Cîștigi doar dacă furi statul

Vi se pare amuzantă declarația președintelui Romîniei despre curajul Elenei Udrea de a sări cu parașuta? Sau, poate, v-ați entuziasmat cînd l-ați văzut pe Victor ponta în șosete bej la inundații punîndu-și cizmele noi. Vă întrebați cumva de ce se îmbracă Băsescu în alb? Ori sunteți curioși să aflați ce a mai făcut Gigi Becali în închisoare?

Mă iertați, dar trăiți într-o iluzie…

Ce ați citit mai sus nu sunt știri. Adică sunt știri pe toate canalele tv și în toată presa online care a mai rămas. Dar nu sunt știri. Într-o lume normală, un post de televiziune ar fi dat aceste știri cel mult pe crawl, nu în breaking news, și ar fi dat afară în secunda doi producătorul care a decis să intre pe post, așa cum s-a întîmplat deunăzi, transmisiunea dintr-un spital în care Florin Salam își tratează – mare tragedie – laringita.

Oameni buni, vă întreb sincer: cu ce vă face vouă viața mai bună saltul Elenei Udrea cu parașuta? Sau ce spune Băsescu despre ponta?

Să vă spun altfel. L-ați auzit cumva azi pe Mugur Isărescu? Da, tipul ăla de conduce Banca Națională a României. Nu l-ați auzit, nu? Păi, să vă spun eu ce-a afirmat.

Mi se pare ca a devenit chiar mai greu sa faci afaceri in Romania. (…) Intr-un trimestru am platit 3 miliarde de lei vechi catre stat. Cand mi-a spus cat trebuie sa plateasca firma impozit pe profit, i-am trantit telefonul in nas contabilului. Poate ca sunt si eu subiectiv, dar ba impozit pe aia, ba pe aialalta….Mi se pare prea mult! Nici chiar asa! Doar pentru profit trebuia sa dau peste 1 miliard (n.r. lei vechi). Trebuie sa va marturisesc ca nu am luat un sfant (ca dividende-n.red). Am si eu membri ai familiei si poate ca ei nu au fost de acord cu mine. (sursa)

Well? Ce ziceți? Șocant, nu? Adică omul care se ocupă cu politica monetară a României de peste 20 de ani și care se ocupă în particular cu niște afaceri mici și mijlocii (în domenii precum vinificația și agroturismul) a aflat zilele trecute că statul îl cam jecmănește. Na, ca să vezi… Trecem peste faptul că omul a cărui semnătură se află pe toate bancnotele folosește încă leii vechi în exprimare. Să vedem doar partea plină a paharului. Care, după umila mea părere, e de fapt o știre. Poate singura de anul ăsta. Și care sună cam așa: Responsabilul cu banii din țara asta se plînge că nu poți face afaceri în România. Pentru că dacă faci afaceri și, în plus, ești un bun (a se citi: prost, idiot, cretin etc) platnic de taxe și impozite, nu mai rămîi cu nimic.

Asta e știrea, fraților! Cîștigi doar dacă furi statul.

Nu ce tricouri poartă Băsescu pe plajă lîngă Udrea…

6 Comments
 • madalina
  May 7, 2014

  de acord cu tine. da. de acord. trist e ca urechistilor semidocti care adora stirile simpatice cu tigrisori nu le poti explica asta si daca incerci sa le explici devii caraghios si alienat. da, de acord cu tine, ASTEA sunt stirile, nu sa ne luam unii dupa isteriile altora, unii dupa BN altora.. N-ai cu cine, niste urechisti. Nu mai e presa, Cristi! NU exista!

 • Vic Ponta (premier)
  May 9, 2014

  Aici nu mai sunt de acord cu nimeni, aici e crima de lez-buget, de lez-fonduri pentru partid, de lez-mafie sadea!
  Vom fi intrasingenti pana la sange cu cei care vor sa ocoleasca Sfantul Buget National Bun de Jumulit! Iar daca insusi Isa-nu-stiu-cum nu se da pe brazda, il lasam in curu’ gol! Cu totii trebuie sa ne cunoastem locul: noi insfacam banii si-i risipim cu profesionalism,iar voi ii dati si va duceti dracului, asa e de cand lumea!
  Vom fi deci necrutatori, coane Mugurel! Intra la cotet, si nu mai da declaratii fara sa primesti aviz! VOTATI CANDIDATII PSD!!!!

 • RoxanaM
  May 11, 2014

  Parca e o poveste amuzanta de-a lui Caragiale despre ironia sortii.

 • Myoo
  May 13, 2014

  Ce panarama de om ar vota Psd sauPnl sau Pdl sau ppdd ? Scuzati-ma sunt vinovat! Am votat! Oricum ma simt mult mai bine de cand le f mor in gat in scris pe orice buletin de vot care imi cade in mana. Hai sa facem o grupare de impingatoriingatullor, si sa facem stampila noastra si sa stim clar cati am fost la vot. Credeti ca le mai ies socotelile?

 • Valy8851
  May 17, 2014

  Știrea e bine băgată între rânduri. Guvernatorul conduce personal o Cooperativă agricolă de producție unde acționarii nu văd un ban dar îi obligă să stea acolo. Acționarii dacă vor bani n-au decât să fure.

 • Paul
  May 22, 2014

  Eu demult am renuntat sa ma mai uit la televizor. Jurnalismul este mort. Numai stiri de 2 lei dar care prind la multime si ii tine lipiti de televizor. M-am bucurat ca a fost inchis Becali, ca in sfarsit nu o sa mai apara la televizor. Cum a iesit putin deja erau in culmea fericirii jurnalistii… isi facusera stirile pe 2-3 zile. In ceea ce priveste spusele lui Isarescu, sunt perfect de acord cu el. La noi un antreprenor cinstit moare de foame. Fara evaziune fiscala nu reusesti sa supravietuiesti. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa furam… trebui sa facem in asa fel incat marii smecheri sa nu ne mai fure pe noi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *