ELD* – 74

human1

Nu e luni. Și nu e nici dimineață. Și totuși – vă veți întreba – ce e cu apariția acestui episod din serialul ELD vinerea, după orele prânzului? Ei bine, răspunsul meu e simplu: am descoperit un film care este ca o dimineață de luni. Un început. O lumină. O capodoperă. O lucrare extraordinar de bine executată. O istorie a omenirii scrisă de Yann Arthus-Bertrand – fotograf și jurnalist francez, 69 de ani.

Se numește HUMAN. Un film în trei volume, realizat în trei ani. Pentru această producție au fost intervievate peste 2000 de persoane, din 60 de țări, cărora le-au fost adresate același întrebări, 40 la număr. Este incredibil ce a ieșit. Filmul conține, de asemenea, imagini extraordinare, majoritatea filmate cu drone.

Pe de ală parte, vă spun, n-aș vrea să amîn pînă luni dimineață publicarea acestui film. Cei mai mulți dintre voi sunteți luni dimineața la birou. Și aveți treabă. Filmul durează mult, sunt trei volume de cîte 1h 30 min fiecare. E, prin urmare, firesc să vă propun acest film vinerea, pe după-amiază.

Sper că aveți un Smart TV acasă. Sau un laptop bun. E păcat să nu-l vedeți la o rezoluție Full HD (1920×1080 px).

Enjoy!

* Evadarea de Luni Dimineaţă. Proiect de luptă împotriva ignoranţei.

7 Comments
 • Tudor
  February 13, 2016

  Mă bucur că ai promovat filmul documentar. L-am văzut duminica trecută şi pur şi simplu nu m-am putut dezlipi de ecran 5 ore. Este atât de emoţionant! Sper să fie văzut de cât mai multă lume şi sper ca toţi să folosească emoţia aceea ca să facă ceva bun pentru cei din jur!

 • __Vali
  February 13, 2016

  Total de acord cu aprecierele dv.
  L-am recomandat si eu acum citeva luni pe pagina mea Fa(k)eBook, am primit doar 2 likes si nici un comentariu :-( WTF!

 • Gigi
  February 13, 2016

  `Nea Sutule! Dupa matale lunea, si in toate zilele saptamanii, doar la birouri se “munceste”…
  Numai “cei invatati” gandesc si iau atitudine, de parca de-asta invata “omul”, sa lucreze la birouri…Buuun! Da´ nene, iarta-mi indrazneala: de la birouri(alea cele “mai sus puse”) vin cea mai crasa prostie(ca astia de la inaltime nu prea au legatura cu pamantul, bre) si ideile bolnave. Nu de la toti, multumim lui Dumnezeu ca mai exista si “birouri” cu neuroni, inima si dragoste de pamant. Lucrezi si mata la vreun “radio”, ca si ai se adreseaza tot “birourilor”? Aaaa, ma prinsei! Aia de pe santier, din fabrici si uzine n-asculta si nu vad, sunt acolo doar “pentru deservirea birourilor”, de, cu IQ mai mic decat al animalelor, “deci nu se pune”, vorba lui Garcea!
  Cu respect,
  Unul care “a visat mereu la birouri, dar nu i-a dat mana” asa ca a pierdut trenul gandirii!

 • Nimeni
  February 14, 2016

  De văzut şi filmul precedent, Home 2009. În aceleaşi condiţii ca şi Human. O poveste nebună despre întîmplarea că suntem.

 • Andreea
  February 16, 2016

  un film extraordinar !!!

  daca nu te-as fi citit, probabil nu as fi aflat de el :)

 • zoltybogata
  February 16, 2016

  Bună, eu sunt Zolty și sunt admin la http://zoltybogata.ro/ ,sunt o persoană cu dizabilitate gravă, după cum ați observat. Eu scriu foarte greu, așa că trec la subiect, am nevoie de ajutor (nu pt mine după cum ați crede la prima vedere) încerc să ajut pe ce-i în nevoie, aici am proiectele mele, http://zoltybogata.ro/proiectele-mele poate vi se pare ceva interesant. Dacă doriți mai multe informații, vă stau la dispoziție la 0743 622 372 .Multă sănătate

 • carmela
  February 26, 2016

  minunat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *