Cum arată și cum vorbește cealaltă Viorica Dăncilă

Treaba asta cu prim-ministru de sex feminin a devenit un fel de modă în toată lumea. Germania, Danemarca, Norvegia, Lituania, Slovenia, Polonia, Croația, Malta, Elveția, Argentina, Brazilia, Coreea de Sud, Jamaica – sunt doar cîteva țări unde femeile au fost în ultimii ani ori sunt chiar în aceste zile la conducerea guvernelor. La finele anului trecut, încă un stat important în lumea asta – Noua Zeelandă – a anunțat alegerea unei femei pentru șefia guvernului. Și despre ea vreau să vă vorbesc astăzi.

O cheamă Jacinda Ardern. Are 37 de ani.

Jacinda-Ardern-portrait

jacinda-ardern-720x379

twelve_col_jacinda1

Practic, tot o socialistă, precum Viorica Dăncilă din România. Ce ziceți? Ați vrea să le ascultăm și să le privim împreună cum vorbesc în interviuri? Eu v-aș propune să le priviți cu atenție.

Nu-i așa că-ți vine să dai cu căciula de pămînt? Cum dracu’? Cum dracu’ se face că la alții se poate și la noi nu? Ce năpastă să fi picat pe capul nostru să vrem să fim conduși de toți impostorii și obsedații ăștia de bani, de toți nenorociții și de toate proastele? Of… Trebuie să fi greșit noi cu ceva.

Ia fiți atenți aici! Știți voi ce-a anunțat ieri tipa asta, Jacinda? Așezați-vă bine. E gravidă. A scris pe twitter:

Na’ ca să vezi… E gravidă femeia. Și e în funcție la guvern de doar 3 luni. Vă dați seama ce revoluție ar fi la noi dacă premierul Dăncilă va anunța prin aprilie că e însărcinată? Cum ar cere cretinii de la PNL demisia pe motiv că nu le poate face pe amîndouă. Și ce dezmăț ar fi pe televiziuni și-n online cu subiecte precum numele, culoarea politică și secretele tatălui. Știți cum s-a întîmplat la ei? Toată lumea a felicitat-o. I-auzi reacția liderului opoziției din Noua Zeelandă, pe nume Bill English: “It is an incredible privilege to be a parent. A new child will bring real joy to their lives. We wish them all the best”.
Jacinda Ardern a mai zis că-și va lua concediu maternal de șase săptămîni după ce va naște, iar soțul ei va continua concediul paternal. Și-atît. La ei totul e normal.

Acum priviți din nou clipul de mai sus cu Viorica Dăncilă. Și-apoi hai să ne dăm palme…

Ne vedem mîine în Piața Universității.

2 Comments
 • Malin
  January 19, 2018

  Mno’ si prin Spania mai sunt femei pe posturi similare la guvernele autonomice si chiar si vice-presedinta guvernului central a fost in situatia in care a ramas insarcinata in timpul mandatului.
  Diferenta e ca in astfel de tari concediul de maternitate e de doar 4 luni si ca nu presupune o intrerupere totala a functiei ci doar o delegare de functii.

 • Dan Doran
  January 19, 2018

  Dăncila noastră e la andropauză de mult. Doar nu credeați că PSD-ul ar pune vreo femeie reală să guverneze?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *