Cretinelul

Să vă dau o veste bună: a fost identificat noul jolly-jocker al guvernării pedeliste! Numele lui este Lucian Bode şi, foarte probabil, de mîine va ocupa în mod oficial scaunul de ministru al Economiei. Pentru postacii portocalii, în special pentru Androidul cu Şobolani, vreau să precizez că nu e vorba de economia de 100 de lei pe care părinţii mei au realizat-o la ultima pensie, ca să-mi facă – săracii de ei – o bucurie, după foarte mulţi ani. Nu, e vorba de economia României. De soarta şi viitorul ei.

Ţineţi minte acest nume: Lucian Bode. Căci ne vom mai întîlni cu el, vă asigur. Probabil că n-aţi remarcat mai devreme, la televizor, interviul cu Lucian Bode. Tipul tocmai ieşise de la audierile parlamentare. Părea fericit. Deşi nu era tocmai fericit. Era mai degrabă pişat pe el. Şi-n acelaşi timp mândru că-l vede mămica lui la televizor, vă spun eu sigur.

Scenă absolut năucitoare: un jurnalist îl întreabă despre primele măsuri pe care le are în vedere ca nou ministru al Economiei. Lucian zîmbeşte forţat şi-ncepe să spună ceva de reducerea taxelor. Jurnalistul îl întrerupe: Probabil că ştiţi că nu aveţi atribuţiuni în acest sens. Pentru asta există ministerul de finanţe. Lucian, ferm şi-ncontinuare zîmbitor: Da… În parteneriat cu Ministerul de Finanţe.

Absolut incredibil. Omul ăsta habar n-are pe ce lume e. Şi cum dracului de i s-a întîmplat tocmai lui minunea asta. Sunt absolut convins că dacă l-ar fi întrebat cineva de OPSPI, Lucică ar fi început să rîdă încurcat: “Opis … ce?”

Doamnelor şi domnilor,

Daţi-mi voie să vă prezint un cretinel:

9 Comments
 • Bogdan
  February 8, 2012

  Sublim.

 • nenea popa
  February 8, 2012

  10 secunde e destuk daca am ascultat din filmulet?

 • androidul cu sobolani
  February 8, 2012

  taica-meu are pensie de 370 de lei, lucreaza cu jumatate de norma pentru 350 de lei (cu nori negri peste locul de munca) si are o livada, vie si cateva familii de albine. crezi ca o duce mai bine? imi pare rau daca te-am facut sa te simti prost cu postarile mele, dar era doar o dezbatere pe fondul problemei. nici mie nu-mi place tipul asta, la fel ca si smecherul ala de la comuicatii, dar nu conteaza asta. chiar ma simt prost pentru situatia asta.

 • stefan
  February 8, 2012

  Sunt din Salaj si confirm in totalitate descrierea dlui Sutu!
  Este bataie de joc pe banii nostrii!
  Cu stima

 • cti97
  February 8, 2012

  chiar crezi ca o sa treaca de comisie si guvernul o sa fie votat in parlament?

 • cti97
  February 8, 2012

  my bad .. vad ca deja a trecut de comisie ..

 • cristi
  February 9, 2012

  Are si un cv impresionant, inginer electromecanic – Universitatea din Oradea… penibil… da stiu ce-nseamna sa studiezi acolo – am terminat in cadrul aceleasi facultati dar alta specializare. Mea culpa – ar fi trebuit sa tintesc mai sus atunci, dar macar mi-a ramas sentimentul propriei micimi. Sunt bine intentionat vreau sa am standarde inalte, dar unde sa-mi fixez stacheta cand e coborata atat de jos de clasa politica? Am citit mai demult un articol(prin 2010) in care se facea o comparatie intre guvernul Romaniei si cel al Chile. Comparatia e mai de actualitate ca oricand. Iata ministrul chilian al economiei: Juan Andrés Fontaine Talavera. Master în economie la University of Chicago, a fost Visiting Professor la UCLA. Dati o cautare pe google pentru mai multe detalii.
  Vai Bode nici nu stii cat de mici am ajuns ca popor!

 • d
  February 9, 2012

  Terminati cu prostiile…ministru la economie e Frank…asta e proxy-ul. Un om cu creier in cap nu s-ar fi bagat pt ca nu poate lua singur nicio decizie.

 • sj99
  February 9, 2012

  Caligula imperator,
  Si-a numit calul senator
  Ungureanu mai sinistru
  Si-a numit bo(u)de ministru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *