Cod roşu pentru Boc

Dacă n-aţi citit cu atenţie ultima postare a Elenei Udrea, poate că acum e momentul. Citiţi mai ales ultimele două paragrafe. Tradus în limba Romicăi Jurcă, sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase de intensitate foarte mare. Mai pe şleau spus: Emil Boc,  n-ai o căciulă s-o pui pe cap? C-o să ieşi afară, iar afară e cumplit.

Zilele acestea se vorbeşte pentru a nu-ştiu-cîta-oară despre debarcarea lui Emil Boc. Este, probabil, cea mai anunţată ştire care nu s-a confirmat. Din istoria universală a jurnalismului. Foarte straniu, mulţi dintre răspândaci sunt de la ei. Pe Udrea aţi citit-o mai sus. Roberta Anastase confirmă şi ea că e posibilă o schimbare a lui Boc. Gigi Pinalti a fost auzit şi el gîndurind ceva pe tema asta. Editorialul lui Lăzăroiu de mîine din EVZ este despre Boc şi are titlul “De ce ar pleca?”. Sociologul Alkin Teodorescu ne dă şi nişte cifre post-Boc.

Dinspre partea roşie, fără cod, a Opoziţiei, Adrian Năstase însuşi scrie pe blog despre anunţul demisiei lui Boc, pe care prietenul său Traian Băsescu urmează să-l facă mîine la consultările de la Cotroceni. Asta ar fi culmea. Măcar demisia să-l lase să şi-o anunţe singur…

Colega mea Adriana, care nu vorbeşte prostii, scrie şi ea că Emil Boc va demisiona. După ce pleacă delegaţia FMI. Din cîte ştiu eu, asta se va întîmpla marţi, 7 februarie.

Pentru cei care fac previziuni cu privire la schimbarea lui Boc e bine, însă, să-şi amintească cînd a cerut Traian Băsescu înlocuirea lui Emil Boc: fix acum un an de zile.  Să ne amintim ce spunea atunci Traian Băsescu, potrivit unei înregistrări audio obţinute de Antena 3 şi difuzate pe 15 februarie 2011:

Ceea ce am discutat cu reprezentanţi de organizaţii judeţene a fost: care este calea, ca soluţie de relansare economică sau propunere de ruptură necesară, plecând inclusiv de la premisa unui nou Guvern, unui nou premier. Discuţiile s-au oprit la ceea ce ar trebui să fie un prim-ministru. Aseară (luni – n.r.), opţiunea majoritară a fost pentru continuarea mandatului actualului premier. Eu am avut opţiunea unui prim-ministru tehnocrat şi nu sunt în poziţia de a merge împotriva opţiunilor majoritare

E de actualitate, nu?

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *