Alo? Nu vă supărați, putem să comandăm și noi ceva?

Nu-i așa că atunci cînd ai votat USL la alegerile din 2012 îți doreai să iei parte la discuții despre cine ce minister conduce? A trecut un an și ceva de de la momentul în care PSD și PNL au primit votul a peste 70% dintre noi să administreze țara asta. Ce ai primit? Păi, uită-te un pic peste știrile din ultimele zile. PSD nu-l vrea pe Iohannis vicepremier, îl vrea la ministerul de Finanțe. PNL insistă. PSD își face o nouă alianță, USD, pentru europarlamentare. PNL e invitat de PDL să intre-n opoziție și să refacă alianța din 2004. PSD și PNL negociază posturi în guvern fix la Palatul Victoria. Și nu se înțeleg. Se dau ultimatumuri. Se amenință. Se-njură pe la spate.

Asta ai votat, privitorule-de-emisiuni-cu-Gîdea care ești? Nu ți se pare că nimeni, dar absolut nimeni nu vorbește nimic despre tine? Ai remarcat cumva că tot ce vezi la știri e numai despre ei? Și despre funcțiile lor. Și despre partidele lor. Ai simțit cumva vreo intenție de reducere a taxelor și impozitelor? Ori vreun beneficiu pentru tinerii care vor să înceapă o mică afacere pe cont propriu? Sau ai bănuit că vrea cineva să facă o investiție măreață, necesară și rapidă precum finalizarea autostrăzii care traversează România? Nu știu dacă ai remarcat, dar una dintre cele mai mari griji ale Guvernului ponta e să mute Serviciul e Telecomunicații Speciale de la Cotroceni la Parlament? Așa, și?

Uite, să presupunem împreună că mergem la un restaurant. Ne e foame, ne e sete și tot ce vrem e să comandăm cît mai repede. Intrăm, alegem o masă, ne facem comozi, ne uităm peste meniu și alegem. Doar că nu vine nimeni să ne ia comanda. În jurul nostru, chelnerii – toți, absolut toți – au alte probleme. Unul vorbește la telefon. Altul se scobește-n nas. Iar cei care nu dorm cu capul pe mese se ceartă pe repartiția meselor din restaurant.

Cam așa și cu ăștia de la guvernare… Ce facem? Mai stăm și îl luăm de guler pe unul dintre chelneri, cu riscul să primim niște flegme-n mîncare? Sau ne mutăm dracului la alt reustaurant?

5 Comments
 • PTC-AUTO
  February 20, 2014

  Felicitari pentru articol!

 • Nicoleta
  February 20, 2014

  M-aş muta în alt restaurant. Nu m-aş muta însă din ţară, ca să păstrez paralelismul propus. Şi pentru că partidele politice, cel puţin în percepţia mea, aplică una şi aceeaşi reţetă, tot ce pot să fac este să “votez” individualităţi. Asumându-mi rezerva că indivizilor le este infinit mai greu să schimbe sisteme. Sperând totuşi să ajungem la o masă critică de oameni valoroşi, cândva. Şi îmi mai rămâne ceva de făcut. Să îmi văd de treaba mea. Şi din când în când să le reamintesc guvernanţilor care este agenda mea. Agendă care nu se potriveşte deloc cu a lor, după cum bine observai.

 • Iulian
  February 20, 2014

  Am mai bine de un an de cand am schimbat restaurantul romanesc cu cel englez. Aici, toti chelnerii sunt constienti ca lumea e cu ochii pe ei. Tot mai uita cate o musca in ciorba dar macar isi cer scuze imediat. E scump la restaurantul asta, te doare inima cand vezi preturile din meniu; spre deosebire de cel romanesc, insa, aici dai un ban dar stii ca face.

 • Huhu Rez
  February 22, 2014

  In ultimii 10-15 ani cam toti care ne-au guvernat au aratat ca sunt chelneri in politica. DE unde atati liberali, social democrati, taranisti sau alte specialitati in meniu daca specialistii in administratie din timpul lui Ceasca au iesit la pensie? Si clasa muncitoare din acele vremuri a iesit la pensie. Reciclarile profesionale vor inlatura incompetenta din politica si administratie.

 • Dan Doran
  February 22, 2014

  E greu sa compari totusi o clica de sacali cu un cird de chelneri insolentzi, care NU vor lua bani de la tine daca nu te-au servit, totusi. Cei din administratzie primesc bani in avans si sub amenintzare, deci trebuie OBLIGATI sa te serveasca. Mai degraba as compara politicarzii cu un cird de cersetori ce au obtzinut un soi de abonament, iar pentru asta ar trebui sa itzi faca urari de bine si sa se mute dracului din fatza masinii, cind vrei sa parchezi. Dar ei te injura, te scuipa, fac galagie si nu te lasa sa dormi noaptea, vor iarasi bani si te amenintza sa le dai, si itzi dezumfla rotzile masinii. Asta-i clasa politica, nu mai pierdetzi vremea cu fleacuri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *