Obsesia mea, elicopterul

V-ați enervat și voi, probabil, la știrea de ieri cu Zgonea. Care a dat o fugă pînă la Dorohoi cu elicopterul SRI. (Pentru cine nu știe, adică pentru aproape toți, Valeriu Zgonea este președintele Camerei Deputaților, succesor în funcție al “celebrei” Roberta Anastase). Nu știu voi cum ați reacționat, dar la mine s-a putut auzi un scrîșnet de măsele. N-am înjurat, deși în urmă cu niște ani asta aș fi făcut. Între timp m-am obișnuit cu nesimțirea lor. Și totuși, nu pot să nu mă mir. Au mai rămas fix 60 de zile pînă la alegerile parlamentare, iar ăștia nu dau nici un semn de discreție și modestie.

Probabil nu știți, dar elicopterul SRI este o obsesie a politicianului român. Cum ajunge el, printr-o inexplicabilă aliniere a planetelor, într-o funcție de înaltă demnitate, cum se suie în acest elicopter. Să vă reamintesc. Emil Boc, pe cînd era premier, își plimba odraslele cu elicopterul SRI în vara anului trecut. Surprins de reporterii unei televiziuni, Boc a explict ulterior că a plătit personal contravaloarea excursiei. De parcă asta ar fi fost problema. Alt iubitor de elice ar fi președintele Traian Băsescu, căruia i s-a părut atît de aglomerat traficul pe DN1 după revelionul din 2011 încît a comandat elicopterul SRI pentru a-l transporta de la Predeal la București. Un alt fost premier, Adrian Năstase, obișnuia să meargă cu elicopterul la Neptun, tot în vacanță. Pe atunci, în 2002 adică, deputatul PD Emil Boc se declara stupefiat: Daca domnul Nastase vrea sa se odihneasca la vila lui Ceausescu, sa o faca pe banii lui, nu pe bani publici. Comportamentul domnului Nastase seamana tot mai mult cu comportamentul lui Ceausescu (sursa).

Foștii miniștri liberali, Tudor Chiuariu și Cristian Adomniței, s-au îndrăgostit și ei de zborul cu elicopterele. Primul dintre ei a vizitat o piscină (click aici pentru detalii), iar cel de-al doilea a mers la propria nuntă cu elicopterul, călătorie care a și dus la demiterea sa.

Să vă reamintesc și de croazierele private ale președintelui României cu șalupa SPP?

4 Comments
 • Taraboste
  October 9, 2012

  Bine ca nu avem in dotare submarine nucleare ca cerea Zgonea canal spre destinatii pentru a-l putea folosi.

 • dan
  October 9, 2012

  Adrian Năstase, obișnuia să meargă cu elicopterul la Neptun, tot în vacanță……si eu periodic cu trenul…isi merita golanul asta soarta

 • PC
  October 9, 2012

  Daca respectiva calatorie a avut loc ieri, 08.10.2012, dnul Zgonea este pasibil de puscarie (abuz în serviciu). Nu este doar un nesimtit, ci infractor – cu conditia ca plimbarica sa fi avut loc luni, 08.10.2012.
  Motivare : în Monitorul Oficial, partea I nr. 690 din 08.12.2012 a fost publicata Decizia Presedintelui Senatului nr. 12/05.10.2012 prin care atributiile de presedinte al Camerei urmau a fi exercitate, pentru data de 08.10.2012, de catre vicepresedintele Viorel Hrebenciuc. În consecinta, dl. Zgonea nu a mai avut vreo calitate oficiala (doar a delegat-o catre Hrebe). Ceea ce nu îl împiedica sa se plimbe pe banii statului cu elicopterul, ca si cum ar avea vreo calitate oficiala sau vreo treaba oficiala, ceea ce nu (mai) este cazul.
  Statul român este putred de bani din moment ce plimba pe toti neica-nimeni, fara trebi oficiale, cu elicopterul.

  Când s-a plimbat nea Zgonea cu elicopterul?

 • Dan Doran
  October 16, 2012

  baietzi, “parlamentul” despre care vorbitzi s-a autodesfiintzat in 2000, dupa ce TOATE partidele de atunci s-au inscris la tribunal cu liste de semnaturi falsificate, deci hrebeul vostru nu-i decit un shobolan rozalui de maidan ordinar, ca si “parlamentarul” zgonea-ha-ha-ha. Mi-am rupt limba cerind anchetarea acelor “infiintzari de partide legale” dar cum “magistratzii” Romaniei sint niste simpli borfasi, nu se putea sa fie anchetata o asemenea afacere… Ca ramineau bietzii jmanglitori fara coledzi…;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *