Cine a scris cartea lui Iohannis

Știți cîte zile au trecut de la depunerea jurămîntului domnului K? Vă spun eu: fix 148 de zile. Ce poți face în această perioadă? Nu multe, fiți de acord cu mine. Sunt totuși vreo cinci luni. Nu apuci să-ți cunoști prea bine nici colegii de birou, darămite colegii altor birouri. Trebuie să te instalezi, să te acomodezi cu noul cabinet, cu ditamai Palatul, cu vila de protocol pentru dormit, să înveți protocolul uzual, să memorezi noile parole, să știi pe ce butoate să apeși cînd vrei o coca-cola, să-ți cauți consilieri, să-i mulțumești pe toți idioții care te-au ajutat în campanie, să reții numele tuturor șefilor de servicii, parchete și alte daravele, să știi pe care dintre ofițerii SPP te poți baza și pe care nu cînd te caută, disperate, amantele nebăgate-n seamă, să pui ambasadori noi, să înveți unde e rezerva națională de vin, să-ți iei cravate, costume și mii de rochii nevestei care vrea să fie Prima Doamnă. Și foarte multe altele. E greu. Recunoașteți. Gîndiți-vă că-n timpul ăsta programul plictisitor al întîlnirilor protocolare, dar inutile funcționeză, totuși. Primești zilnic tot felul de ambasadori, șefi de instituții, premieri, miniștri, președinți. Te sug de toată energia cu grijile lor. Dacă se-ntîmplă să mai fie răpit și-un român în cîte-o Burkina Faso, s-a dus dracului liniștea ta.
Ei bine, în ciuda acestui program infernal, domnul K a găsit timp în cele 148 de zile pentru… a scrie o carte.
Da, fraților, o carte de 300 de pagini. Se numește “Primul pas” și va fi lansată la Bookfest.
Din două una: ori K este un fel de Superman care nu doarme nopțile fără să scrie măcar cîteva pagini, ori altcineva i-a scris-o.
Eu am o informație pentru jurnaliștii de investigație: numele real al autorului cărții ce va fi lansată pe 23 mai, la Bookfest, ar fi Iulia.

27354

sursa foto: www.presidency.ro

5 Comments
 • Detectare Plagiat
  May 19, 2015

  Cine scrie toate cartile unui presedinte… un ghost writter. Poate ca nu intamplator o scriitoare a fost pusa purtator de cuvant la Cotroceni pentru o scurta perioada de timp dupa castigarea alegerilor.
  Exista software care poate sa detecteze plagiatul, iar la nivel mai innalt exista software care poate detecta cine scrie o anumita lucrare dupa tipul de scris, tipologia limbajului, frazare, etc

 • Dr. B
  May 20, 2015

  Domnule Sutu,

  pana de curand erati un fervent sustinator al personajului despre care scrieti. Trebuie sa fie al naibii de amar sa va inselati in asteptarile Dvs. Aveti insa antrenament. La fel ati patit-o si cu Basescu.

 • Vic Ponta Premier etern
  May 20, 2015

  Un ratat amarat. Eu am scris o suta de carti de zece randuri bucata, dar voi nu le stiti….

 • Ionut
  May 20, 2015

  Cristoiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *