Cînd vrei să ajungi președinte…

… e de preferat să arăți oamenilor că lucrezi pentru ei. Că faci, adică, lucruri în interesul lor, uitînd de tine și de propriile tale griji sau dorințe. Dacă ai, spre exemplu, o problemă cu percepția ta publică de somnoros, leneș, puturos și trîndav, tot ce trebuie să faci e să te vadă cineva făcînd jogging în parcul Herăstrău pe la 6 dimineața. O vreme. Între altele. Știu că e greu. Dar în nici un caz nu pleci în concediu o lună și jumătate, cu destinații misterioase din afara țării, iar la întoarcere să anunți într-o conferință de presă că vei pleca încă două săptămâni în vacanță, de data asta în Antalya. Așa ceva nu se face.

Nu știu cine-ți sunt consilierii de imagine, dar pentru situația asta, în care, practic, ți-au făcut varză percepția publică, va trebui să te gîndești în mod serios zilele astea, pe plajă, la niște magicieni în materie de consultanță politică. Pentru că în alegerile prezidențiale de anul viitor șansele tale s-au cam dus dracului….

Concediu plăcut, Crin!

1 Comment
  • androidul cu sobolani
    August 17, 2013

    na…bine ar fi ca sa se adevereasca presupozitiile tale, insa e putin probabil. tatucu felix are grija de imaginea lui si nici nu e greu, in contextul audientelor antenei 3. personal, cred ca antena 3 chiar e decisiva in privinta deciziilor capitale din romania. asa ca e mai mult decat probabil ca imaginea zugravita la antean 3, in “dezbaterile” purtate pe acolo privind vitorul tarii, sa se implineasca intru totul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *