Trei destinații în loc de Marea Neagră

Declar pe propria răspundere: nu cred c-am să mai merg vreodată la Marea Neagră. În orice caz, nu vara, cînd oamenii – nu înțeleg de ce – simt nevoia să formeze mușuroaie în nisip. Chiar nu înțeleg. De ce-ai vrea să te obosească, în vacanța ta scurtă, aglomerația, mizeria și serviciile proaste? În fine, treaba lor. Să-i lăsăm pe ei la Marea Neagră. Noi vom alege alte destinații. Spre exemplu:

 1. Hotel Alpin, Poiana Brașov. Am fost zilele trecute acolo, după o pauză de mulți ani. Tata obișnuia să ma ducă la Alpin cînd eram mic, înainte de 1989, în special pentru piscină, pentru Pepsi și pentru o prăjitură. Locul a fost modernizat, au aparut două noi hoteluri în complex – ApartHotel și Alpin Casa. Primul – ApartHotel, care are 114 apartamente – este o destinație perfectă pentru familii (pot locui două familii într-un apartament care costă undeva între 120 și 150 de euro pe noapte, adică cca 70 euro de  familie). Acces la piscină, saună, jacuzzi, 5 restaurante și un extraordinar SPA. Numeroase spații de joacă pentru copii (ce pot fi supravegheați pe tot parcursul zilei, cu instructori specializaţi în desen, pictură, înot, biciclete etc), cel mai mare escape room din România și multe trasee de mountain bike (cu centru de închiriere). Este cu siguranță cel mai amplu complex hotelier pe care l-am văzut în România. Iar bucătăria este magnifică. Recomand și-un vin roșu (Primitivo di Manduria 2011). alpin-1alpin-2
 2. BERD Hotel, Chișinău. Te urci în mașină și în șase ore ești la Chișinău, în țara vinurilor de-nu-te-poți-sătura. Hotelul BERD trebuie să fie “tabăra de bază”. Este, de fapt, un design hotel, care oferă unele dintre cele mai bune servicii pe care eu le-am întîlnit vreodată. Un SPA și o bucătărie extraordinare. Dacă vrei să-ți duci prietena/iubita/soția undeva în Republica Moldova, acesta este locul. Nu ai prea multe opțiuni în Chișinău, însă eu vă recomand să ieșiți din oraș și să căutați cramele din Moldova. Se pot face degustări în multe locuri. Recomand Chateau Vartely, Gitana, Asconi, Purcari, Mimi. 
 3. AForArtHotel, Thassos. N-am ajuns încă la acest hotel, dar cred că este următoarea destinație. Am un prieten bun care e acum în Thassos și care mi-a vorbit despre el, de-mi venea să mă urc în mașină. De fapt, sugestia mea este să alegeți Thassos-ul, dacă vreți la mare. În circa opt ore sunteți acolo (recomand un traseu de noapte cu mașina). În ultimii patru ani am mers de vreo opt ori în Thassos, o dată pentru 30 de zile. Este, pe scurt, cel mai apropiat paradis de România. Forget about Mamaia!
10 Comments
 • Crok
  June 29, 2016

  70 euro/noapte ti se pare un pret bun pt o familie? Cate camere au apartamentele alea? Sper ca 4.

 • Cristian Șuțu
  June 29, 2016

  Da, mi se pare un pret bun.

 • Cristian China Birta
  June 29, 2016

  @Crock
  Dacă pui la socoteală că în banii ăia au acces la o piscină semi-olimpică, la saune și la jacuzi, dap, este un preț bun.

 • Crok
  June 29, 2016

  Dar totusi, cate camere au apartamentele?

 • moldoveanu daniel
  June 29, 2016

  eu recomand Miskolcpolca in Ungaria..baile termale din mina sunt superbe!

 • Cristian Șuțu
  June 29, 2016

  living, 2 dormitoare, 2 bai.

 • amanet auto
  June 30, 2016

  Va recomand Miskolcpolca – este atat de tare, te pune pe picioare apa termala. Am fost cu niste prieteni care tot trageau de mine, eu nu credeam in ape termale. Ti se deschide mintea dupa o cura de 3-4 zile.

 • Andressa
  July 1, 2016

  De Hotel Alpin am auzit numai lucruri bune. Arata si bine. Eu l-as incerca.

 • Geanina
  July 27, 2016

  Daca ma duc la munte nu ma intereseaza piscina sau sauna asta pot gasi si in alta parte,@ Crok are dreptate este cam scump.

 • Ella
  July 28, 2016

  Nu cred ca poate fi considerat neaparat scump. E clar din lista ca nu a fost intentia autorului sa enumere destinatii low-cost, sau cele mai comune. Depinde ce cauti, si ce buget ai.
  Ca vorbeam despre lista: nu e putin cam scurta? :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *