Cum fac liberalii bani din opoziție

Pe cît facem pariu că nu știți ce partid e la putere acum în România? O să spuneți PSD, dar vă asigur că vă înșelați. La putere sunt EI. Ăsta e răspunsul corect. Și-am să vă explic. Majoritatea parlamentară este formată din PSD și alte cîteva partidulețe care nu contează. PSD conduce guvernul, iar PNL și PDL sunt în Opoziție. Aceste două partide au luat la finele anului trecut decizia de a fuziona, iar Tribunalul a aprobat fuziunea în luna octombrie 2014. Noul partid rezultat din fuziune se numește PNL. Klaus Iohannis, noul președinte al României, a anunțat în urmă cu cinci zile că vrea să aducă PNL la guvernare. În locul PSD. Deocamdată n-a reușit. Probabil va reuși, pentru că, de dragul banilor de care vor avea grijă fiind la putere (guvernul e o fabrică de bani pentru ei), mulți disperați din zona PSD îl vor trăda pe ponta. Lucrurile sunt clare pînă aici, sper.

Bun. Și acum să ne mutăm atenția pe fabrica de bani numită Primăria Sectorului 3. Acolo unde niște șmecheri au aprobat în octombrie anul trecut achiziționarea unui foișor cu suma de 136.000 de euro. Prețul corect – m-am interesat eu (vezi aici) – e undeva la 9000 de euro. Fabrică de bani, cum spuneam. Știți cine e “la guvernare” în Primăria Sectorului 3? N-o să ghiciți. E PSD, într-adevăr, dar mai e unul… E și PNL. Care, de data asta, n-a mai fuzionat cu PDL, fiindcă PDL e în opoziție. Ciudat, nu?

În fine. P-ăștia îi doare-n cur de hotărîrile Tribunalului. În “țara” numită Sectorul 3, liberalii sunt la putere, alături de pesediști. Iar ei astăzi, împreună, au mai făcut o năzbîtie: au aprobat alocarea sumei de 137.000 de euro pentru construirea unui turn cu o înălțime de 32,5 metri și dotat cu benzi luminoase la intrarea în București de pe Autostrada Soarelui (sursa: Hotnews). Care e scopul acestui obiectiv? Nu știm. Din raportul de specialitate aflăm că ar fi “în vederea realizării unui punct de interes la nivelul intrării în București“. Prin urmare, de puncte de interes aveam noi nevoie…

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *