Fotografia zilei

original_Întâlnire_cu_alteța_sa_regală_principesa_moștenitoare_margareta_1 (1)

Tare mă tem că cel puțin încă patru ani nu vom trăi șansa de a revedea instalată monarhia în România. Priviți cu mine imaginea de mai sus. Cu atenție. E de azi. Observați grația personajului din stînga imaginii. M-am tot gîndit cum să numesc atitudinea Principesei din fotografia lui Dragoș Asaftei. Am ales cuvîntul grație, însă la fel de bine aș fi putut spune frumusețe, decență, strălucire, splendoare, maiestate, lumină. Sper că nu exagerez.
Priviți-l acum și pe personajul din dreapta. Vi se pare, ca și mie, că avem un nătîng la conducerea statului? Că nu știu cum să-i spun… Dacă l-aș compara cu un personaj din Las Fierbinți, aș greși cu siguranță. Personajele alea au personalitate. Tipul ăsta pare picat dintr-un… cerc. Mă uit în ochii lui și nu văd mai nimic. Poate doar bucuria de a fi ales președinte, stare șocantă din care pare că nu și-a revenit încă.

Au trecut 481 de zile din mandatul actulului președinte al României.

_____________

PS. Vă recomand un text extraordinar semnat de Traian Ungureanu în Revista 22.

Sursa foto: presidency.ro

7 Comments
 • Cristi
  March 16, 2016

  Poate e vina fotografului Dragos Asaftei?

 • Tibanu
  March 16, 2016

  Mie imi aduce aminte de Louie din Viata cu Louie.

 • Dan Doran
  March 17, 2016

  Un fapt nebagat in seama nici de ziaristi, nici de public, nici de Shutzomanul de aici. Daca va holbati ca lumea si fara partinire, veti observa niste asemanari frapante.
  Mai precis, Regele Mihai de Ro seamana grozav cu Impuscatul din ’89. Aceeasi moaca lunga, urechi clapauge si privire superioara. E drept, Regele e mai inalt si mai subtire, dar parca juri ca-s fratzi! Iar sarmanul Johannis seamana si el, in zilele lui bune, cu Mihai I, ce-i drept mai plin de el (in carne!). Sa fie puterea de vina?

 • TM
  March 21, 2016

  Lipseste doar basescu din cadru, cu aspectul, “gratia si dibacia” lui de chelner de carciuma de cartier (probabil ca le-a servit cafelele celor doi, dupa care s-a retras din cadru).
  Exista si o partea buna: iata, o asemenea fotografie poate sa… existe! Isi imagineaza cineva o poza similara, cu Principesa in stanga si… basescu in dreapta?! Nu, asa ceva nu ar fi posibil…

 • Daniela Caramida
  March 21, 2016

  E… un nimeni ! presedintele Nostru.

  Nea’ Traian, ne mintea frumos, ne zambea …

  Asta, sarmanu’, nici identitate nu are.

 • Nimeni
  March 22, 2016

  @Daniela Caramida Mă simt jignit.

 • Andrei Daniel
  March 28, 2016

  Multi se asteptau la o schimbare grozava atunci cand l-au votat pe domnul din imagine. Cred ca ne-am facut asteptari prea mari. Eu personal strict ca aspect il prefer pe el oricand, decat Basescu sau Ponta.
  A venit cu o poveste mai buna fata de concurenta si a castigat, noi l-am votat, multimea. Acum ca e presedinte nu ne place aspectul lui, Base arata mai bine? In majoritatea pozelor un ochi ii era certat cu corpul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *