ELD* – 50

Dintre toate cele ce ați aflat despre Roșia Montană în ultimele două săptămîni – și trebuie să fiți de acord cu mine că subiectul, care a ajuns și în presa internațională, a fost întors pe toate fețele – lipsește un singur lucru: Roșia Montană. Știe careva dintre voi ce se întîmplă acolo, în comuna din Apuseni în care mai trăiesc astăzi circa 600 de oameni? A văzut cineva vreo imagine de acolo? Vag, foarte vag. Eu am fost joi acolo și am descoperit niște locuri de o frumusețe extraordinară. Am întîlnit oameni cu poveste. Am intrat în minele dacice și romane și am văzut cu ochii mei istoria de 2700 de ani a munților cu aur. Și uite-așa, surprinși de ineditul de la Roșia Montană, mie și lui Radu ne-a venit ideea să organizăm, prin Foto Union, o tabără de fotografie și reportaj la Roșia Montană. Anunțul oficial al Taberei va fi făcut mîine, pe blogul Foto Union, dar pînă atunci vă las să priviți cîteva imagini pe care le-am făcut în fugă, joi, la Roșia Montană.

ABC_7060
ABC_7077
ABC_7195
ABC_7179
ABC_7206
ABC_7139
ABC_7001
ABC_7035
ABC_7058
ABC_7004

* Evadarea de Luni Dimineaţă. Proiect de luptă împotriva ignoranţei.

6 Comments
 • Romeo Milea
  September 23, 2013

  Buna ziua!

  Imi cer scuze ca va deranjez pe aceasta cale. Am o mare rugaminte la dumneavoastra.

  Va rog sa impartasiti şi sa reblogati cazul meu medical daca este posibil (http://romeomilea.wordpress.com/2013/09/11/scrisoare-deschisa/).

  Va rog sa ma ajutati sa am sansa de a fi supus la analize si sa fiu tratat de Prof. Dr. John Ionescu la clinica speciala din Neukirchen, Germania şi de a opri cosmarul meu chimic la nivelul capului cauzat de sindromul neurasteniform şi de rozacee. Am nevoie de ajutor financiar pentru a ajunge in Germania. Facand cazul meu cunoscut poate mesajul meu va ajunge la oameni cu suflet.

  Eu nu sunt capabil de a gestiona ceea ce mi se întampla şi am nevoie de ajutorul Prof. Dr. John Ionescu.

  Va multumesc foarte mult pentru intelegere si sprijinul de nepretuit.

  Va rog sa nu ezitati sa ma contactati daca exista o întrebare.

  Cu stima,

  Romeo Milea
  Constanta, România

 • sorin
  September 23, 2013

  Prin 2000-2001, echipe de arheologi si etnologi de la MNIR, Institutul de arheologie Vasile Parvan, MTR, Muzeul Satului, Institutul etnologie si folclor Constantin Brailou, CIMEC, Muzeul de istorie din Alba Iulia, Muzeul ASTRA din Sibiu, etc, care periau zona inainte sa intre RMGC, au fost sistematic agresate lejer de localnicii beti-muci, care doreau doar sa-si vanda casele si sa se mute la oras! Acum localnicii care au mai ramas in zona-dar tot beti-muci, vor sa se deschida exploatarea ca sa aiba un serviciu inainte de pensie! Asa ca realitatea de la fata locului e alta fata de cea din media! E si ea beata-muci! De la pasopt incoace!!!

 • vlad
  September 23, 2013

  Tabara va fi sponsorizata de catre RMGC?

 • Cristian Șuțu
  September 23, 2013

  vlad: ai si tu un pic de rabdare pina maine. si-ai sa vezi.

 • Placinta Vlad
  September 23, 2013

  Buna seara! Tin sa va deranjez pentru cateva momente venind cu rugamintea la d-voastra de a ne promova magazinul online deschis in scop caritabil, singurul de acest gen din Romania cu produse pentru copii si bebelasi http://www.salveazaoinima.ro/ Cum doriti d-voastra in blogroll sau logo cu trimitere ca tre magazin, iar noi la randul nostru va punem logo pe magazin pe pagina sustinatori si pe pagina http://salveazaoinima.wordpress.com/ Va multumim anticipat! Va rugam sa ne lasati un raspuns pe adresa de e-mail: salveazaoinima@gmail.com

 • Dan Doran
  October 3, 2013

  Bois and garls, va aduc la cunostintza ca io am impresia ca aurul de la tomata muntzilor e o escrocherie mina-ntii, si ca de fapt RMGC e cea care instiga oamenii sa iasa in strada, caci nu cred ca e atita aur cit se lauda canadainarii aia ca ar fi pácolea. Am fost de doua ori sa caut aurul ala prin tomata, dar n-am gasit decit simburi si pielitza. De tomate, of course! Pe bloguletzul meu de mina a paishpea o sa va prezint de ce am ajuns la concluzia ca de fapt Rosia Montana Gold Corporation nu vrea nici de-a dracu’ sa exploateze aur pe la noi, ci vrea de fapt sa ia desagubiri pentru interzicerea pornirii activitatzii sale cianuroase, deci o escrocherie de soiul BECHTEL, care va primi despagubiri de la Romania, dupa ce nici nu si-a onorat contractul !
  Jurnaldelalesti.blogspot.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *