Cum să nu faci fotografii în campania electorală

Elena,

Pot să înțeleg că ești nevoită să mănînci mici și parizer sau că trebuie să faci selfie-uri cu toți transpirații din Turda și Târgu Cărbunești. Pot, altfel spus, să înțeleg că în campania electorală în care ai intrat vei înghiți multe broaște. Așa se face. Intri în horă, trebuie să joci. Nu e ușor. Doar că, îți spun, hora asta are și ea niște reguli. Se dansează într-un fel anume. Dacă vrei să ajungi președinte – ceea ce, Elena, eu nu cred că vei reuși, dar, mă rog, asta e altă poveste – nu poți să dansezi hora în cîrje. Sau cu picioarele în ghips. Pentru că, dragă Elena, așa sunt pozele pe care tu le urci pe facebook: handicapate, nepotrivite. Uite!

udrea facebook 1

Mă ierți că întreb: ai avut o aventură cu tipa din dreapta ta? Imaginea asta îmi sugerează: v-ați retras undeva în spate, în depozit, pentru o descarcare nervoasă, și cineva v-a surprins…

udrea facebook 2

Cred că cineva e foarte mîndru de geamurile cu reflexie de la Combinatul Social Câmpia Turzii, dar și de blocul din spate….

udrea facebook 3

Bun, e mișto ideea cu chipul tău între sînii altor femei, dar de ce trebuie să ne fugă ochii pe ventilator și coșuri sau pe reducerea de 30%?

udrea facebook 4

Se numește efectul de “ochi roșii”. Și este o greșeală de fotografie. Mai ales cînd efectul se aplică unui singur ochi. Elena, mă ierți, dar ești urîtă rău în imaginea asta…

udrea facebook 5

Elena, fă bine și mărturisește acum, sincer, de ce e supărat tipul în halat.

udrea facebook 6

Mi-e și rușine să spun ce gîndesc acum…

udrea facebook 7

Presupun că tu ești, Elena. Dacă am ghicit, răspunde-mi, te rog, la o întrebare simplă: știi cît costă o un obiectiv foto cu o diaframă F1.8? Îți spun eu: cam 500 de lei… Folosit cum trebuie, vei putea fi văzută în fotografiile pe care le pui pe facebook.

udrea facebook 8

Ați citit contorul?

sursa foto: facebook.com/EUdrea


update / Nici Victor ponta n-are bani de un fotograf cu o cameră foto bună… Fotografia de mai jos (cu ochii închiși și cu mîna nevestei tăiată) tocmai ce a fost urcată pe coverul paginii oficiale de facebook a premierului României.

ponta facebook

sursa foto: facebook.com/victor.ponta

1 Comment
  • Gabriel
    September 2, 2014

    Pe mine nu ma deranjeaza pozele, un presedinte nu trebuie sa aiba poze false, dupa mine ea arata clar ce persoana este, si asta este bine, pentru ca imi da sansa sa aflu cu cine pot vota. Daca facea poze impecabile si avea o atitudine imaculata in campanie iti dai seama ca nu stiam ce sa spun despre ea, daca merita votata sau nu. Asa e mai bine, un presedinte nu trebuie sa se ascunda :). Ar trebui sa facem o campanie, nu va mai ascundeti. Pontisor se ascunde mereu, pentru ca il vede mama ca face o boacana si el pune mana repede pe photoshop sau audacity sau cine mai stie ce program.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *