Pe bune. Eu cu cine votez?

Nu știu cum dracului se face, dar eu n-am niciodată parte de alegeri parlamentare. Vă spun cu tristețe, în colegiul 1 din București, acolo unde eu locuiesc, nu se organizează niciodată un scrutin electoral autentic. În 2008, la precedentele alegeri, am asistat la un blat între Bogdan Olteanu (PNL) și Mihaela Anton (PSD). Cu patru ani înainte, PNL era în alianță cu PDL, adversarii lor fiind de la PSD. Între timp, Olteanu a plecat din Parlament și este astăzi – cred, căci a dispărut complet din peisaj -viceguvernator BNR, iar Mihaela Anton s-a întors de unde a venit: în neant.

Ceva similar se întîmplă și la alegerile parlamentare de anul ăsta. Cu precizarea că scena politică s-a răsucit complet: PNL este în alianță cu PSD, adică USL, iar adversarii lor sunt de la PDL, mascat sub o nouă denumire: ARD.

Dacă nu v-am pierdut pe drum, dați-mi voie să continui cu explicațiile.

În colegiul 1 vor candida pentru Camera Deputaților Vlad Nistor (USL-PNL) și Mihai Marian Bâzgan (ARD-PDL), iar pentru Senat Titus Corlăţean (USL-PSD) și Vasile Gherasim (ARD-PDL). Să-i luăm pe rînd, ca să înțelegeți drama prin care trec eu.

  1. Vlad Nistor. PNL. Tipul are o vechime în politică de numai cîteva zile. De felul lui e profesor universitar, fost consilier prezidențial în mandatul Constantinescu, fost jurnalist la Realitatea TV în mandatul SOV și, mai nou, comentator cu spume la Antena 3. Senzația mea e că omul ăsta e capabil de orice pentru ca lui să-i fie bine.
  2. Mihai Marian Bâzgan. PDL. Un personaj despre care google nu a aflat prea multe. Doar că a fost consilier local, viceprimar la sectorul 1 și președinte al unei asociații municipale de rugby. A avut, se pare, la un moment dat si un site cu numele lui, dar a dispărut. Scriu de mai bine de 15 ani despre politică și vă jur că n-am auzit de acest Mihai Bâzgan pînă acum.
  3. Titus Corlățean. PSD. A candidat la precedentele alegeri parlamentare dintr-un colegiu brașovean. Iar singurul său merit în politică e că încearcă să-l imite pe Adrian Năstase. Cu precizarea că nu încercat niciodată ironia fostului premier. Omul e incapabil să rîdă ori să zîmbească. E, practic, o statuie. Una tristă.
  4. Vasile Gherasim. PDL. Pe Vasile Gherasim îl cunosc de pe vremea cînd era șeful pesediștilor din sectorul 1. Mi-e foarte greu să-l asociez cu PDL, deși au trecut mulți ani de cînd a fost transferat.

Carevasăzică, ăștia sunt. Plus niște jolly-jokeri de la PPDD, la care mi-e și frică să mă gîndesc…

Ce să aleg? E ca și cînd aș intra într-o alimentară de pe vremea lui Ceaușescu.

9 Comments
  • berenger
    October 30, 2012

    olteanu nu a iesit al treilea in 2008? iar intre timp la voi acolo nu au fost alegeri partiale castigate de stroe in fata actualului coleg, honorius?
    in rest, cea mai tare comparatie: scena politica romaneasc precum o alimentara ceausista…

  • Cristian Șuțu
    October 30, 2012

    ba da, berenger…

  • diana
    October 31, 2012

    eu zic sa fii multumit…in alte colegii e mult mai nasoala treaba…aici macar sunt un profesor universitar si un ministru, nu o amanta sau un cantaret….

  • Cristian Șuțu
    October 31, 2012

    diana, nu pot sa fiu multumit…

  • madalina
    November 1, 2012

    comparatia cu alimentara ceausista este de mare senzatie :))

  • radu
    November 1, 2012

    esti de 15 ani ziarist pe politic si ne spui ca in 2008 pnl era aliat cu pdl… te-a cam lasat memoria, nu?

  • Dan Doran
    November 7, 2012

    Cea mai potrivita alegere: statzi naibii acasa, si lasatzi-i sa dea cu nasul de pamint. Si stringetzi semnaturi pentru demiterea tuturor fostilor parlamentari (campanie initziiata de mine si purtata de cine vrea, -mai multe amanunte pe blogul jurnaldelalesti, de pe google).
    Voi n-atzi observat un lucru: cetatzeanul acela turmentat al lui Caragiale era de fapt Alegatorul Roman, ce nu putea decit sa aleaga prost, caci daca ar fi fost treaz nu se mai ducea sa le dea importantza unor ciurucuri politice incompetente si incompatibile…

  • leonard
    November 13, 2012

    În doi ani de activitate în Parlamentul României :
    Contribuie prin experienţa considerabilă în domeniul administraţiei publice la numeroase grupuri de lucru la Ministerul Administraţiei şi Internelor sau Ministrul Finanţelor Publice pentru reformarea sistemului administraţiei publice locale şi centrale în România sau pentru relansarea economică a României pe timp de criză.
    – A participat la grupul de lucru organizat de către Ministerul Administraţiei şi Internelor pentru modificarea Legii Administraţiei publice locale 215/2001 care se va finaliza în curând cu obiectivul principal de reformă a administraţiei publice în România
    – A participat la grupul de lucru organizat de către Ministerul Administraţiei şi Internelor pentru elaborarea Codului Administraţiei Publice
    – A participat la grupul de lucru organizat în colaborare cu Ministerul Finanţelor Publice pentru implementarea de măsuri de relansare economică în legislaţie
    – A participat la grupul de lucru organizat de către Institutul de Politici Publice pentru instituirea unei Legi cadru pentru contractarea serviciilor de asistenţă publică.
    În ceea ce priveşte programele sociale, domnul deputat este coiniţiator la un proiect de lege ce vizează contractarea Serviciilor Sociale în România.
    Proiectul Zonei Metropolitane Bucureşti deşi este conceput de către domnul Gherasim, în baza unor studii sociologice şi urbane încă din 2003 când acesta ocupa funcţia de primar, devine în 2010 proiect de lege făcând astfel paşi hotărâţi spre concretizare şi realizare. Este adoptat de Camera Deputaţilor iar în prezent aşteaptă adoptarea Senatului.
    În calitatea de membru al Comisiei pentru Administraţie a participat la raportarea pe fond a peste 41 de proiecte legislative (până în iunie 2010)
    Cu o prezenţă de aporximativ 100% în plenul Camerei Deputaţilor dar şi în Comisia penstru Administraţie Publică domnul deputat Vasile Gherasim demonstrează vădit respectul pentru cei care l-au ales şi pentru funcţia şi demnitatea de Parlamentar.

  • romangetbeget
    December 3, 2012

    V-as ruga sa nu va mai chinuiti sa alegeti intre USL si ARD, ca toti sunt o apa si-un pamant. Desi unii dintre ei par mai cizelati si mai pregatiti, in final, cnd vor ajunge in Parlament, tot de sefii partidelor de unde vin vor asculta. Nu va mai faceti iluzii ca vreunul dintre ei, in parte, vor putea aduce vreo schimbare, pentru ca de unul singur este imposibil si chiar au dovedit-o pana acum, pentru ca de 22 ani tot ei sunt la guvernare. Uitati-va mai mult la programul partidului lor, cantariti mai bine ceea ce vor sa faca si ce nu, si veti vedea pana la urma ca tot PP-DD are de departe cel mai bun si factibil program, iar ei macar nu au fost la guvernare pana acum, am putea sa le acordam o sansa. (Imi vine sa rad de cei care ii fac jolly-jokeri pe PP-DD-isti, sunt foarte departe de adevar, nu au cunoscut nici pe acele persoane si nici partidul lor. Daca le este frica de guvernarea PP-DD-ista, poate se stiu cu musca pe caciula….). Pana si Basescu a recunoscut ca cel putin jumatate din programul PP-DD este realizabil, asa ca mai bine nu mai spuneti ca cei de la PP-DD mint. Toti romanii au ajuns sa nu mai stie cine le vrea binele si cine nu, de-atata intoxicare cu minciuni pe la toate posturi de TV cumparate de moguli. Nu ma mir ca nu mai vor nici sa mearga la vot. Dar trebuie sa faca un ultim efort si sa voteze pe 9 dec, alegand partidul care cu adevarat tine cu tara si romanii, PP-DD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *