Acești analfabeți care ne conduc

Victor, să-ți explic:

1. Ai plagiat în lucrarea ta de doctorat. Nu ai plagieat.
2. Semnele de punctuație (punctul, virgula, parantezele, semnul exclamării etc) se pun întotdeauna imediat după ultimul cuvînt folosit, fără spații. Se lasă întotdeauna spațiu după virgulă și după punct.
3. La punctul 1 din textul tău, pentru a nu te confunda lumea cu analfabeții Maria Grapini sau Codrin Ștefănescu, puteai spune așa: “În baza legilor actuale a fost percheziționată cu mascații toată redacția…
4. Tot la punctul 1, mai jos un pic, la faza cu “jurnaliștii”, ai vrut să aflăm că ești ironic. Nu ți-a ieșit. Se spune “jurnaliști ca dvs”. Cu un singur i.
5. Ești praf. Tu încă vrei să credem că ești doctor în științe juridice al Universității București?

În fine, nu cred că e cazul să-ți doresc succes în alegerile de la șefiile Camerei Deputaților și PSD. Sunt convins că ai toate șansele.

Vai de capul nostru!

ponta1 ponta2

10 Comments
 • Ecaterina
  May 11, 2016

  Am putea sa facem cheta sa ii donam cateva manuale de generala sa mai invete cum scrie. Ca la liceu nu se face gramatica, asa ca nu va avea ce invata de acolo.

 • Florin
  May 11, 2016

  Nu ca ii tin partea lui Ponta, personal nu sustin pe nimeni din actuala clasa politica din tara, dar incercam sa ne legam de lucruri mult prea marunte cand incercam sa lovim un politician.

  Sa ne aducem aminte ca am fost condusi de un cizmar care a construit in tara asta atat de mult ca astia nu sunt in stare sa varuiasca de 26 de ani.

  Personal as vota cu un analfabet care stiu ca ar vrea sa faca ceva in tara asta si ca nu ar vinde`o corporatiilor straine ;)

 • Andrei Daniel
  May 11, 2016

  Vai de capul nostru, cat de praf e!

 • Ioan-Radu Tanasescu
  May 11, 2016

  Stii cum iti dai seama ca sunt cu totii prosti? Nu doar Ponta? E simplu, te uiti la ce se intampla in lume in ziua de astazi si te uiti la ce vorbesc ei.

  In timp ce temperatura globala medie creste si induce frica in toate marile puteri (care au inceput eforturi serioase de a-si reduce emisiile) politica romaneasca nici macar nu a abordat subiectul schimbarilor climatice.

  In India mor cu miile de la valuri de caldura, in California e seceta de nu stiu cati ani, New York a fost lovit de cel mai mare uragan de pana acum si prognoza pentru viitor e si mai sumbra.

  La polul Nord s-au depasit, pentru putin timp, 0 grade in 2015 (peste temperatura de inghet in ce ar trebui sa fie cel mai rece loc de pe lamant). Peste 95% din ghetari se retrag si vara si iarna.

  Nu stiu ce pula mea e mai important de-atat, si nimeni in politica nu vorbeste despre asta. Avem o clasa politica sinucigasa, nu doar retardata.

 • Sanda
  May 11, 2016

  Cand am invatat eu Gramatica, nu se spunea:” Imi place foarte tare” ci “Imi place foarte mult”Logic, pot sa spun: “Imi place foarte putin”, dar, in niciun caz, nu pot spune: “Imi place foarte moale”. Ma raportez la perechile de cuvinte: tare-moale si mult-putin,

 • Bogdan Oprea
  May 12, 2016

  Să nu mai vorbim că și ghilimelele folosite nu sunt cele proprii limbii române, așa cum le învățăm prin școala primară. Potrivit Gramaticii Academiei Române a Institutului de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti”, în limba română se folosesc ghilimelele pe modelul „99 – jos, 99 – sus” (deci așa: „”)… Ponta, pa!

 • Gica Contra
  May 12, 2016

  Extra:
  – dupa abreviere este frumos sa pui punct – pt., dvs., etc.
  – ghilimele dupa bizonii
  – s.a.m.d.

  D.p.d.v. al unui jurist postarea e rusinoasa.

  Faptul ca postarea e pe Facebook nu spune altceva despre postator fata de cazul in care era pusa in alta parte.

 • davinci
  May 12, 2016

  Felicitari pentru observatii dar cu acceptul dvs. o singura observatiune as avea.
  Tinand cont de exprimarea atat de academica a Pisicului este de inteles ca ati fost derutat si ati “exagerat” adaugand o virgula si acolo unde nu trebuie!

  2. (…) dl. Z este complice la infractiunea de evaziune fiscala deoarece (…).
  In my opinion nu trebuie virgula intre “fiscala” si “deoarece”.

  iar exprimarea “firma aflata in insolventa, care nu plateste” suna ca dracu!
  Forma corecta ar fi fost “firma aflata in insolventa, firma care nu plateste”.

 • nic
  May 12, 2016

  Doamne, iar individul asta a fost premierul Romaniei…Nu pot sa inteleg cum un om intr-o astfel de functie isi permite sa se exprime si sa se comporte asa cum a facut omul asta, mistocareala, nesimtire, impertinenta, glumite nesarate, minciuna pe fata, furt intelectual, furt pe unde a muncit, treaba cu Kazmunai chiar ca e groasa, ma face sa-mi crape obrazul de rusine sa spun ca asta a fost premierul tarii…
  Cand s-o trezi lumea asta, sa-l vada pentru ceea ce e, in toata goliciunea lui, un om gol de principii? Eu cred ca cei care il apara sunt ca el, necinstiti, si interesul comun le e hotia, altfel nu inteleg cum un om normal la cap inca mai poate sa creada in acest specimen.

 • ilidia
  May 13, 2016

  Inca o greseala neremarcata: “siteurile”. Cuvantul “site” este un imprumut si nu se articuleaza asa, corect este site-urile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *