Am copiat la BAC

Dar nu vă spun la ce materii.  În fond, nici Traian Băsescu n-a spus ce cărţi citea în bibliotecile în care intra cum acosta nava în porturile lumii. Să recunoască el primul. În fine, acum c-am recunoscut totuşi fapta, sper să nu-mi retragă Funeriu diploma. Nu de alta, dar uite ce diplomă frumoasă i-am făcut eu pentru ediţia de mâine a ziarului Puterea.
Pt_01

14 Comments
 • Gerilla
  July 3, 2011

  like it :)

 • rocsanaB
  July 3, 2011

  Pentru “prestigiul” calităţii învăţământului, rata promovabilităţii examenului de bacalaureat nu este deloc una îmbucurătoare, dar cred că era nevoie de aşa ceva, un dus rece pentru a mai trezi la realitate pe elevi şi pe ai lor părinţi care au ajuns să creadă că pot cumpăra chiar orice…

 • Robintel
  July 3, 2011

  Nu m-am prins. E un lucru rău că anul acesta Bac-ul a fost mai sever?

 • Cristian Șuțu
  July 3, 2011

  @robintel> nu-i nimic daca nu te-ai prins…

 • lecampeur
  July 3, 2011

  Si eu am copiat la BAC dar asta din cauza ca mi-a permis sistemul. Il felicit pe Funeriu pt ce s-a intamplat anul asta si sper ca pe viitor sistemul sa nu mai permita elevilor sa copieze asa cum sper sa nu mai permita sistemul sa fie incalcate legea si regulile in general…Bravo Funeriu!

 • Gabriel Preda
  July 3, 2011

  Uite si de la mine, niste paie pe foc: http://blog.ad-astra.ro/2011/07/un-bac-prea-indepartat/

 • Cristina
  July 3, 2011

  Eu n-am copiat la bac, fiindca n-am avut nevoie. Cat despre laudele aduse lui Funeriu fiindca a reinstaurat securitatea in scoli… give me a break! S-a copiat si anul asta, cu camere cu tot, stiu cazuri concrete, de altfel s-a si dovedit ca 120 si ceva de lucrari au fost identice. Asa ca “mareata” strategie a lui Funeriu e un mare fas. Am vazut, de curiozitate, subiectele la limba romana, unde am luat, la vremea mea, 10 curat la bac. La subiectele de anul asta, ma indoiesc sa fi scos un sapte… Despre matematica am auzit ca nivelul subiectelor a fost cel olimpic. Asa ca ma scuzati, ce atata trimfalism ca e grozava strategia lui Fune(b)riu?! Atata timp cat se intra in facultate pe dosare, pe media de la gimnaziu coroborata cu cea de la gradinita si patratul grupei sanguine a amantei dirigintelui, etc etc, vom avea un sistem de invatamant dezastruos si intelectuali pe masura, gen EBA.
  Nu contest lipsa de pregatire a multor elevi care au sustinut bacalaureatul. Dar, de aici si pana la a fi toti niste tampiti, e cale lunga.
  Mesajul meu se vrea (mai ales) o replica pentru dl. lecampeur.

 • kilroy
  July 3, 2011

  Incep sa ma simt prost ca au copiat altii dupa mine.

 • lecampeur
  July 4, 2011

  @Cristina…Nu-i asa ca nimic nu te multumeste?! Instalarea securitatii in scoli?…hm…pai ar trebui permantizate aceste camere si inmultite, astfel si profesorii ar preda in loc sa citeasca presa si sa dea elevilor sa conspecteze din manuale, si golanii nu s-ar mai bate pe culoarele liceelor si elevii ar fi princi copiind inca din timpul anului astfel incat ar fi educati sa nu mai fure ci sa invete. Cine nu doreste camere de supraveghere in scoli are ceva de ascuns pentru ca scoala este o institutie PUBLICA si nu privata, astfel incat in ea primeaza interesul PUBLIC si nu privat astfel incat PUBLICUL trebuie sa stie ce se intampla intr-o institutie pentru care plateste bani. Musamalizarea si acoperirea atat a profesorilor slabi sau spagari cat si a elevilor care copiaza prin lipsa camerelor de supraveghere nu intaresc democratia ci jubrezesc societatea.
  La facultate intrarea pe dosare de anul acesta va fi prima in care vor intra cei care merita pentru ca astia care au luat anul asta bacul, chiar l-au luat pe invatat si astfel dosarele lor corespund nivelului de cunostinte acumulat.

 • Man at (net)work
  July 4, 2011

  Cam triumfalist totuşi, dl Funeriu în declaraţia oficială. În primul rând, că numai o parte din hoţie a fost descoperită. În opinia mea, procentul corect de promovabilitate la bac ar fi de 20-25%. În al doilea rând, dl Funeriu nu e doar pândarul bostănăriei, el e şi răspunzător de cantitatea şi calitatea recoltei de pepeni.

 • corneliu
  July 4, 2011

  Domnule Sutu, mesajul transmis de dumneata prin acea “diploma” te aseaza alaturi de loazele ce au scris acelasi mesaj astfel : “M…e Funeriu !”.

 • Robintel
  July 7, 2011

  Ba pe a dumitale.

 • Bogdan
  July 7, 2011

  Macar sa fie primul pas in a recunoaste ca sistemul e idiot si chiar sa faca ceva concret prin care sa-l imbunatateasca (sa pici 50+% din elevi nu-i o rezolvare, cel mult o constatare, daca si-o asuma)

 • Dan Doran
  July 13, 2011

  Nici cu camerele nu poti face minuni, doar daca le viri direct in pupitrele elevilor! E insa un inceput bun, dar cred ca nu se poate considera asta drept un motiv de mindrie. Cred ca ar fi trebuit ca elevii sa primeasca inainte de examene consilieri din partea profesorilor. Rata mare de “picati” demonstreaza calitatea slaba a actului de invatamint, nu faptul ca elevii ar fi prosti! La cap e buba !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *