România lucrului prost făcut

guv ciolos

Klaus Iohannis, mă uit la tine în fotografia de mai sus și-mi pare că ești fericit. De ce-ai fi fericit? Că, dacă stăm să ne gîndim bine, n-ai nici un motiv de bucurie. A avut loc un groaznic accident în Colectiv acum 20 de zile, fapt care a scos oamenii simpli în stradă, sătui de corupția și nesimțirea autorităților. S-a strigat “Jos ponta!”, iar ponta, speriat de mult prea multe belele, inclusiv în Justiție, și-a dat demisia. Nu tu l-ai dat jos. Deci, de ce zâmbești la poză? Că l-ai pus în fruntea Guvernului pe Dacian Cioloș? Păi, să-ți reamintesc cum ne spuneai în campania electorală că vrei un guvern PNL?

Klaus Iohannis, în loc să ne zîmbești în poza asta cretină (despre care vă voi spune imediat mai multe), ar trebui să pari un pic îngrijorat că n-ai reușit să-ți pui colegii de partid în funcții. Că ăsta e principalul scop al unui om politic: să ajungă la putere. Aveai această șansă: să-ți aduci la guvernare propriul partid. Care a făcut campanie pentru tine în alegerile de acum un an. Ce-ai făcut tu în schimb? L-ai adus la putere pe altul. Nu vorbim aici despre Dacian Cioloș. Pînă una-alta, omul pare bine intenționat. Și cred că e un profesionist. Eu zic de tine. Care-ai ajuns la putere și ai uitat de colegii tăi. Deci, de ce zîmbești? Asta e România lucrului bine făcut? Să-ți trădezi prietenii?

Hai să ne uităm acum cu atenție la fotografia de mai sus. Ce zici? Îți place? Dai bine în poză? Ești sigur? Ia uită-te mai bine la cei din spatele tău. Sunt cel puțin trei miniștri în poza asta cărora nu li se văd fețele. Apoi tipului din stînga nu i se vede tot brațul în poză, iar ăla din dreapta sus pare că stă pe un scaun, în picioare. Nu știm de ce e așa stingher. Fiecare dintre ei pare să se uite în altă parte, de parcă în locul unde-ar fi trebuit să stea doar fotograful se află și nevestele voastre cu telefoanele în mînă. Privește-o acum și pe Elisabeta Lipă, săraca, stă cu ochii închiși la poză. Dar ce contează? Tu, Klaus Iohannis, pari împlinit. Aveți sub voi niște hîrtiuțe pe care stă scris, probabil, numele vostru. Ceea ce înseamnă că cineva a gîndit așezarea personajelor din cadru. Sfatul meu sincer e să-l dai afară în secunda doi pe autorul acestei coregrafii. E un pericol la adresa siguranței naționale, jur.

Mi-e și milă de Dragoș Asaftei, autorul acestei fotografii. Săracul nu are nici o vină. Îl cunosc, îl știu bine, e un băiat de nota 10. Cu foarte mult bun-simț. Sunt absolut sigur că Dragoș a încercat să vă spună că nu e bine cum v-ați aranjat, ca mangustele, la poză. Dar cine să-l asculte?

Klaus Iohannis, îți spun ție, dar îi spun și lui Dacian Cioloș: nu e suficient să angajați un fotograf bun. E îndeajuns ca un alt cretin să organizeze o asemenea coregrafie de “merge și-așa” și totul se duce dracului. N-aș vrea să vă obișnuiți în coloane oficiale cu zeci de mașini și zeci de sepepiști, iar pericolul să vină de la un cretin din propriul anturaj. Dacă vreți să angajați un fotograf bun, sugestia mea e să îi dați și o echipă bună de consilieri (asistenți de imagine, specialiști în lumină, editori foto, etc).  Dragoș și alți fotografi vor înțelege bine ce spun eu acum: fotografia de mai sus este trasă la ISO 2000, cu un timp de expunere de 1/250 sec, la o diafragma de 4. Știți ce spune asta? Că e trasă în condiții proaste de lumină, oricîte bilețele ați pus voi pe jos cu numele voastre. Era nevoie de o lumină care să permită o diafragmă mai închisă (personajele din toate planurile să fie clare) și un ISO mult mai scăzut. Ar fi trebuit să se vadă toate personajele în fotografie. Femeile ar fi trebuit să stea în față. Și era bine dacă aveau toți ochii deschiși. Asta ar fi însemnat România lucrului bine făcut.

Să vă fie rușine!

____________

sursa foto

10 Comments
 • androidul cu sobolani
  November 19, 2015

  ce mai faci sutule? ce ne facem cu prostiile astea? parerea mea e ca la noi americanii dicteaza din 2004 incoace cine castiga alegerile si cine intra in puscarie. nu ca ar fi rau, dar aia care-s plantati la putere sunt chiar marionete. mie asa mi se pare.

 • dadiana
  November 20, 2015

  “Asta e Romania lucrului bine facut?” Sa-ti tradezi prietenii?” Pai,ce, e prima data cand o face? “Inceputul” a fost “experimentat” pe “partenerul si colegul”, Crin Antonescu ! Avem, asa dar, Romania lucrului bine “tradat!”

 • Sara
  November 20, 2015

  Pur si simplu mi se pare ca e un trend sa arunci cu noroi in oameni,nici nu conteaza in cine,daca ai un blog poti sa arunci cu noroi si-n ma-ta,poate-poate citeste cineva.
  Nu vreau sa-mi termin comm-ul in nota asta de hater-eala,dar pur si simplu mi se pare ca nu are nicio relevanta modul in care este facuta o fotografie si politica..in general.Succes.

 • Cristian Șuțu
  November 20, 2015

  cred că ai dreptate, Sara. În general, politica nu are legatura cu nimic. Succes si tie!

 • Robintel
  November 20, 2015

  Aia contează, de ce zâmbea președintele…

  Foarte important subiectul.

 • ev
  November 20, 2015

  m-am oprit din citit la ”cred ca e un profesionist”
  daca nici asta nu se incadreaza la capitolul profesionist, putem pune lacatul pe tara!

 • paul
  November 20, 2015

  E a nsprea oara cand citesc despre cat de grozav e fotograful, dar ca nu are conditii, nu e ascultat, nu i se dau lumini etc. Un sfat pentru fotograf: sa isi dea demisia. Decat sa faca o munca de rahat, indiferent din cauza cui, mai bine sa plece. Ramanand acolo nu face decat sa gireze in continuare lucruri de-astea “bine facute”.

 • Cristi
  December 3, 2015

  Mda…

 • Maria
  May 2, 2017

  Nu va mirati…traim in Romania..sau ati uitat? :))

 • Ana
  July 18, 2017

  Stie el de ce e fericit…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *