De ce DA, de ce NU. Bădoiu vs Lăzăroiu.

Senzația mea e că lumea nu știe cu exactitate de ce trebuie demis Traian Băsescu. Sau de ce nu trebuie demis. E vorba de ură. Și nimic mai mult. O ură inexplicabilă. Desigur, de partea cealaltă, e vorba de riposta la ură. Bine, nu-i iau în calcul pe cei cîțiva lideri ai PSD, PNL și PC, care știu bine de ce trebuie să plece Traian Băsescu. (O să vă vorbesc altă dată despre asta, dar, pe scurt, acțiunea de suspendare a președintelui vine ca o reacție la condamnarea lui Adrian Năstase. Punct.) Eu vorbesc de toți ceilalți. V-aș da două exemple. Doi oameni inteligenți, tineri, foarte convinși. Unul pro-Băsescu, altul contra. Vehemenți amîndoi. Virulenți chiar. Le-am scris amîndurora și i-am rugat să-mi explice de ce da?/ de ce nu? Adică de ce trebuie demis Băsescu (Radu Bădoiu, co-fondator al Foto Union), respectiv de ce nu trebuie demis (Sebastian Lăzăroiu, consilierul politic al președintelui Băsescu).

Iată ce mi-au scris.

Radu Bădoiu: Alternativa e fascismul

Sunt un individ scelerat care nu da doi bani pe valori la care voi toti (ipocrit) va inchinati. Adica:

 • – Proprietate
 • – Legi
 • – Prietenie
 • – Dragoste
 • – Bani ( sunt misto doar sa-ti satisfaci mofturi, daaa, foarte misto)
 • – Europa
 • – America
 • – Romania
 • – Democratie

Oamenii imi plac doar in sens fotografic. Juisez deseori , cu aparatul la ochi, in fata spectacolului uman. Cinic, ca un chirurg… anatomopatolog. Asta imi face placere. Pentru ca atunci oamenii nu au secrete si nu sunt prefacuti. Iar daca sunt… eu vad.
Acestea fiind spuse , va dati seama, mi-e indiferent in ce societate traiesc. Spectacolul uman este asigurat in orice conditie. Cu atat mai desavarsit cu cat relatiile sociale sunt mai josnice.
Sunteti oripilati de marturisirea mea? Ma cunoasteti si credeti ca am exagerat? Lasati-ma pe mine.
Intorceti-va privirea catre realitate si spre ce aveti de facut duminica. Pe 29 iulie.
Priviti-l pe Traian Basescu. E la fel. Cu cel putin urmatoarele deosebiri:

 • – Va spune relaxat cine e gras si cine e slab, cine e harnic si cine e lenes… cine poate sa moara in propria neputinta… pentru ca nu?…Nu suntem o societate de asistati.
 • – Provoaca extaz mistic doamnelor procuror cu breton si menopauza. Asta fiind in sprijinul statului de drept.
 • – Isi apleaca lesne urechea catre delirul nazist al vreunui sociolog mititel si agitat. Sebi, asta e un fel de pamflet, nu-mi da block pe facebook ☺
 • – Daca intamplator, promoveaza la curtea lui si vreun barbat… are cel putin trei conditii: sa fie umil in principiu si doar la apasare pe buton sa se transforme in Stefan cel Mare, sa aiba suficiente frustrari vizibile astfel incat el, la o adica, sa-I anihileze orice zvacnire de personalitate, printr-un hahait, la o ora de maxima audienta. Si desigur, blugii calacati la dunga.

De-asta va zic. Faceti acest exercitiu obligatoriu. Coborati in infern si apoi priviti in jur. Cu siguranta veti vota DA la referendum. Alternativa e fascismul. Si da, situatia e valabila pentru intreaga Europa.
Exista cel putin un castig. Cu siguranta… il vom vedea mai rar pe Boureanu la televizor.

Sebastian Lăzăroiu: Armata de zombi a lui Voiculescu

Experimentul social realizat de Felix aproape a reusit. A creat impreuna cu o gasca de mercenari (Mihai Gadea, Radu Tudor, Victor Ciutacu, Dana Grecu, Razvan Dumitrescu, Oana Stancu) o armata de zombi. Le-a spalat creierul, le-a anulat instinctele, le-a inoculat ura ca pe un microb. Aceasta armata de zombi ar urma sa defileze duminica pe strazi pentru a consacra lovitura de stat. In fruntea ei cunoscutul colonel in rezerva Dogaru (in imagine). Care tocmai ce a semnat un targ cu insusi premierul Romaniei pentru desfiintarea unor institutii esentiale ale statului de drept: CCR, DNA, ANI si altele. Pentru mine e un motiv suficient sa NU merg la vot. Duminica o sa ma fac ca uit ca s-a intamplat asa ceva in Romania si luni dimineata ma voi trezi din cosmar.

laza

16 Comments
 • Daniel
  July 26, 2012

  Cel mai important drept al unui om este votul.
  Pentru asta au murit milioane de romani si acum pentru ca Basescu a pierdut sprijinul majoritatii romanilor interzice participarea la vot …
  Aprez moi le deluje …

 • Valentin Berceanu
  July 26, 2012

  Si totusi, un de ce NU, nu gasesti? Ca deocamdata luzaroiu ne spune de ce o sa doarma.

 • Marieta
  July 26, 2012

  De ce l-ai ales pe domnul Albă ca Zăpada? Ţi se pare reprezentativ pentru varianta NU? Din câte te cunosc, extrem de puţin, eu credeam că-l vei alege pe Paleologu junior.

 • Cristian Șuțu
  July 26, 2012

  @marieta, ai o parere proasta despre mine, ce sa zic…

 • NetuLiber
  July 26, 2012

  daniele, tu citesti ce tastezi sau doar dai paste dintr-un word? dupa tine votul e cel mai important drept? milioanele alea de romani unde au murit? in ultimii 25 de ani? si fix toti au murit pentru dreptul primordial al votului? niciunu din cauze naturale sau induse? pariez ca si madalina manole tot pentru votul liber a murit, nu? Cum interzice marinarul participarea la vot din moment ce nu mai are nicio putere in stat? Si daca a pierdut majoritatea romanilor, ce mai conteaza ce (ar) interzice?

 • Joana
  July 26, 2012

  Eu am inteles ca cei ce vor spune DA asemeni d-lui Badoiu nu le pasa ce o sa se intample dupa referendum; cei ce vor sta acasa, asemeni d-lui Lazaroiu, sunt cei care nu vor sa participe la demiterea singurului om care mai poate sa-i tempereze /opreasca pe hoti.

 • silicon_v
  July 27, 2012

  Ce scrie domnul Badoiu acolo e un filon de ura pura. Eu asteptam niste argumente. Dar ce poti cere la o fire de artist..

  “Provoaca extaz mistic doamnelor procuror cu breton si menopauza.”

  Poate ca e tanar, dupa buletin. Dar sunteti sigur si ca e inteligent?

 • Valentin Berceanu
  July 27, 2012

  Tovarasa Joana, si peste doi ami cind tre sa plece ce te faci? Sau tu esti din aia care-l vor presedinte pe viata?

 • Ioan
  July 27, 2012

  Spuneai de ura. Foarte CORECT! Multa-multa ura fata de barcagiul milog. Si fata de clica lui, din care face parte acest Labaroiu. Ei mi-au taiat din salariu, eu vreau sa-i tai zile din mandat!

 • Florin
  July 27, 2012

  Ne mergand la vot prtactic il revotex pe Basescu donul Sutu face pe inpartial dar e clar in tabara basista. Dincolo de tupru puteti spune cu mana pe inima ca nu e nici un motiv pentru demiterea lui Basescu?

 • Joana
  July 28, 2012

  Nu am de ce sa ma justific in fata nimanui dar… D-le Valentin Berceanu, sti bine ca nici nu se pune problema unui presedinte pe viata; asta inseamna dictatura, exact ce vor cei de la USL sa faca. O persoana care nu are argumente nici nu trebuie sa faca afirmatii nefondate; cand nu esti capabil sa vi cu contraargumente si jignesti pe cineva inseamna ca esti mult inferior persoanei pe care o jignesti. Eu mi-am dat cu parerea asupra articolului; si ata. Imi place sa-mi folosesc “materia cenusie” nu sa urmez turma fara sa ma gandesc incotro ma indrept sau ce o sa aduca ziua de maine. Esti liber sa mergi cu turma. Eu am ales alta cale.

 • George
  July 28, 2012

  Cum el a taiat 25% din salariile unui sfert din populatia Romaniei, iata, i-a venit randul sa piarda si el 25% din mandat. Diferenta este ca acei oameni nu au avut alternative, pe cand asta are cel putin doua: “nu”-urile sa fie mai multe decat “da”-uri, sau neprezentatii sa fie mai mult de jumatate. Ce mai,… jucator, nene!

 • Cacaia
  July 28, 2012

  “Exista cel putin un castig. Cu siguranta… il vom vedea mai rar pe Boureanu la televizor.”… Si , pentru desfatarea noastra, mult mai des pe dul Ciorbea. Asta vreti sa spuneri d-le Badoiu? Trist castig!

 • Mihaela
  July 29, 2012

  Parerea mea e idem cu a lui Radu Badoiu. Nu mai pot adauga nimic, sunt 100% de acord cu el, si din EXACT aceleasi motive voi vota un mare DA astazi, impreuna cu toata familia.
  In privinta lui Lazaroiu, cred ca ai facut o gluma, dl Sutu. Tanar si inteligent? S-avem pardon….

 • Valentin Berceanu
  July 29, 2012

  Tovarasa Joana, eu lucrez cu materialul clientului. Daca matale sustii ca Basescu este singurul om capabil sa-i tempereze pe hoti, si Basescu pleaca sigur in 2014… Ce te faci? Ce solutii ai? Cit despre aia cu presedintele pe viata dorit de USL, vino te rog si cu un citat in sensul asta, ca altfel nu e decit rahat mestecat de tovarasii Moraru si Turcescu.

 • Raducioiu
  August 25, 2012

  LOL, practic badoiu ne zice ca-l vrea jos pe base pentru ca asa vrea **** lui :)) halal argument, maestre…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *