase, dar cu 56% din voturi, față de Traian Băsescu, cu 44% (sursa). Rezultatul final al alegerilor din 2004? Traian Băsescu – 51,23%, Adrian Năstase – 48,77%.
Două mențiuni aș mai avea de făcut:

 1. Socoteala de acasă nu se potrivește întotdeauna cu cea din tîrg.
 2. Iohannis nu e ca Băsescu.

Mai vorbim mîine.

2 Comments
 • Catalin
  November 16, 2014

  Inseamna ca, diaspora va decide iarasi castigatorul… Puie Monta!

 • Serban
  November 16, 2014

  Puie Monta, und Gesundheit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *