Nu e bine

Cad una după alta ca frunzele-n noiembrie. Acum cîteva zile a picat și NewsIn, una dintre cele trei mari agenții de presă pe care le aveam. A picat de tot, din păcate. Ultima știre pe fluxul acestei agenții apărea pe 12 aprilie 2013, la ora 17.50, și avea un titlu imposibil: Au început demersurile pentru crearea unei piețe funciare. Din cîte înțeleg, o parte dintre oamenii de la NewsIn au plecat la o nouă agenție de presă – RNews, director Mura Frânculescu – al cărei flux de informații eu nu l-am putut răsfoi pe motiv de plictiseală.

Nicăieri în presă nu e azi bine. Exceptînd, desigur, sursele de informație furnizată sub formă de bîrfă sau interjecție. Acolo unde Marcel Toader ne povestește cum a cerut-o pe Gabriela Cristea de nevastă cu un inel de diamant la un castel din Franța sau cum îi făcea el masaj seara la picioare și nu primea gestul înapoi. Asta e azi presa. Și nu e bine. Între timp, miliardele de euro din bugetul statului se împart în liniște între Mazăre, Dragnea, Oprișan și ai lor.

Prima vizită a lui Traian Băsescu după ce a fost ales în 2004 în funcția de președinte al României a fost în redacția EVZ, unde lucram pe atunci. Dacă-mi permiteți o profeție, sunt sigur că ultima lui vizită în calitate de președinte nu va fi într-o redacție…

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *