O idee pentru Sorin Oprescu

În căutarea stării de bine – care, după mintea mea, e principiul vieții – tot mai multă lume iese în parc să facă mișcare. Cel puțin asta e senzația mea de cînd ies cu Lexi la plimbare, în Herăstrău. O duc prin parc, în cîte-un tur complet sau două, iar cu noi sunt de fiecare dată sute, mii de alți căutători-de-bine. Intrăm pe la Arcul de Triumf, o luăm pe lîngă lebede și-apoi de-a lungul apei, în tura de 6 km. Despre care aș spune că e fantastic de frumoasă dacă n-ar fi podul cu linia de tren. Peste care trec zilnic multe mii de oameni. Cu biciclete, cu cărucioare de copii, cu role sau, pur și simplu, cu căștile pe urechi, la jogging.

Domnule primar,

Am o idee! Și v-o dau pe gratis: construiți un pod pietonal la capătul parcului Herăstrău. Știu că nu ies bani mulți din afacerea asta, dar vă pot asigura că foooooarte mulți bucureșteni o să-și amintească de dvs la următoarele alegeri. O investiție minimă, cîștig maxim. Dacă vreți, vă iau cu mine într-o zi la plimbare prin Herăstrău, să numărăm împreună cîtă lume își riscă viața pe linia de tren…

herastrau
Fotografie instagram făcută aseară pe podul de care vă povestesc.

5 Comments
 • turbo
  October 30, 2013

  chiar trebuie un pod pietonal acolo. plus de asta ca pe acolo trece trenul destul de des si se pot intampla evenimente neplacute…

 • cristina
  October 30, 2013

  Sigur ca este util un pod acolo, dar fireste ca primăia are destul priorităti. Apoi, cred că mai de grabă ne-am adresă primarului de sector.

 • cristina
  October 30, 2013

  Pana la urma si astia de la sectoare ar trebui să încerce să-şi justifice cumva existenţa.

 • Adi
  October 31, 2013

  Daca se apuca repede de el, sigur il termina in vreo 20 de ani, deci sa fim optimisti.

 • cetateanu turmentat
  October 31, 2013

  Chestiunea asta s-ar putea rezolva f usor daca se vrea, e treaba primariei capitalei, care administrează parcul. Dar de exproprierea asa-ziselor proprietati private aparute fraudulos prin parc si de extinderea aleilor si spatiilor verzi ce ziceti, n-ar fi o prioritate?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *