EBA se teme de gîndurile negre. Sau de eșece.

bratara

Dacă priviți cu atenție, la mîna stîngă a fiicei președintelui se află un fir de ață roșie. (Detaliu aici). De ce îl poartă? Nu știu exact, dar explicația, găsită pe net, ține de domeniul fantasticului. Se pare că EBA, sătulă de atîtea succesuri, și-a pus o dorință. Ghiciți care?

Bratara din ata rosie isi are originea in Kabbalah, fiind purtata ca un talisman impotriva ghinionului adus de “evil eye” (invidia, gelozia si resentimentele celor din jur). Ea se leaga sau se poarta de obicei pe mana stanga, aceasta fiind partea (palma) care primeste, partea prin care energia intra in corp.

Culoarea rosie nu este aleasa intamplator, se spune ca rosul simbolizeaza pericolul, iar o bratara in aceasta nuanta ne protejeaza impotriva gandurilor negative care sunt indreptate catre noi si ne aduce noroc.

Foarte populara a devenit acum cativa ani cand Madonna, proaspata membra Kabbalah, si-a facut aparitia cu o astfel de bratara. Trend-ul a luat amploarea cand multe alte vedete au inceput sa o poarte.

In legendele chinezesti se spune ca sufletul tau pereche, dar si toti oamenii importanti pe care o sa-i intalnesti in viata ta, sunt legati de tine cu un fir rosu invizibil.
Modul in care se realizeaza o astfel de bratara are 3 simboluri foarte importante: culoarea rosie, innodatul atei si forma circular.

O alta legenda spune ca poti sa iti pui o dorinta atunci cand legi bratara la mana. Bratara nu trebuie scoasa niciodata (dormi cu ea, te speli cu ea), decat in momentul cand aceasta se rupe, moment in care dorinta ta s-a implinit.

sursa foto: EPP

3 Comments
 • ana
  October 17, 2012

  Din fotografie, se pare ca se teme si de sampon si perie….

 • blackman
  October 17, 2012

  Eu stiu ca se poarta impotriva deochiului

 • Dan Doran
  October 18, 2012

  Mi-as dori sa-i am in curtea mea pe Nastase-Ciordeala si Vacaroiu-Coarne Pleostite, sa-i pot jupui de vii. S-ar stringe o gramada de lume sa asiste la guitzaturile lor…
  daca-mi pun un fir rosu la mina, oare o sa mi se indeplineasca dorintza asta ? Please, Zina Maselutza !!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *