Ce i-aţi face voi lui Kelemen?

Ministerul Culturii, condus de ungurul Kelemen Hunor, nu are fonduri să participe la licitaţia organizată astăzi, la Paris, de casa “Binoche si Giquello”, acolo unde se scot spre vînzare multe documente şi manuscrise ce au aparţinut lui Emil Cioran. Cel puţin aşa rezultă dintr-o ştire Hotnews, pe care, citind-o, am simţit cum mi se încleştează pumnii.

Kelemene, tu ştii că românul Emil Cioran a fost numit de francezi cel mai important scriitor contemporan de limbă franceză?

Şi tu, Funeriule, care te ocupi de Educaţia Naţională, ai auzit de licitaţia care va avea loc peste numai cîteva ore?

Iar tu, Emiluţ Boc, ai un fond de rezervă la dispoziţia primului ministru. Pentru ce pizda mă-sii îl ţineţi acolo?

cioran

Mai multe imagini cu documentele scoase la licitaţie, aici.

25 Comments
 • kekee
  April 7, 2011

  Şi eu m-am enervat, dar :
  Românii îşi au conducătorii pe care i-au ales .
  La un popor analfabet e ceva normal.
  Uită-te în jurul tău – nu avem ce ne mira.

 • Cristian Șuțu
  April 7, 2011

  kekee : ma enervezi si mai tare :))

 • Traian
  April 7, 2011

  Las’ ca da EBa o fuga la Paris pentru shopping si daca-i mai ramane ceva “dupa”, poate participa

 • dan cel adevarat
  April 7, 2011

  “Iar tu, Emiluţ Boc, ai un fond de rezervă la dispoziţia primului ministru. Pentru ce pizda mă-sii îl ţineţi acolo?” – pentru zahar si ulei in campanie – D’OH.

 • Emil Borcan
  April 7, 2011

  Romania are nevoie de patinoare, sali polivalente, telegondole samd., iar voi va ganditi la documentele si manuscrisele lui Cioran…

 • Media prro
  April 7, 2011

  Da’ la ce va trebui voua manuscrisele lui Cioran, bai rromanilor?
  Lasa ba, ca aveti manuscrisele lui Salam.
  Haoles baules!

 • lecampeur
  April 7, 2011

  Ce sa faca Romania cu hartiile alea?! Atat timp cat muzeele sunt goale si bibliotecile pline doar de studenti in sesiune de ce sa investeasca Romania in manuscrise? Le cumpara ministerul culturii, le baga intr-un muzeu din Bucuresti unde le vedeau 20-30 de interesati dupa care se depunea praful de 3 coti pe ele…practic erau bani ingropati. Cultura trebuie facuta cu gandul la profit. SUA nu au ministerul culturii insa au muzee ca Metropolitan unde se duc milioane de oameni anual.

 • Adinel
  April 7, 2011

  Offf… pai daca nu e o bratara dacica nu e bun de cumparat/licitat – mai ales daca in mentalul politic romanesc relevanta e minora… despre bratari a mai curs cerneala cu iz politic ;)
  Documentele la noi au o mica relevanta. Exemplu: ultima data cand am vazut biblioteca MAE (editii princeps, carti bune, good stuff) zacea in subsolul casei Americii Latine, ba unele legate in baloti si bulucite in piscina dezafectata. Sper ca acum dupa ceva anii e bine.
  Alt exemplu: Pentru chestia asta <- link! abia au gasit cativa leuti…
  Noi sa fim sanatosi :|

 • Adinel
  April 7, 2011

  cred ca am uitat sa mai scriu corect romaneste… scuze pentru greselile de mai sus… :|

 • Cristian Șuțu
  April 7, 2011

  lecampeur : pentru fiinte care tine s-au inventat biciurile, biciustile si cravasele…

 • Gabriela
  April 7, 2011

  “Dupa mine, potopul” – e deviza nemarturisita a oricui: daca ingaduim ca altii sa ne supravietuiasca, e cu speranta ca vor fi pedepsiti pentru asta.” Emil CIORAN – Despre neajunsul de a te fi nascut (as completa eu… in Romania)
  daca ar fi fost ceva documente despre Petofi… ar fi reactionat?!?

 • Darael
  April 7, 2011

  Nimic.
  Oricum e blestemat individul si are crucea mortii pe el. Asa ca nu am sa spun nimic. Vorba aceea adanca si neinteleasa azi: “despre morti, numai de bine.”

  Total offtopic: au inceput sa moara oameni din cauza “reformei sanitare”. E bine, suntem deja la nivelul nazistilor si a stalinistilor care si-au ucis propriul popor. Oare o sa decadem mai mult ca ei ?

 • Nevermind
  April 7, 2011

  E “ma-sii” sau “ma-tii”? Ca ori e typo, ori nu esti suficient de nervos.

 • diaconescu marius
  April 7, 2011

  Multa UE! Asta i-as face lui Kelemen.

 • Ruxandra
  April 7, 2011

  Marea parte a timpului noi ne-am batut joc de valorile nostre si de cultura…deci nu stiu de ce ne mai miram ca in ziua de azi Iri si cu Moni au priza la public si oameni de genul Djuvara sunt priviti ca un fenomen pe cale de disparitie… astia suntem cu asta defilam….de ce ne-am agita sa licitam pentru cultura cand putem sa spargem o samanta si sa vedem cine se mai dezmata cu ce ….

 • kekee
  April 7, 2011

  E mai bine aşa !
  Le cumpără francezii, şi mai amenajează un colţişor pentru un român la Beaubourg .

 • androidul cu sobolani
  April 7, 2011

  ar fi frumos sa avem un mic muzeu cioran, o locatie in circuitul turismului cultural international. o cafenea literara langa, ar merge de minune. totusi cioran ar fi recunoscut de multi turisti, ca tot zicea cineva mai sus de cultura si profit…

 • Cristian Șuțu
  April 7, 2011

  androidule, cred ca e primul tau gand pozitiv :)

 • androidul cu sobolani
  April 7, 2011

  :-) initial am vrut sa scriu ca ai prtea multe fetişuri, ca lovesti si tu intr-un loc comun, sau la doua daca-l luam in considerare si pe kelemen. dar pe parcurs mi-am adus aminte de revelatiile avute la 20 Maresfield Gardens si Bergasse 19.

 • lecampeur
  April 7, 2011

  Sunt de acord ca scrierile lui Cioran sunt valoroase insa se demoleaza in Bucuresti o parte din istoria orasului si Kelemen nu intervine. Cioran ramane universal si daca avem noi hartiile lui si daca nu, insa Bucurestiul ramane mutilat pentru totdeauna. L-as beli pe Kelemen pentru ca declasifica monumente in Bucuresti intr-o veselie. In plus Cioran poate avea o vizibilitate mult mai mare cu un muzeu la Paris decat cu unul la Bucuresti. Pana la urma Cioran a ales sa fie inmormantat la Paris…

 • Adrian Stoica
  April 7, 2011

  Eu personal i-as oferi un loc racoros unde sa poata medita in liniste cativa anisori. Dar, cred ca daca m-ar chema CA sau VP, l-as face imediat viceprimministru intr-un guvern UDMR + USL.

 • kilroy
  April 7, 2011

  I-as administra doctoria ce au gustat-o Horea, Closca si Crisan. Lui kelemen si la colegii lui din guvern.

 • androidul cu sobolani
  April 8, 2011

  brailoiu presedinte, brailoiu presedinte…

 • ioana
  April 8, 2011

  pai oameni buni….de ce sa recupereze hunor manuscrisele lui Cioran, cand el trebuie sa investeasca bugetul ministerului in monumentele bozgorilor din harghita si covasna?!si sa isi platesca sleata de consilieri din mcpn…..ti-e scarba de ce e acolo…..e dezgustator ca ministerul culturii sa fie condus de n iste bozgori imputiti…

 • lecampeur
  April 8, 2011

  @Sutu, cred ca aveti o problema cu xenofobia in postare, daca nu cu xenofobia cu discriminarea pe criterii etnice. De ce trebuie sa specificati ca ministrul culturii e ungur? Daca era din Bucuresti spuneai “Ministerul Culturii, condus de bucuresteanul X”? Dar daca era de etnie grec sau sarb? Dar daca era negru?…trebuie specificata etnia atat timp cat e cetatean roman?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *