PDL angajează postaci cretini. Dovada.

Probabil că aţi tot auzit în ultima vreme despre postaci. Dacă nu, vă spun, pe scurt, aşa: postacul este cineva plătit de o anume organizaţie (de obicei, un partid politic) să scrie cît mai multe comentarii în favoarea “angajatorului” său pe cît mai multe site-uri de ştiri sau bloguri.

Fiindcă le e foarte greu să gîndească pe cont propriu, postacii primesc o listă cu mesaje gata fabricate, singura lor menire fiind să inventeze nişte nume şi nişte adrese de email.

Cum îi descoperi pe postaci? Nimic mai simplu. Copiezi un mesaj despre care tu bănuieşti că e scris de un postac şi dai un o căutare pe google. Vei avea adesea supriza de a da peste exact acelaşi mesaj pe foarte multe site-uri. Ba chiar acelaşi mesaj scris de mai multe ori  în comentariile unui singur articol.

Să luăm, spre exemplu, mesajul “Domnul Emil Boc s-a implicat foarte mult in problemele pe care le au oamenii inzapaziti“, scris de o o anume gina, dar şi de o anume deea (deci două comentarii identice) la un articol semnat de colega mea Mioara Costin, de la ziarul Puterea. Exact acelaşi mesaj apare şi pe gândul.info (comentariul 14, semnat deea), tot pe gândul.info, dar la un alt articol (comentariile 47 , 86, şi 97, semnate deea şi corina), pe evz.ro (semnate de gina la 15:32, de corina la 14:36,  de ady la 13:47 şi de deea la 13:02), pe jurnalul.ro ……… uf, am obosit să merg pe urmele postacilor…

Dacă vreţi şi alte exemple, nu trebuie decît să daţi click pe mesajele de mai jos.

 1. USL prin vocea celor doi papagali face rau tarii.
 2. Ce dracu’ bre’? Astea sunt proteste. Asta e opinia majoritatii? 400 de oi ce practica protestul ca hobby pe banii USL-ului??
 3. Decat sa scandati in piata universitatii, mai bine puneti mana pe lopeti si ajutati la deszapezire. La munca, nu la intins mana!!!
 4. Mai bine sa nu mai existe USL-ul asta in parlament ca oricum nu stiu decat sa fie impotriva tarii.
 5. Nea’ Ponta, ia zi care mai e treaba? Ti-a stricat iarna planurile?
 6. USL- adunatura de nenorociti, gata pregatiti sa vanda tara asta in orice moment doar pt inca o vila ceva in pus la portofoliul lor. Nu lasati tara asta sa ajunga pe mana lor va rog frumos

Mesajele spun ceva destul de clar despre gîndurile ascunse ale celor din PDL, nu?

19 Comments
 • iulian
  January 27, 2012

  vad ca la postaci te pricepi. dar la jurnalisti platiti? ai, ce ne poti spune?

 • blackman
  January 27, 2012

  Probabil sunt postaci, dar nu trebuie exclusa o varianta logica: mai multe PC-uri “ïes” pe acelasi IP. Este cazul institutiilor si al caminelor studentesti, de exemplu.

 • blackman
  January 27, 2012

  Legat de continut, ai fi surprins sa vezi cum deformeaza media gandirea umana. Daca vrei, discutam concret in privat, cu exemple clare (si dovezi atestate stiintific).

 • Combo
  January 27, 2012

  @blackman: Bre, acelasi ip nu implica acelasi continut :D

 • dragos
  January 28, 2012

  parca ai fi descoperit apa calda. :-) Este un business vechi de vreo 3 sau 4 ani si foarte profitabil si, normal, exista firme specializate care fac asta, pentru toate cele 3 partide. Sunt arhistiute (sau aveam eu senzatia asta), atat ele cat si cine e in spatele lor, nu pot sa cred ca habar n-aveai de asta :-)

 • d
  January 28, 2012

  Nu vrei sa faci o analiza asemanatoare pt postacii platiti de USL?…asa pt echidistanta necesara unui ziarist

 • Jerome
  January 28, 2012

  @Combo
  Ba da. Acelasi ip genereaza si continutul iar temperatura exterioara uniformizeaza mesajul, nemaivorbind ca “Afara ploua ” si ca “studentii sunt cu noi ”
  Ai inteles acum ?

 • Vasile
  January 28, 2012

  Si mai e o metodă să ii depistezi. Pe siturile unde nu e nevoie de înregistrare au nume simple sau se identifică cu unele regiuni (ardeleanu fiind deja notoriu)

 • Vasile
  January 28, 2012

  O mica completare. Nume simple scrise cu minuscule

 • androidul cu sobolani
  January 28, 2012

  probabil e relativa chestiunea postacilor. tolontan a scris pe blogul sau in toamna ca, cei mai cretini sunt postacii INTACT-ului. de fapt nu cred ca sunt platiti, sunt doar sinceri. insa cei platiti, sunt cand intr-o tabara, cand intr-alta. eu cred ca in aceste timpuri iau nastere noi platforme de comunicare si in 5-10 ani, cateva bloguri si forum-uri se vor bucura de o apreciere unanima. “postac free”. puneti mana pe resurse baieti din timp.

 • kilroy
  January 28, 2012

  Se pare ca au fost prinsi cu pantalonii in vine

 • Cristian Șuțu
  January 28, 2012

  @dragos> mesajele sunt foarte actuale. e bine sa le citesti

 • mihai
  January 29, 2012

  Domnilor postaci pdl. Este adevarat ca pentru veninul ce-l eliminati din voi atunci cand dati drumul la fel de fel de calomni , minciuni si diferite acuzatii la adresa uslului, sunteti rasplatiti cu sume intre 50,100 si 300 de lei ???

 • Carmen
  January 29, 2012

  e simplu si eficient. oricine are acces la un calculator banal si o conexiune la internet poate face un banut cinstit. ca mai apoi banii se vor duce pe bere si seminte, asta e partea a 2a.

 • alinutza
  January 29, 2012

  Eu ma bucur ca macar citesc articole/texte despre oranjgutani. Despre ce ‘cred’ ei in comentariile lor ma doare-n cot. Si nici acolo :)

 • Sandi
  January 29, 2012

  Bravos coane Sutule ! Da-le la devla tare !

 • Silvia
  January 29, 2012

  mda… si cui i-ar pasa cate comentarii posteaza postacii? :)… ca de fapt, comentam si noi ca sa comentam, oricum nu intereseaza pe nimeni ce comentam :)… si e normal sa comentam, ca doar asta e sport national la romani :)

 • mihai
  January 30, 2012

  Ee pe postacii angajati la pdl, nu-i pot asemana decat cu spalatorii de WCuri pdliste si nimic mai mult.

 • Hyperion
  January 31, 2012

  Pe antena 3 e cel mai aprig armageddon basist. Cum apare un articol cu Antonescu cum il fac 3 scelerati basisti “chiulangiu”, “securist” sau alte chestii d-astea simple si cretine. Unul luase de pe blogul piticigratis 3 chestii din acelasi articol si le-a postat cu f mici modificari sub numele gigi , ginel si gucci. Penibil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *