Micul mogul Mihai Craiu, redactor-șef al unei reviste scoase de ministerul lui Dragnea

Vă înșelați amarnic dacă aplecați urechea la ce mai spun Băsescu, ponta, Antonescu, Dragnea și alții. Tot ce declară ei  – și umplu astfel presa – sunt doar niște perdele de fum. În spatele acestor declarații, se ascund, de fapt, atribuiri de contracte din banul public pentru diverse firme apropiate politicienilor. Căci, dacă n-ați aflat deja, despre asta e politica. Restul sunt detalii neinteresante.

Caz concret: Regio.

Regio, mai exact nu Programul Operațional Regional de finanțare europeană a diverse lucrări publice în România, ci revista cu același nume. Da, există pe piața din România o revistă intitulată Regio, care este scoasă de Ministerul Dezoltării Regionale și Administrației Publice. Și care este un exemplu mic, dar foarte sugestiv, de a face bani din nimic.

Revista a apărut pe piață în mandatul Elenei Udrea. Atuni cînd caseta redacțională a revistei conținea niște nume, care, odată cu schimbarea de putere, au fost înlocuite cu altele (vezi foto alăturat).

regio2

Care va să zică, odată cu venirea la putere a baronului Liviu Dragnea, actualul ministru al Dezvoltării, în echipa redacțională a revistei Regio apare numele lui Mihai Craiu pe post de redactor-șef. Dar poate nu știți cine este personajul. Să vă explic! Fost partener de afaceri cu Voiculescu și SOV, Mihai Craiu se declară “un mic mogul” și un vînător de bani publici. Participam la tot felul de licitatii organizate de entitati de stat. Pentru ca am descoperit ca este o nisa fantastica, piata publicitatii de stat e undeva intre 60 si 100 de milioane de euro. Este fabulos! – declara el în 2009 într-un interviu pentru Hotnews.
Așa s-a întîmplat și cu Revista Regio a Ministerului Dezvoltării. Pe care Mihai Craiu a preluat-o prin bunăvoința baronului Dragnea, angajînd doi oameni să o scrie într-un mare fel. Revista e de necitit, după părerea mea. Cu excepția rubricii permanente: Să mai și zîmbim! La care eu cel puțin am rîs în hohote. Desigur, nu neapărat la bancuri. Ci pentru felul în care se duc pe apa sîmbetei banii publici.

banc4
banc1
banc2
banc3
banc5

Vestea bună e că, pentru moment, revista și-a încetat apariția. Mihai Craiu a declarat pentru sutu.ro că speră, în urma unui litigiu în instanță, să continue să scoată revista pe “piață”: Compania mea a câștigat un contract prin licitație deschisă cred că acum doi ani și pentru un an s-a ocupat de conținutul acestei reviste. La terminarea contractului s-a organizat altă licitație pe care am pierdut-o (deși, după părerea mea, proiectul pilot cu care ne-am prezentat a fost foarte corect) și am contestat în instanță rezultatul. După cum știi, compania mea s-a prezentat la toate licitațiile care țin de comunicare și media, evident cele la care am reușit să particip. Măcar să-i încurc pe moguli. Așteptăm rezultatele.

1 Comment
  • Bogdan
    November 27, 2013

    De ce nu ati scris acest articol în timpul mandatului Elenei Udrea, atunci cand a aparut revista respectiva?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *